Charlize Theron, a lelkes állatvédő

Charlize Theron gyermekkorától imádja az állatokat. Az állatok iránti szeretetét és tiszteletét édesanyjától tanulta. A színésznő egy dél-afrikai farmon nőtt fel, ott szívta magába a természet iránti szeretetét. Aktívan részt vesz különböző állatvédelmi kampányokban. Nem csupán azt akarja, hogy saját kutyái éljenek boldogan. Időről-időre felemeli a szavát más állatok sorsáért is.

Charlize Theron négy kutyával veszi körül magát, mindegyiküket menhelyről fogadta örökbe. Tucker és Delilah már régebb óta hű társai, Denver és Orson 2009-ben csatlakozott a családhoz.

A színésznő az egyik legjobban öltözött hollywoodi sztárnak van kikiáltva, és ezt úgy is el tudta érni, hogy ruhatárában nincsen egyetlen szőrméből készült darab sem. A bundát nélkülözhető árucikknek tartja, ő maga soha nem öltene magára ilyen öltözéket. Nehezen viseli, hogy sok állat a divathóbort miatt szenved.

Az egyetlen különbség az ember legjobb barátja, a kutya és a többi állat között, hogy hogyan kezelik őket – mondja. Minden állat szenved és fájdalmat érez, miközben a szőrmefarmokon a kegyetlen szaporítók kitörik a nyakukat vagy árammal végeznek velük.

Charlize Theron mindenkit arra kér, hogy ne hordjon szőrméből készült terméket. Ezt remélhetőleg néhány híres kolléganője is meghallja majd…

Fotó: John Harrison