Alonso apukája előre megjósolta, hogy fia egy nap Ferraris-pilóta lesz

A kétszeres világbajnok édesapja gyakran mondogatta fiának, hogy eljön majd az a nap, amikor a Ferrarihoz igazol. Sőt, szerinte Fernando élete az olasz istállóval olyannyira beteljesedik, hogy onnan már vissza is vonulhat.

Maga a bajnok is úgy érezte, mikor a Ferrarihoz igazolt 2010-ben, hogy karrierje elérkezett a csúcspontjához. Kétszer nyerte meg a világbajnokságot a Renault-csapattal, és őt már ez is boldoggá teszi. A mai szoros mezőnyben, a kiélezett versenyben nehéz megismételni azt a rekordteljesítményt, amit Michael Schumacher képvisel hét vb-címével.

A spanyol pilóta édesapjának a két győztes vb-ről is határozott véleménye van. Azt mondta fiának, hogy miután a Ferrarihoz igazol, egy új szakasz kezdődik az életében, és az emberek el fogják felejteni az addigi győzelmeket. Attól kezdve Ferrari-pilóta lesz belőle, és mindenki így fog emlékezni rá. Ma már Alonso is úgy érzi, hogy ez igaz. A Ferrariban versenyezni különleges érzést jelent számára.

 

Hosszú út vezetett idáig. Első csapata a Minardi volt, és akkor még, 2001-ben, a szüleinek a német tévécsatornát kellett nézni ahhoz, hogy láthassák őt versenyezni, mert Spanyolországnak nem volt közvetítési joga.

A 2005-ös és 2006-os év a Renault-val felejthetetlen számára, hiszen ekkor szerezte két vb-címét.

2007-ben egy évet a McLaren csapatnál töltött, ahol sem a csapattal, sem Lewis Hamiltonnal, a csapattárssal nem volt felhőtlen a viszonya. Alonso állítja, sokat tanult abból az egy évből, sőt jót tett a karrierjének is az az időszak. Megtanulta, hogyan kezelje a csapattal felmerülő nehézségeket, és hogyan viselje el a média nyomását.

Eddigi legnagyobb riválisa kétségtelenül Michael Schumacher volt. Alonso nagyon meglepődött, mikor megtudta, hogy a hétszeres világbajnok visszatér a Forma-1-be. De megérti, mert ahogy mondja, ők olyan intenzíven élik mindennapjaikat, hogy ezek után nagyon nehéz egy normális, átlagos életbe beleszokni. És ha van esély a visszatérésre, miért ne tenné meg?

 

A Ferrari tehát Alonso valóra vált álma, bár valószínűleg jobban örülne neki, ha a vb-győzelemért harcolhatna. Tavaly az utolsó futamon hullott ki a kezéből a bajnoki cím, idén pedig még messzebb van tőle, az eddig verhetetlennek tűnő Red Bull csapat miatt.

 

Hazájában imádják. Miután 2005-ben megnyerte első vb-címét, szülővárosába, Oviedoba látogatott, ahol a főtér zsúfolásig megtelt az őt ünneplő tömeggel. A nagy szeretet és érdeklődés egy idő után nagy terhet jelentett, nem csak neki, hanem a családja számára is.

A sikerek után még a szülei spanyolországi házát is gyakorlatilag ostrom alá vette a média. Alonso akkor azt mondta, hogy miután egész napját fárasztó edzéssel tölti, nem vágyik másra, mint hogy nyugodtan megvacsorázzon otthon, és lepihenjen. A sajtó munkatársait ez nem hatotta meg, sőt azzal fenyegették, hogy ha nem nyilatkozik, majd rosszakat írnak róla. Ezek után nem csoda, hogy Alonso nyugodtabb vizekre evezett, és Svájcba költözött.

Ha egy nap visszavonul, talán már azt is lehet tudni, hogy mivel akar foglalatoskodni. Barátjával, Alberto Contador kerékpárossal ugyanis új Tour de France csapatot szeretne létrehozni. Bár ezen már most elkezdtek dolgozni, nem várják meg míg Alonso visszavonul.

 

A rajongóknak nem kell megvárniuk a hétvégi Magyar Nagydíjat, hogy lássák kedvencüket. Az F1-es versenyzők focicsapata, a Nationali Piloti ugyanis július 27-én, szerdán ismét játszik hazánkban, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, és a hírek szerint Alonso is pályára lép majd.

Fotó: Marc McArdle

 

Random Posts

 • A testmozgás megvédi a gyerekeket a stressztől

  A testmozgás kulcsszerepet játszhat a gyermekeknél a stresszes szituációkkal való megbirkózásban – derült ki egy új tanulmányból, amely elsőként mutatott […]

 • Őrizzük meg vesénk egészségét!

  A vese bab alakú páros szerv, mely a hátsó hasfalhoz rögzítve fekszik a gerinc két oldalán, és nem nagyobb, mint […]

 • Drámai hatással lehet a felmelegedés a hegyi élőhelyekre

  A világ hegyvidéki régiói számára az ember által előidézett éghajlatváltozás közvetlen fenyegetést jelent, és gyökeresen alakíthatja át ezeket a törékeny […]

 • Túlsúlyos? Lehet, hogy nem alszik eleget!

  Mi a baj azzal, ha este sokáig fennmaradunk, nézzük a tévét vagy a számítógépet, közben bekapunk pár falatot, és sokszor […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.