Nem állítható meg az orvvadászat Dél-Afrikában

Az idei év első félévében már 200 orrszarvú esett áldozatul az orvvadászoknak, ami azt jelenti, hogy minden napra jutott legalább egy áldozat, olvasható a WWF honlapján.

A legnagyobb csapás a népszerű szafari célállomást, a Kruger Nemzeti Parkot érte, ahol eddig 126 állatot veszítettek el. Az orvvadászok nagyon kifinomult bűnözők, sokszor helikopterekről vadásznak automata fegyverekkel.

Dél-Afrika ad otthont a legnagyobb fehér orrszarvú populációnak, és a veszélyeztetett fekete orrszarvúnak is.

Az állatok védelméért felelős vadvédelmi járőrök nem tudják teljesen megvédeni az állatokat, bár idén már 123 embert sikerült letartóztatni, akik közül mindössze 6 embert ítéltek el.

Az orrszarvúkat az orrukon lévő tülök miatt ölik meg, ami iránt különösen az ázsiai piacról nagy a kereslet, ugyanis ott a hagyományos orvoslásban használják fel, annak ellenére, hogy tudományosan nem bizonyított a tülök gyógyító hatása.

Emellett a tülkökből különféle dísztárgyak is készülnek.

 

Vannak olyan állatvédők Afrikában, akik úgy próbálják megvédeni az orrszarvúakat, hogy levágják a tülköt a fejükről, így értelmetlenné válik az állat megölése. Gondolhatnánk. Ugyanis évekkel ezelőtt pontosan így akartak megvédeni egy kis csoport orrszarvút, ám még így is lelőtték őket, és levágták a tülök csonka darabját róluk.

 

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.