Kim Nam-gil nem akarta ’Bi-dam’-ot

A 30 éves fiatalember egy csapásra népszerű lett, nem csak hazájában, Dél-Koreában, hanem a világ számos országában, Bi-dam szerepének köszönhetően. A ’Silla királyság ékköve’ nem az első történelmi dráma volt karrierje során, ezért első gondolata az volt, hogy nem vállalja el a szerepet.

 

A producerek miután az ’Egy szépség portréja’ című, 2009-ben készült filmben látták, döntöttek úgy, hogy őt kívánják Bi-dam szerepében látni. Ám az ifjú színész, egy ideig nem akart ismét történelmi filmben játszani. Ez egy saját elhatározása, hogy rövid időn belül nem szeret hasonló karaktereket alakítani az összehasonlítás elkerülése érdekében. Ezért óvatosan közelített a szerephez. Először a producerekkel találkozott, akik Bi-dam karakterét részletesen bemutatták neki. Érdekesnek találta, hogy bár Bi-dam valóban létező személy volt, még soha nem formálta meg senki sem filmvásznon. Tudta, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen a karakter alapvetően különbözött az összes többi szereplőtől. A többi jellem a nézők számára nyitott könyv volt, gyakorlatilag mindent tudni lehetett róluk. Bi-dam azonban titokzatos figura volt, aki hirtelen tűnt fel a sorozatban, és kiismerhetetlen volt mindenki szemében.

A rendezők ezt természetesen szándékosan így is tervezték, hogy Bi-dam mint egy „titkos fegyver” végig fenntartsa az érdeklődést.

A színészeknek nagy szabadságot adtak, különösen Nam-gil számára, aki nagyon élvezte, hogy az ő játékától függ, hogyan elevenedik meg Bi-dam a közönség előtt.

 

Azt is ő döntötte el, hogy Bi-damot ártatlan fiúként formálja meg. Miközben körülötte mindenki nagyon komoly volt, ő egy lelkes ifjút akart életre kelteni, aki már attól is boldog, hogy egy olyan barátja lehet, mint Tokmán. Fokozatosan tört elő belőle, hogy mennyire vágyik valamire. Rossz oldalát anyjától, Mi-shil-től örökölte, ugyanakkor ő egy herceg is volt, aki szeretett volna valami nagy dolgot elérni az életében.

Bi-dam a sorozatban szomorú véget ért, ám Nam-gil végérvényesen elnyerte a nézők szimpátiáját. Népszerűségét rendszeresen jótékony célok szolgálatába állítja. Nem csak hazájában, hanem más országokban is végez önkéntes tevékenységet. Járt már Indonéziában a földrengés után, és részt vett narrátorként a ’Jegesmedvék könnyei’ című dokumentumfilm készítésében.

Mikor először járt Amerikában rögtön egy francia divatmagazin számára állt modellt. Jelenleg angolul tanul, hogy ne szoruljon tolmácsok segítségére, ha interjút kell adnia.

 

Új filmekben is szerepel, többek között a ’Bad Guy’ (Rosszfiú) -ban, amit egyszer talán idehaza is láthatunk majd. A ‘Silla királyság ékkövében’ érzelmei nem találtak viszonzásra, ebben a filmben viszont három hölgy is harcol a szerelméért.

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.