Richard Armitage: „Nem vagyok egy szépfiú”

Mondja magáról a 39 éves angol színész, pedig sok hölgy felfigyelt átható tekintetére az ’Észak és Dél’ című sorozatban. Honfitársai nem csak színészi játékát és megjelenését szeretik, ők ugyanis eredetiben hallhatják, és sok rajongója szerint neki van a legszebb hangja a világon.

A legújabb hollywoodi szuperprodukcióban, az ’Amerika Kapitány’-ban egy hideg szívű náci kémet alakít, és nem ez az első negatív figura, akit életre kelt. Hazánkban a Robin Hood sorozatban 37 epizódon keresztül játszotta Robin ellenfelét, Gisborne-t.

De hiába a rosszfiú szerep, Armitage az a színész, akit nem lehet figyelmen kívül hagyni, és többen felfigyeltek rá, mint a pozitív szereplőkre.

Valójában ő egy nagyon is kedves és visszafogott ember, ezért felmerül a kérdés, hogy miért nem játszhatja sosem a ’Nagy Őt? Úgy gondolja, hogy egyrészt átlagos külseje van, másrészt olyan vészjósló a megjelenése a filmvásznon, hogy ez nem engedi, hogy egy mosolygós szépfiút alakítson.

Ezen a véleményén még ő maga is mosolyog, annyira más a valóságban, mint az a kép, amit a legtöbb filmszerep alapján kialakítanak róla.

Már kiskorában izgatta a színpad, 19 évesen Budapesten csatlakozott egy cirkuszhoz, hogy így tegyen szert az ún. Equity Cardra, ami a brit színészek egyfajta tagsági kártyája.

Angliába visszatérve először musicalszínházban tevékenykedett, majd drámaiskolába iratkozott be. Ezután színházban képzelte el a jövőjét, ám a színpadi karrierje nem indult zökkenőmentesen. Egy tragédiával turnéztak, ami nem aratott egyöntetű tetszést a közönség körében, és a filmezés terén is csak azután lett sikeres, miután megkapta első nagyobb szerepét egy BBC drámában, a ’Sparkhouse’-ban, 2002-ben.

2004-ben jött az ’Észak és Dél’ mogorva gyárosának a szerepe, amellyel a hazai nézők szívébe is utat talált. 2006-ban egy háromrészes BBC drámában a fiatal Claude Monet-t alakította.

 

Amerika Kapitány után is további szerepek várják. A következő két évben gyakran fog Új-Zélandra utazni a ’Hobbit’ című film kedvéért, amiben egy törpét alakít. A filmben húszkilós jelmezt visel és súlyokat, úgyhogy mostanában hát- és láberősítő gyakorlatokat végez.

De hiába a sok edzés, őt sosem fogjuk vetkőzős szerepben látni. Ahogy mondja, csak azért akar erős lenni, hogy meg tudjon birkózni a szerepeivel. Ráadásul – saját bevallása szerint – alig várja, hogy öreg és kövér legyen, mert akkor nem kell majd egy szerep miatt nehéz jelmezeket cipelnie.

Fotó: allthingsrarmitage.blogspot.com

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.