Mi történt velük a sorozat óta?

A ’Csengetett, Mylord?’ című népszerű angol sorozat csaknem húsz évvel ezelőtt készült, 1993-ban forgatták az utolsó epizódot, mégis időről-időre megismétlik. A komédiát nem csupán a remek forgatókönyv, hanem a nagyszerű színészeknek köszönhetően is kedvelik a nézők.

A sorozat alkotói, Jimmy Perry és David Croft, aki jónéhány angol vígjátékot álmodtak már meg, úgy vélik, a ’Csengetett, Mylord?’ volt a „krémek krémje” mind közül. A történetet Perry szüleinek élményei és tapasztalatai ihlették, akik egy londoni háznál szolgáltak komornyikként és szakácsként.

Három központi szereplő az Alf Stokes-ot alakító Paul Shane, az Ivy-t játszó Su Pollard, és James Twelvetrees-t megformáló Jeffrey Holland már a sorozat előtt is kiválóan tudtak együtt dolgozni, hiszen egy másik brit komédiában 1980 és 1988 között már játszottak együtt.

Paul Shane idén júniusban fogja betölteni 71. életévét, és még mindig aktívan színészkedik. A ’Csengetett, Mylord?’ után két újabb angol sorozatban kapott szerepet, miközben egyre gyakrabban lépett fel színházi előadásokban.

2008-ig vígjátékokban és drámákban is feltűnt, emellett népszerű turistahelyeken is fellépett színházával. Felesége, Dory, 2001-ben hunyt el. Három közös gyermekük van. Jelenleg Yorkshire-ben él. 2009-ben sikeres életmentő szívműtétet hajtottak végre rajta, ami után teljesen felépült.

A 64 esztendős Jeffrey Holland szívesen emlékszik vissza a forgatás éveire, ez volt a legkedvesebb sorozata. Ahogy mondja, Paul Shane-nel és Su Pollard-dal remekül működött a hármasuk, és nagyon jól szórakoztak együtt. Utolsó filmsorozata óta, ami 97-ben ért véget, nem szerepel a tévében, színházban lép fel. Nagyon hálás azért, amit adott neki a televízió, de ahogyan a legtöbb színésznek, úgy neki is a színház az első szerelme, és szerinte semmi nem ér fel az élő előadás varázsával és a közönség közvetlen elismerésével. /Fotó: Robert Weedon, 2011./

Su Pollard 1995 és 97 között egy újabb vígjátékban ismét együtt játszott Shane-nel és Holland-del. Kollégáihoz hasonlóan ő is rendzseresen megjelenik színházi, sőt pantomimes előadásokban is. 2008-ban egy musicalben kapott szerepet. Az életben is nagyon jó humorú és egyedi hangú színésznő gyakran vendégeskedik különböző show-műsorokban. 2010-ben egy karácsonyi tévé-showban vendégeskedett, ahol önmagát alakította. A 61 éves művésznő a színészet mellett sikeres énekesnő és írónő. Igazán vicces és színes egyéniség. Volt férje éppen egy forgatás alatt kérte meg a kezét, mikor Su egy bogárnak volt öltözve.

Lord Meldrum, azaz Donald Hewlett, a mai napig aktív színész, a vígjáték után újabb angol sorozat következett az életében. Pályafutása során hetven produkcióban szerepelt. Lánya, a 28 éves Siobhan Hewlett ismert angol színésznő, akire nagyon büszke édesapja.

Michael Knowles (74) a színészet mellett forgatókönyvíróként is tevékenykedik. Ő is főként tévésorozatokban nyújtott emlékezetes alakítást.

A Meldrum-lányok, Cissy és Poppy, azaz Susie Brann és Catherine Rabett szintén tévésorozatokban folytatták pályájukat, akárcsak Perry Benson, a folyton nyaklevest kapó Henry. Bill Pertwee, alias Wilson kapitány már visszavonult a rivaldafénytől. 1968 és 97 között szerepelt, és nem csak komikusként, hanem íróként is jegyzik a nevét. 2007-ben a királynőtől kitüntetésben részesült jótékonysági munkájáért.

Az idén 91 esztendős John Horsley, akit Sir Ralph-ként láthattunk, számos sorozatban és tévéfilmben szerepelt, 185 produkció fémjelzi a nevét.

És azok a kedvenceink, akik már nem lehetnek közöttünk: Mrs. Lipton megformálója, Brenda Cowling, Mabel, azaz Barbara New, Lady Lavender alakítója, Mavis Pugh és Angela Scoular, akit Lady Agatha szerepében láthattunk.

Brenda Cowling tavaly októberben hunyt el 85 éves korában egy nyugdíjas színészotthonban. A ’Csengetett, Mylord?’-ot követően folyamatosan szerepelt a televízióban, ám 2006-ban szélütés érte, utána már nem tudott játszani. Sosem ment férjhez. Jimmy Perry azt mondta róla, hogy egy nagyon melegszívű hölgy volt, aki úgy nézett ki, mint egy szakácsnő, úgy beszélt, mit egy szakácsnő, és úgy is járt, mint egy szakácsnő.

Barbara New szintén tavaly távozott, 86 éves volt. Mabel, a legismertebb szerepe volt életében, bár ő is több sorozatban szerepelt. Mégis, ha csak ebben játszott volna, akkor is mindig emlékeznénk rá.

Mavis Pugh csak miután betöltötte a hatvanadik életévét tűnt fel tévés produkciókban, és szinte kizárólag felsőbb osztálybeli hölgyeket alakított. Addig színházban szerepelt, és sikeres pályafutást tudhat maga mögött. 2006-ban, 92 éves korában távozott.

Angela Scoular a 60-as években kétszer is játszott James Bond filmben. Mikor idén, áprilisban elhunyt, az újságok úgy emlékeztek meg róla, hogy ’Meghalt a Bond-lány’. 1996-ig volt aktív színész, többször kezelték depresszió és anorexia miatt. 2009-ben rákbetegséget diagnosztizáltak nála. Nagy valószínűséggel önkezével vetett véget az életének.

Férje, a színész Leslie Phillips, egyetlen fia, Daniel, és a közönség is gyászolja a nagyszerű színésznőt.

A cikk megírása után érkezett a szomorú hír, hogy Donald Hewlett is távozott közülünk. A remek színész 90 éves volt.

2011.június

2013. május 16-án hunyt el a legendás színész-komikus, Paul Shane. Egy hospice kórházban, hosszú betegség után, családja körében hunyta le örökre  a szemét. Három leánya és hat unokája gyászolja, szeretett felesége, Dory, 2001-ben hunyt el. A sorozatban a lányát alakító Su Pollarddal évtizedes barátság fűzte őket össze, a színésznő Paul Shane-t az utolsó napokig a kórházban is látogatta. Pollard szerint a színész született előadóművész volt, és legszívesebben arra emlékszik, hogy a forgatásokon mindig nagyon sokat nevettek együtt, a színésszel minden nap mókásan telt.

Paul Shane 1940-ben született, és bányászként kezdte pályafutását. Egy baleset után fordult az előadóművészet felé. Karrierje elején pubokban énekelt és mulattatta a közönséget, a televízióban az 1970-es évek elejétől kapott szerepeket.

2013-ban újabb szereplőt ragadott el a halál, Bill Pertwee, aki a sorozat Wilson kapitányát alakította, május 27-én hunyt el szerettei körében egy cornwalli kórházban. Ügynöke szerint békésen távozott. Egyetlen fia, Jonathan szerint édesapja kiváló, emberszerető, kedves, intelligens ember volt, aki nagyon elkötelezett volt a jótékonysági munkái iránt is. Régi színházi családból származott, a szórakoztatás az ő életének is fontos része volt. Felesége, a színésznő Marion McLeod, akivel 45 éven át voltak házasok, 2005-ben hunyt el.

A Sir Ralph Shawcross-t alakító John Horsley 2014. január 14-én békésen hunyt el egy színészotthonban. A remek komikusi vénával megáldott kiváló színész pályafutása során több száz színjátékban, filmben és tévéműsorban szerepelt. Horsley igen népszerű volt a producerek körében, különösen ha arisztokrata, pap vagy ügyvéd karakter megformálásáról volt szó. Még csecsemő volt, mikor a család Londonba költözött, és ahogy cseperedett, úgy nőtt az érdeklődése a színjátszás iránt. Már tizenévesen learatta első színpadi sikerét. Mindig a színház volt élete nagy szerelme, a filmeket csupán olyan elfoglaltságoknak tekintette, melyek kitöltötték az idejét két színházi megbízatás között.

 

Random Posts

 • Mi történik a testeddel, ha abbahagyod az edzést?

  Kihagytál egy edzést? Nem nagy gond. De két hét lustálkodás után már érezni fogja a tested a mozgás hiányát, ekkor […]

 • Több mozgás: jobb alvás!

  A rossz alvás növeli a szívbetegségek, a depresszió és a szellemi hanyatlás kockázatát. A mindennapi stressz is nagymértékben hozzájárul ahhoz, […]

 • Olvasással és írással segíthetjük megőrizni agyunk egészségét

  A mentális tevékenységek, úgy mint az olvasás vagy az írás nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy idősebb korban megőrizzük agyunk szerkezeti integritását, […]

 • Becslések szerint 84 egyedre rúg az amuri leopárd vadon élő populációja

  Tudósok becslése szerint 84 egyedet tesz ki a súlyosan veszélyeztetett amuri leopárd (Panthera pardus orientalis) vadon élő populációja az oroszországi […]