Vin Diesel nem bízik a rendezőkben

A 44 éves színész-akciósztár sosem bízik igazán a rendezőkben. Már hétéves kora óta jár meghallgatásokra, és sosem értette, hogy ez fordítva miért nem így működik, és egy rendezőnek miért nem kell megmutatnia semmit abból, amit tud.

 Egy film sosem egy rendezőtől vagy egy szereplőtől jó, állítja. A filmkészítés egy csapatmunka, ahol nem lehet egy embert kiemelni, hogy csak azért jó a film, mert például ő, Vin Diesel játszik benne.

Nem szereti, hogy mikor egy film jól sikerül, akkor sokan mindjárt a rendezőt emelik ki, mondván, ez az ő érdeme, és azt hiszik, hogy ezek után bármit is rendez, az biztosan csodálatos és tökéletes lesz. Ellenben ha a film kudarc, ők mossák kezeiket.

Ő a 90-es évek végén érezte, hogy képes lenne egy független filmet rendezni. 1997-ben debütált mint rendező, a ’Strays’ – ’Árnyékból a fényre’ című drámával, melynek ő a rendezője, írója és főszereplője is egyben.

Azért egy rendező akad, aki közel áll a szívéhez, a francia Mathieu Kassovitz, akivel 2008-ban a Babylon A.D. sci-fi akciófilm kapcsán dolgoztak együtt, de nem akkor találkoztak először. Az 1995-ös Cannes-i Filmfesztiválon a színész is ott volt, és a rendező is, aki a ’La Haine’- A gyűlölet’ című krimi-drámájáért elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat. Vin Diesel később úgy érezte, hogy ’A gyűlölet’ és saját filmje, az ’Árnyékből a fényre’ között fellelhető némi hasonlóság, mind mondanivaló, mind az ő személyük tekintetében. Hiszen a rendező és a színész számára is ezek az alkotások saját független útjukat jelentették.

Vin Dieselnek egy filmben nem jelent nehézséget azonosulni egy karakterrel, hiszen ennek fortélyait már kiskorában elleste édesapjától, aki színészetet tanított.

Az első és legfontosabb dolog, mikor megkap egy szerepet, hogy érezze, el akarja játszani. Ezután meg kell ismernie, hogy a szereplő mit képvisel, és fejben fel kell építeni a karakter elemeit, gondolatait. Utána már csak időt kell hagyni, hogy mindezeket magába szívja, eggyé váljon vele, és szinkronba hozza saját magával.

 Mikor akciófilmet csinál, annak ellenére, hogy rendszeresen gyakorol különféle harcművészeti stílusokat, nem képvisel tiszta technikát. Pedig a barátai között nehézsúlyú világbajnok harcművészek is vannak, akiktől tanulhatna, ő szereti, ha a küzdőstílusában spontán elemek is fellelhetők.

 Fotó: Andre Luis

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.