A legjobb fenékformáló gyakorlatok

A formás fenék elérése nem könnyű feladat, de ha rendszeresen végezzük a megfelelő gyakorlatokat, akár napi 10 perces edzéssel is a kívánt alakra tehetünk szert.

A következő gyakorlatokat nem szükséges mind elvégeznünk. Az is elég, ha kiválasztjuk a számunkra két-három legszimpatikusabbat, és azokat hajtjuk végre. Mindössze arra figyeljünk, hogy a fenékizomzatot tartsuk mindvégig feszesen. Az egyes gyakorlatokat legalább húszszor ismételjük meg, hogy hatásosak legyenek, de nem baj, ha később ennél is többet bírunk végrehajtani, ha már edzettek vagyunk.

1. Tegyük a székünket a szoba közepére. Nem fogjuk használni, csak az illúzió miatt szükséges. Álljunk háttal a szék elé, és tegyünk úgy, mintha le akarnánk ülni, de félúton álljunk meg, majd egyenesedjünk ki, és feszítsük meg a fenék izmait.

 

2. Álljunk terpeszállásba, lábfejeink kifelé, rézsútosan oldalra nézzenek. Kezeinket helyezzük a csípőnkre. Lassan hajlítsuk a lábainkat, és süllyedjünk lefelé, majd emelkedjünk felfelé.

 

3. Álljunk támadóállásba. Függőlegesen lefelé mozogjunk, egy függőleges egyenes mentén. Erre azért figyeljünk, mert sokan hajlamosak az elől lévő láb felé ’kitörni’. A gyakorlatot mindkét oldalra végezzük el.

 

4. Egyenes háttal álljunk, lábfejeink egymás mellett legyenek. Jobb lábunkat helyezzük úgy, hogy a sarkak összeérjenek, de a lábujjak rézsútosan oldalra tekintsenek. Emeljük a jobb lábunkat rézsút hátra. A legjobb, ha apró, de feszes mozdulatokat végzünk. Végezzük el a  másik oldalra is! A lábemelést nem csak rézsút hátra, hanem oldalra is elvégezhetjük.

 

5. Ennek a gyakorlatnak két változata is van. Térdeljünk le, hajlított lábunkat emeljük ütemes, kis mozdulatokkal felfelé. A másik variáció ugyanez, csak nyújtott lábakkal. Mindkét lábbal csináljuk végig.

6. Feküdjünk hanyatt a földre. Karjainkat a test mellett nyújtva, tenyérrel lefelé helyezzük el. Tegyük a lábainkat kis terpeszbe, majd hajlítsuk be. Emeljük meg kissé a fenekünket, szorítsuk össze az izmokat, majd lassan engedjük vissza, úgy, hogy először a derekunkat engedjük a földre.

 

Ezek mellett nagyon jó, ha napközben is többször összeszorítjuk a fenékizmokat, ahol a célzott gyakorlatokat nem tudjuk elvégezni, például a munkahelyen.

 

Random Posts

 • A tévé érzelmileg is befolyásolja a gyerekeket

  Sok szülő egyre komolyabban veszi a tévénézés gyerekekre gyakorolt hatását. Számos kutatás bizonyította már, hogy a képernyőn látottak a gyerekek […]

 • Madarak szépérzékkel

  Ausztráliában és Új-Guineában élnek azok a lugasépítő-félék családjába tartozó különleges madarak, melyek leginkább azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy […]

 • A kertészkedés a hosszú élet titka

  A hosszabb élettel hozta összefüggésbe a kerti munkát, illetve a ház körüli teendők elvégzését egy svéd tanulmány, amelyet a British […]

 • Európában egyre súlyosabban fenyeget az éghajlatváltozás

  Emelkedő tengerszinttel és egyre szélsőségesebb időjárási jelenségekkel, köztük egyre gyakoribb és intenzívebb hőhullámokkal, áradásokkal, szárazságokkal és viharokkal kell szembenézniük az […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.