A nők szervezete erősebb, mint a férfiaké

Nem a fizikumra kell gondolni természetesen, hiszen tudjuk, hogy a férfiak izomállománya és fizikai ereje felülmúlja a hölgyekét. A betegségek kialakulása tekintetében viszont a női szervezet sokkal ellenállóbb.

A népbetegségnek számító keringési rendszer megbetegedései, az érelmeszesedés, infarktus és agyvérzés legfőbb kockázati tényezői a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgás hiánya, tehát a helytelen életmód.

Azonban ezeknek a betegségeknek a kialakulásában a nemi hormonoknak is nagy szerepe van. A női nemi hormonok bizonyos mértékig megvédenek ezektől a betegségektől, ezzel szemben a hím nemi hormonok olyan hatással rendelkeznek, amelyek még segítik is a keringési betegségek kialakulását. Egyes érbetegségeknél ezért is alkalmaznak bizonyos női nemi hormonokat a gyógyítási folyamat során.

Kísérletileg bizonyított tény, hogy a nők szervezete még a sugárzással- például a röntgensugárzással- szemben is ellenállóbb, mint a férfiaké.

Mindezek az élettartam kialakulásában is szerepet játszanak, és komoly társadalmi következményei vannak. A nők hiába örülhetnek pozitív adottságaiknak, ugyanis ezek is hozzájárultak a nők és férfiak számának aránytalan eltolódásához a hölgyek javára.

Ha akarnánk se tudnánk párt találni minden nőnek, annyival többen vannak, mint a férfiak. Következésképpen nem csak a hölgyek aránya nőhet, hanem a magányosok klubjának létszáma is.

 

Random Posts

 • Méregteleníts csalánteával!

  A csalántea méregtelenít, csökkenti a vér húgysav-szintjét, így ízületi bántalmak ellen is hatásos. Kitisztítja szervezetünket, különösen a kiválasztó szervrendszerre jótékony. […]

 • A leheletből számos betegség kimutatható

  A kilélegzett levegőből egyértelműen kimutathatók a máj, a vese, a szív és a tüdő megbetegedései. A rákos megbetegedéseket a kifejezetten […]

 • Tudja meg, miért olyan egészséges az eper!

  A rózsafélék családjába tartozó eper, “hivatalos” nevén szamóca, az egyik legfinomabb gyümölcs, ám fogyasztani nem csupán az íze miatt érdemes. […]

 • Lorena Rojas legyőzte a rákot

  2008 -ban, karrierje és sikerei addigi csúcspontján, a mexikói színésznőnél mellrákot diagnosztizáltak. A vizsgálatok nem sok jóval biztatták, de ő […]