A legjobb fenékformáló gyakorlatok

A formás fenék elérése nem könnyű feladat, de ha rendszeresen végezzük a megfelelő gyakorlatokat, akár napi 10 perces edzéssel is a kívánt alakra tehetünk szert.

A következő gyakorlatokat nem szükséges mind elvégeznünk. Az is elég, ha kiválasztjuk a számunkra két-három legszimpatikusabbat, és azokat hajtjuk végre. Mindössze arra figyeljünk, hogy a fenékizomzatot tartsuk mindvégig feszesen. Az egyes gyakorlatokat legalább húszszor ismételjük meg, hogy hatásosak legyenek, de nem baj, ha később ennél is többet bírunk végrehajtani, ha már edzettek vagyunk.

1. Tegyük a székünket a szoba közepére. Nem fogjuk használni, csak az illúzió miatt szükséges. Álljunk háttal a szék elé, és tegyünk úgy, mintha le akarnánk ülni, de félúton álljunk meg, majd egyenesedjünk ki, és feszítsük meg a fenék izmait.

2. Álljunk terpeszállásba, lábfejeink kifelé, rézsútosan oldalra nézzenek. Kezeinket helyezzük a csípőnkre. Lassan hajlítsuk a lábainkat, és süllyedjünk lefelé, majd emelkedjünk felfelé.

3. Álljunk támadóállásba. Függőlegesen lefelé mozogjunk, egy függőleges egyenes mentén. Erre azért figyeljünk, mert sokan hajlamosak az elől lévő láb felé ’kitörni’. A gyakorlatot mindkét oldalra végezzük el.

4. Egyenes háttal álljunk, lábfejeink egymás mellett legyenek. Jobb lábunkat helyezzük úgy, hogy a sarkak összeérjenek, de a lábujjak rézsútosan oldalra tekintsenek. Emeljük a jobb lábunkat rézsút hátra. A legjobb, ha apró, de feszes mozdulatokat végzünk. Végezzük el a  másik oldalra is! A lábemelést nem csak rézsút hátra, hanem oldalra is elvégezhetjük.

5. Ennek a gyakorlatnak két változata is van. Térdeljünk le, hajlított lábunkat emeljük ütemes, kis mozdulatokkal felfelé. A másik variáció ugyanez, csak nyújtott lábakkal. Mindkét lábbal csináljuk végig.

6. Feküdjünk hanyatt a földre. Karjainkat a test mellett nyújtva, tenyérrel lefelé helyezzük el. Tegyük a lábainkat kis terpeszbe, majd hajlítsuk be. Emeljük meg kissé a fenekünket, szorítsuk össze az izmokat, majd lassan engedjük vissza, úgy, hogy először a derekunkat engedjük a földre.

Ezek mellett nagyon jó, ha napközben is többször összeszorítjuk a fenékizmokat, ahol a célzott gyakorlatokat nem tudjuk elvégezni, például a munkahelyen.

Random Posts

 • 4 ok, miért nem sikerül fogynunk testmozgással

  A rendszeres testmozgásnak számos előnye van, csökkenti a cukorbetegség, a szívbetegség és a daganatos betegségek kockázatát, és növelheti az élettartamot […]

 • A vadon jelképeinek bizonytalan jövője – avagy hasznosabb-e a nagyobb testméret

  A telihold fényében felbukkanó szürke farkas sziluettje és üvöltése régóta a vadon szimbóluma. A kutyák vad őse Észak-Amerika és Eurázsia […]

 • Rozmaringolaj: az izom- és ízületi fájdalmak gyógyítója

  A Dél-Európából származó rozmaring (Rosmarinus officinalis) nem csupán egy jól ismert fűszernövény, hiszen számos gyógyhatással is rendelkezik. A népi gyógyászatban […]

 • Sergio Sendel: a legnépszerűbb rosszfiú

  A 45 esztendős mexikói születésű színész mögött több mint 20 éves pályafutás áll. Ez idő alatt legismertebb szerepei a negatív […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.