Colin Firth-nek nem hiányzott az Oscar

Az 50 esztendős angol színész idén ’A király beszéde’ című filmért elnyerte első arany szobrocskáját, bár állítása szerint, a díjak és elismerések nem hiányoztak neki az életéből.A 80-as években, pályája kezdetés díjnyertes színpadi produkciókban szerepelt, és első filmjeiben olyan színészekkel játszott együtt, mint Kenneth Branagh vagy Laurence Olivier.

Sosem volt az az ember, akit a díjak érdekelnek, és az évek során már hozzászokott, hogy a kandalló teteje üresen áll, és nem díszítik sem kitüntetések, sem szobrok. Miután elnyerte az Oscar-díjat, természetesen boldog, ám ez nem fogja őt megváltoztatni.

Remek alakítást nyújtott számos filmben, de a széles körű ismertséget és népszerűség az 1995-ben készült ’Büszkeség és balítélet’ című hatrészes angol sorozat hozta meg számára, és a közönség szívében valahol ő mindig is Mr. Darcy marad.

Jane Austen örök regényének beképzelt és gőgös nemese, akit egy szókimondó lány szerelme változtat szelíddé, udvariassá és figyelmessé.

Firth olyannyira magával ragadó volt ebben a szerepben, hogy nem csupán a hölgynézők tartották ellenállhatatlannak, filmbeli partnernője, az Eliza Bennettet megformáló Jennifer Ehle is beleszeretett. Néhány évig alkottak egy párt, majd szétváltak útjaik.

A színésznek jelenleg London és Olaszország is az otthonát jelenti, felesége ugyanis az olasz származású Livia Giuggioli. Két fiuk van, a 10 éves Luca, és a 8 éves Matteo.

Másik nagy sikerű filmjében, a Bridget Jones naplójában is elkísérte régi karaktere, nem véletlenül lett ismét Mr. Darcy-vá keresztelve.

Firth idővel megérett az egyre komolyabb szerepekre, és bár hosszú út vezetett idáig, végül sikerült megkoronáznia egy Oscar-díjjal.

 

Következő szerepe érdekesnek ígérkezik, ugyanis egy fekete komédiában láthatjuk majd Emily Blunt oldalán. Egy olyan embert alakít, aki megjátssza saját halálát, hogy elszökhessen régi életéből, és mások személyiségét igyekszik ellopni a cél érdekében.

Fotó: Caroline Bonarde Ucci

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.