Lorena Rojas legyőzte a rákot

2008 -ban, karrierje és sikerei addigi csúcspontján, a mexikói színésznőnél mellrákot diagnosztizáltak. A vizsgálatok nem sok jóval biztatták, de ő úgy döntött, hogy túl fogja élni, és szembeszáll azzal, amit az élet „felkínált” számára.

 A tehetséges színész- és énekesnőnek 1990-ben indult a színészi karrierje, az ’Alcanzar una estrella’ (’Elérni egy csillagot’) című telenovellával, ami olyan nagy sikert aratott, hogy egy folytatás is készült belőle. 1992 és 1997 között számos sorozatban szerepelt, 2005-ben forgatta legelismertebb telenovelláját, ’A második élet’-et, mely nemzetközi sikert is aratott.

2006-ban kiadta ’Vágy’ című második lemezét, 2007-ben pedig visszatért a televízióba a ’Pecados ajenos’ (’Mások bűnei’) főszerepe kedvéért.

A film forgatását éppen csak befejezték, mikor 2008 októberében megkapta a rossz hírt: mellrákja van.

A színésznő azt nyilatkozta, hogy nem adja fel a küzdelmet, harcolni fog a betegség ellen, és tudja, hogy erősnek kell lennie, mert a kezelések miatt gyakran lesz fáradt, és a haja is ki fog hullani. De elhatározta, hogy lelkileg nem fog meggyengülni – ez sokat segített a gyógyulásában – és nem fog rosszul kinézni, fülbevalót, szemüveget és vicces ruhákat vesz majd fel, és nem baj, ha nem lesz haja, mert parókát visel majd.

A színésznőn mastectomiát kellett végrehajtani. A műtét után azonban ismét rossz hírt kapott az orvosoktól, miszerint a rák már áttétet képezett. Az operáció során az orvosok egy gyanús szövettömeget is felfedeztek, amiről viszont később kiderült, hogy nem rákos szövet volt.

Lorena próbálta optimistán alávetni magát az öthónapos kemoterápiás kezelésnek, miközben fel kellett gyógyulnia második műtétjéből, amit a téves diagnózis miatt végeztek el rajta.

A betegség miatt teljesen átértékelte életét, úgy érezte, minden felgyorsult körülötte, és gondolnia kell a jövőjére. Azt is fontolgatta, hogy petelefagyasztást vesz igénybe, nehogy a kezelések miatt később ne lehessen gyermeke.

A nehéz időszakban édesanyja és testvére, a szintén színésznő Mayra Rojas támogatta. És egy váratlan barátnője is akadt, Adamari López színésznő személyében, aki ugyanezen a betegségen esett át. Korábban nem is ismerték egymást személyesen, de mikor Adamari értesült kolléganője betegségéről, úgy érezte, hogy neki is lelki segítséget kell nyújtania.

 Lorena Rojas 2010 májusában jelentette be, hogy már nyoma sincs a ráknak a testében, és már csak az emlő rekonstrukciós műtét vár rá.

Mexikóban felkérték, hogy csatlakozzon egy mellrák megelőző kampányhoz, amit örömmel elfogadott.

Akkor úgy nyilatkozott, hogy egészsége visszanyerése után a szerelmet is szeretné megtalálni.

 2010 decemberében a színésznő felfedte, hogy már egy ideje bimbózó kapcsolatot ápol Armando Araiza színésszel. Armando nagyon vicces és kedves, ahogy mondja, és közel áll a szívéhez. A színésznő szeretné, ha alaposan megismernék egymást, mielőtt bármilyen komoly döntést hoznának jövőjükkel kapcsolatban.

Lorena a gyógyulása után máris újabb sorozat főszerepében találta magát, az ’Entre el amor y deseo’ -ban (’Szerelem és vágy között’), melynek forgatását 2011 első felében fejezte be.

 Fotó: esmas/Cortesía

Random Posts

 • Vadaspark nyílik a Koloska-völgyben

  Egész éven át, időjárástól függetlenül megközelíthető és térítésmentesen látogatható vadaspark nyílik a Koloska-völgyben. A park természetes környezetében, megfelelő méretű életteret […]

 • Vörösborral a policisztás petefészek betegség ellen?

  A policisztás petefészek szindróma (PCOS), az egyik leggyakoribb hormonális rendellenesség, mely a termékeny korú nők 5-10 százalékát érinti. A betegség […]

 • Ha nyugalomra vágyunk: ilang-ilang

  Az ilang-ilang illóolajat a Cananga odorata, avagy illatos cananga nevű Indonéziában és a Fülöp-szigeteken őshonos örökzöld fa tengeri csillaghoz hasonló […]

 • Egy hétköznapi vegyület, mely a fogainkat is károsítja

  A biszfenol A nevű vegyületről az elmúlt években már sokat hallhattunk, számos kutatás feltételezi az emberi szervezetre gyakorolt káros hatását, […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.