Doc Martin: Milyen ember a valóságban?

A morcos Dr. Martin Ellinghamet és orvosi eseteit sokan szeretik nézni a képernyőn, de valószínűleg kevesebben vágynak arra, hogy a valóságban a páciensei vagy barátai legyenek egy ilyen orvosnak. Hogy milyen lehet az életben Martin Clunes? Nem olyan, mint a nyers modorú doki. Egy igazi család-, ló- és kutyaimádó ember, aki a vicceit faarccal tudja előadni.

A népszerű sorozat már az első évében elnyerte a legjobb komédia-dráma díját Angliában, a harmadik széria végén pedig már 10 millió nézővel büszkélkedhetett.

Miközben Martin Clunes Doc Martint alakította, sokat megtanult az orvosi beavatkozásokról. A sorozat kedvéért még egy életmentő-kurzuson is részt vett. Az egyik epizódban a doktornak élete első defibrillációját kellett végrehajtania. A jelenetben a defibrillátor nem működött, ezért a kezével hajtotta végre a mellkasi nyomásokat. Úgy emlékszik vissza erre a részre, hogy mindenki nagyon ideges volt, ő maga egy bábun gyakorolta előzőleg a mozdulatot. Azt akarták, hogy minden élethűen sikerüljön, mert az orvos-nézők azt utálják a legjobban, ha végig kell nézniük, hogy valamit helytelenül csinálnak.

A sorozatban a jó modor hiánya mellett, a doki másik vesszőparipája az udvarlás. A képernyőn egyelőre nem sikerült megházasodnia, a valóságban második feleségével él nagy boldogságban.

Első feleségétől, Lucy Aston színésznőtől keserű válási procedúra során vált el 1997-ben, és erre a házasságára nem is emlékszik vissza szívesen.

1999-ben nősült újra, a producer foglalkozású Philippát egy komédia forgatása során ismerte meg. A lovak iránti imádatát neki köszönheti. 11 éves kislányukkal, Emilyvel, Dorsetben élnek 130 hektáros farmjukon.

Nem is olyan régen, Martin Clunes még igazi városi ember volt, ma már nem hagyná el a vidéket semmi pénzért sem.

A lovakkal már gyermekkorában is közelebbi barátságba került. Wimbledonban nőtt fel, ahol édesanyja, Daphne bátorította őt és nővérét, Amandát, hogy tanuljanak lovagolni. Édesapja, aki klasszikus színész volt, már nem láthatta őt lóháton, Martin 8 éves volt, mikor elveszítette őt.

Mikor évekkel ezelőtt megvették a farmot, Emilyt megajándékozták egy pónival, és ha már a kislány kapott, hát apukája is úgy döntött, hogy magát is meglepi egy nagyobb méretű lóval.

Az állatsereg azóta megszaporodott: csirkéik, juhaik és 12 lovuk van.

A lovak mellett a kutyákat is szereti. Három kutyája van, mindegyikük hagyományosan két nevet visel a családban, a cocker spániel Tina Audrey, a Jack Russel terrier, James Henry, és a labrador, Arthur Colin, akiről a színész nagy büszkén úgy nyilatkozik: „Ő a fiam, aki sose volt.”

2008-ban egy olyan filmben játszott, ami az emberek és a kutyák kapcsolatáról szól. Legújabb sorozata a „Lóerő” címet viseli, amolyan őrült útmutató a lovak világához. A szerep kapcsán járt Mongóliában, az Egyesült Államokban és Franciaországban. Még az erjesztett kancatejet is megkóstolta, ami állítása szerint egyenesen szörnyű volt.

A farmján minden évben jótékonysági célú vásárt, póniparádét, kutya-show-t rendez, sörsátorral, dodzsemekkel, trambulinnal, amolyan igazi angol vidéki mulatság keretében.

Martin Clunes imádja vidéki életét, és szeretne hosszabb szünetet tartani két forgatás között, azt mondja, jó lenne egy kicsit pihenni, megnöveszteni a haját, szusszanni egy csöppet.

De azért a Doc Martin negyedik szériáját szívesen elvállalja, már csak azért is, mert ahogy mondja, valamiből ki kell fizetnie a házát és a lovakat.

Fotó: ITV

 

Random Posts

 • Hogyan tápláljuk idős kedvencünket?

  Az egyre kifinomultabb állatorvosi ellátásnak és az egyre egészségtudatosabb gazdik kedvencük egészségéért való növekvő aggódásának köszönhetően, kedvenceink átlagos életkora folyamatosan […]

 • Napi 10 ezer lépés csökkenti a cukorbetegség kockázatát

  A napi séta csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A seattle-i Washington Egyetem 2012-es, új tanulmánya szerint sokkal nagyobb a cukorbetegség kialakulásának esélye […]

 • Krumpligombóc-leves

  Négy közepes nagyságú megpucolt, egész burgonyát, egy fej vöröshagymát, félbevágott, megtisztított zöldpaprikát fazékba teszünk. Hozzáadunk ételízesítőt, sót, egy kávéskanál cukrot, […]

 • 5 furcsa cicaszokás

  A cicák intelligensek, kíváncsiak, igazi kis felfedezők és sokszor titokzatosak. Több olyan szokásuk is van, ami különösnek tűnhet a szemünkben, […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.