Eduardo Yáñez, a vonzó „vadember”

A mexikói színészt hazánkban először a 90-es évek elején láthatták a nézők Alejandro Aldama szerepében a ’Megveszem ezt a nőt’ című sorozatban. Új szerepe, melyben mostanság látható, már ismerős volt számára, hiszen a ’Vad szív’ című telenovella pontosan a 20 évvel ezelőtti sorozat alaptörténetéből indul ki.Kevés színésznek adatik meg, hogy életében kétszer játssza el ugyanazt a szerepet, ráadásul csaknem két évtizedes különbséggel. De Yáñez kétségtelenül tartja magát annyira fiatalosan, hogy régi munkatársa és jó ismerőse, Salvador Mejía producer nyugodtan rábízhatta a vad szívű fiatalember szerepét.

Yáñez nem hiába kerül be rendre a 12 legvonzóbb mexikói toplistájába, ahol nem csak színészekkel, hanem fiatal modellekkel is eséllyel veszi fel a versenyt.

Eddig két hölgynek sikerült oltár elé vezetnie. 1987-ben Norma Adriana Garcíának, 1996-ban pedig Francesca Cruznak. Utóbbi kapcsolat hat évig tartott, előbbi csak háromig, azonban ebből a szerelemből született meg a színész egyetlen gyermeke, Eduardo Yáñez Junior.

A ’Megveszem ezt a nőt’ című telenovella 1990-ben az első nagy sikert jelentette a színész életében, ami után még Hollywoodba is elment szerencsét próbálni.

A régi szereplőgárdából Rodrigo Montes de Ocát, azaz Enrique Rochát is ismerhetik a nézők, a két színész jó ismerősként üdvözölhette egymást.

Eduardo nagy izgatottsággal várta a forgatások kezdetét, hiszen mint mondta, ’Juan del Diablo’ élete legnagyobb kihívását jelentette, és szerinte ez a legnehezebb karakter, akit valaha is meg kellett formálnia. Emiatt nyilván nem eshetett jól neki, sem a többi szereplőnek a sok kritika, mely a produkciót érte. Őt személy szerint a kritikusok a kora és a frizurája miatt bírálták. Maga Yáñez sem rajongott különösen hosszú hajáért, nehezen tudta megszokni, de azt mondta, hogy a felvételek alatt el is feledkezett róla.

Elkerülhetetlenek voltak az összehasonlítások a korábbi ’Vad szív’ főhősével, Eduardo Palomo-val, aki szintén remekül alakította ’Juan del Diablo’-t. Yañez nagyra tartja kollégája tehetségét, de szándékosan nem nézte meg a játékát, hogy egy teljesen „friss” verzió készülhessen el.

Eduardo Palomo már nem tudta méltatni Yáñez alakítását, mert a népszerű színész  2003-ban, 41 évesen elhunyt egy hirtelen szívroham következtében. A két színész egyébként jól ismerte egymást, hiszen a ’Megveszem ezt a nőt’ című sorozatban együtt játszottak. Érdekes, hogy ezt a sorozatot kevesen emlegetik a ’Vad szív’-vel összefüggésben, pedig Yáñez ott főszereplő volt, és mivel Alejandro Aldama és Juan del Diablo karaktere gyakorlatilag ugyanaz, ez a szerep legalább annyira az övé, mint amennyire Palomo-é volt.

Ahogy az általában lenni szokott, Yáñezt is „összehozták” filmbeli partnernőjével, Aracely Arambulával, ám a színész csak megmosolyogja ezeket a pletykákat. Szerinte nincs is olyan sorozat, legalábbis ő nem emlékszik ilyen esetre, hogy a főszereplő szerelmespárról ne találták volna ki, hogy az életben is egymásra találtak. Azt viszont elismeri, hogy mindig kialakul egyfajta vonzalom a forgatások alatt, de ebből nagyon ritkán alakul ki valódi szerelem.

Bármennyire erősnek és férfiasnak tűnik a ’Vad szív’-ben, Eduardonak gyermeki lelke van, állítja róla Salvador Mejía. Yáñez igazi profi, mondja, de ugyanakkor egy nagy szeszélyes gyermek is. Ha valami rosszul sül el a forgatások során, a csizmák nem passzolnak a lábára, vagy a kard eltörik a párbajjelenet során, akárcsak az általa megformált szereplőből, belőle is kitör a vad szívű „kisördög”.

 2011.július

Fotó: esmas

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.