Dean Cain a valóságban is egy Superman

Dean Cain talán legismertebb szerepe a földönkívüli hős megformálása volt. A szuperember, aki megmenti a Földet és az embereket minden bajtól, az elesettek, idősek és gyerekek védelmezője. A való életben is – bár nincsen szupererővel megáldva – odafigyel a környezetére. Tizenegy éves kisfia központi szerepet tölt be az életében, de arra is szakít időt, hogy az éhező gyermekeket támogassa.

 

Dean Cain egy igazi jólelkű ember, nem véletlenül szerették meg olyan sokan a sorozat által. Nem Superman jóságos figurája hatott rá, sokkal inkább az ő saját jelleme volt az, amit hozzá tudott adni a szerep életre keltéséhez. Bármikor szívesen emlékszik erre a szerepre, mert szeretett ebben a sorozatban játszani, mely az igazságról, mások segítéséről és a szeretetről szól. Ő persze szerény, és azt mondja, a jóság magából a szerepből jött, ő csak egy keveset tudott ehhez hozzáadni, mindenesetre jól érezte magát a szuperhős szerepében.

 

Tizenegy éves kisfia, Christopher igencsak lefoglalja mindennapjait. Nem fogad fel mellé dadát, úgy osztja be az idejét, hogy mindenre jusson belőle. Mint ex-focista, ő a fia focicsapatának és kosárlabda csapatának is az edzője, együtt írják meg otthon a házi feladatot, ő viszi az iskolába, ő hozza haza, és készíti a reggelit, ebédet, vacsorát. A kisfiú mindenben elsőbbséget élvez, és az apukának sikerült megtalálnia az egyensúlyt a munka és a család között.

 

2010-es filmje, a ’The Way Home’ (Út hazafelé) egy megtörtént esetet dolgoz fel egy olyan édesapáról, akit túlságosan lefoglalt a munkája, őrlődött a munkahelyi és családi kötelességek között, és egy figyelmetlen pillanatban elvesztette kisfiát.

A filmben Dean Cain játssza az édesapát. Mivel maga is szülő, jobban bele tudta magát élni a szerepbe. Egyszer vele is megtörtént, hogy egy pillanatra szem elől tévesztette kisfiát a parkban, ekkor a vérnyomása az egekbe szökött, aztán mikor meglátta, már minden rendben volt.

 

A film a hitről is szól, egy spirituális útról, hogyan talál vissza az apa a szeretethez, a családi élethez. A gyermek keresésében százával vettek részt az emberek, az egész vallási közösség. Az eltűnt kisfiú végül megkerült, és az édesapa azóta a családjának szenteli az életét, a  munka háttérbe került.

 

Dean Cain saját bevallása szerint nem vallásos, de van hite. Nem jár templomba, de ha a kisfia beteg, Istenhez imádkozik, és mikor 2005-ben Irakba látogatott az amerikai katonákhoz, és a levegőben lőttek rájuk, akkor is imádkozott.

 

Aggasztja a gyerekek nyomorúsága, éhezése szerte a világon. Járt már Kenyában, Vietnamban, Nicaraguában egy gyermekek étkezését segítő alapítvány segítőjeként, Elszomorítja, ha azt látja, hogy gyerekek milyen borzasztó körülmények között élnek.

Kisfiát is arra tanítja, hogy segíteni kell a bajbajutott embereknek, és legnagyobb örömére, fián már most látszik, hogy örökölte édesapja minden jó tulajdonságát, empátiás érzékét.

Ő egy olyan fiú, aki törődik másokkal, nem közömbös számára a beteg emberek sorsa, a barátai is szeretik, és a tanárai szerint is egy nagyon kedves, jó gyerek.

Dean Cain nagyon boldog, hogy a számára olyan fontos értékeket át tudta adni, és egy ilyen szuper kis fickó a gyermeke.

 

Random Posts

 • “Példátlan” korallfehéredés sújtja a Nagy-korallzátonyt

  Soha nem látott mértékű korallfehéredés sújtja a már amúgy is legyengült ausztrál Nagy-korallzátony északi és középső harmadát – derült ki […]

 • Hogyan vigyázzunk egészségünkre a nagy hidegben?

  A hőmérséklet változása, illetve a tartós hideg jelentősen megterheli szervezetünket. A hideg negatív hatásait megelőzhetjük megfelelő öltözködéssel, meleg ételek és […]

 • Dohányzás a terhesség alatt

  A dohányzásról való leszokás nem könnyű feladat, és sokan nem tudják megtenni saját egészségük érdekében. Egy kismama azonban nem csupán […]

 • Miért érdemes az eperfa gyümölcsét fogyasztanunk?

  Az eperfa (Morus sp.) az eperfafélék családjába való. Sokan helytelenül szederfaként ismerik, mert termése valóban a szederhez hasonló, de utóbbi […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.