A nők szervezete erősebb, mint a férfiaké

Nem a fizikumra kell gondolni természetesen, hiszen tudjuk, hogy a férfiak izomállománya és fizikai ereje felülmúlja a hölgyekét. A betegségek kialakulása tekintetében viszont a női szervezet sokkal ellenállóbb.

A népbetegségnek számító keringési rendszer megbetegedései, az érelmeszesedés, infarktus és agyvérzés legfőbb kockázati tényezői a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgás hiánya, tehát a helytelen életmód.

Azonban ezeknek a betegségeknek a kialakulásában a nemi hormonoknak is nagy szerepe van. A női nemi hormonok bizonyos mértékig megvédenek ezektől a betegségektől, ezzel szemben a hím nemi hormonok olyan hatással rendelkeznek, amelyek még segítik is a keringési betegségek kialakulását. Egyes érbetegségeknél ezért is alkalmaznak bizonyos női nemi hormonokat a gyógyítási folyamat során.

Kísérletileg bizonyított tény, hogy a nők szervezete még a sugárzással- például a röntgensugárzással- szemben is ellenállóbb, mint a férfiaké.

Mindezek az élettartam kialakulásában is szerepet játszanak, és komoly társadalmi következményei vannak. A nők hiába örülhetnek pozitív adottságaiknak, ugyanis ezek is hozzájárultak a nők és férfiak számának aránytalan eltolódásához a hölgyek javára.

Ha akarnánk se tudnánk párt találni minden nőnek, annyival többen vannak, mint a férfiak. Következésképpen nem csak a hölgyek aránya nőhet, hanem a magányosok klubjának létszáma is.

 

Random Posts

 • A csiripelő csengőhangok ártanak a madaraknak

   Brownsea-szigetre látogató turisták telefonjukon játsszák le a kecskefejő madár hangját, hogy magukhoz csalogassák és lefényképezzék az állatokat – mondta a […]

 • A cicák kérése

  A kutyusok tíz kéréséről már régóta tudok, elgondolkodtam, miért ne lehetne a cicáknak is legalább egy kérése.

 • Ezért érdemes cikóriagyökeret fogyasztani az étkezések mellé!

  A mezei katáng gyökere kiváló epe- és májbántalmakra, valamint emésztési zavarokra. Hazánkban mindenki ismeri ezt a katángkórónak is nevezett fészekvirágzatú […]

 • Ezek a koleszterinben leggazdagabb élelmiszerek

  A koleszterinről legtöbbször a koleszterinszint kapcsán hallunk, melynek magas értéke károsan hat a szív-és érrendszer egészségére, és számos betegségnek egyik […]