Méltó síremléket állítottak Antal Imrének

Méltó sírkövet állított a Magyar Televízió Antal Imre sírjára a Farkasréti temetőben. Antal Imre zongoraművész, televíziós műsorvezető, a Magyar Televízió örökös tagja július 31-én lenne 76 éves.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az évfordulóhoz közeledve, régi adósságot törlesztve méltó síremléket állíttatott hantjára. A zongorát mintázó gránitkő síremlék a zeneművészre utal, a kőlapon a véset az örökre letett mikrofonról pedig a legendás televíziósra. A síremléket pénteken, délután két órakor avatják fel.

Három éve, 2008. április 15-én hunyt el Antal Imre Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, színész, riporter, konferanszié, a Magyar Televízió örökös tagja. “Tulajdonképpen nem is lepődnék meg, ha a büfében meghallanám a hangját, ahogyan viccet mesél, annyira hozzánk tartozik. Itt van velünk, bennünk. Pedig már nagyon régen kért tőlem tüzet az Aulában. Azt az Aulát otthagytuk a Szabadság téren, Őt meg Farkasréten. Már három éve, hogy eltemettük – tulajdonképpen szűk családi körben, ahhoz képest, hogy ő volt egy ország Imruskája” – mondja Nagy György szerkesztő-műsorvezető, a síremlék-állítás kezdeményezője.

Szombaton 17 óra 30 perckor az m1 a ‘Hogy volt…’ című sorozat róla szóló adásával eleveníti fel Antal Imre emlékét.
Antal Imre (1935-2008) előbb zeneművészként vált ismertté. Zenei pályafutása azonban a 70-es évek elején egy betegség következtében kettétört. Élete ettől kezdve a televízió volt, ahol szórakoztató műsorok, televíziós vetélkedők műsorvezetője, bohózatok, szilveszteri műsorok elmaradhatatlan szereplője lett. 1965-ben a ’Könnyű-e együtt élni veled’ című műsorban állt először kamera elé, majd rábízták a ’Köszöntő’, és a ’Halló fiúk! Halló lányok!’ című ifjúsági program vezetését. Művészi sokoldalúságát színházi produkciókban, játékfilmekben vállalt szerepei bizonyították. A ’Bors’ című sorozatban Dániel Ede “tanár urat” alakította, s jellemszínészként kiváló alakítást nyújtott a Szevasz, Vera!, a ’Szemüvegesek’ vagy a ’Circus Maximus’ című mozifilmekben. Legnépszerűbb műsora az évtizedekig futó ’Szeszélyes évszakok’ volt.

Forrás: MTI

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.