Csak egy boldog szülőnek lehet boldog gyermeke

Ausztráliában egyre terjedőben van egy új szemléletű gyermeknevelési módszer. A szülőknek elsősorban nem a gyereknevelés fortélyait tanítják, hanem azt, hogyan érezzék jól magukat, mert csak egy elégedett szülő tudja boldogságban felnevelni a gyermekét.

 A módszer kifejlesztője Mrs. Ronit Baras életmód tanácsadó, író és tanár, aki a szülőknek tartott óráin hívfa fel a résztvevők figyelmét arra, hogy figyeljenek oda jobban magukra. Baras szerint a szülők teljesen a gyermeknevelésre fókuszálnak, lefoglalja minden energiájukat, hogy megmondják a gyermeknek mit csináljon, és mit ne, mit szabad és mit nem, miközben nem törődnek önmagukkal.

Emellett teli vannak a napi gondokkal és a stresszel. A munkahelyi problémákra gondolnak, a házi munkára, aggódnak a számlák miatt, és azért is, hogy vajon képesek-e mindezzel megbirkózni.

 A gondok még súlyosabbak lehetnek ott, ahol a válás után az egyik fél egyedül marad a szülői teendőkkel, és hiányzó partnere helyét is ki kell töltenie. De az az otthon sem mentes a feszültségektől, ahol új házastárssal és annak gyermekével élünk együtt, mert párunk gyermekének nevelésével is meg kell „küzdeni”.

 A szülőknek meg kell tanulniuk boldognak lenni – vallja Baras. Ez az első lépés. Csak a boldog szülő tud boldog gyermeket nevelni. Hiszen a gyerek számára a szülők jelentik a modellt, a követendő példát, őket utánozzák először, és rajtuk keresztül tanulnak meg ők is boldogok lenni.

 Az ausztrál iskolák közül több már átvette a módszert, és a szülőkön kívül a tanároknak is tartanak kurzusokat. A részvevők egyetértenek abban, hogy ez segített nekik, hogy jobban megismerjék önmagukat, és a gyerekeket, és még az iskolai légkör is jobb lett.

 Az ausztrál módszer hazánkban sem ismeretlen, itthon is részt vehetünk különféle szülőknek tartott kurzusokon. Ha változtatni szeretnénk életünkön, mert érezzük, hogy valami nem a megfelelő mederben halad, de mi magunk nem tudjuk rá a megoldást, forduljunk életvezetési tanácsadóhoz.

Forrás: PRLog.Org

Random Posts

 • Hogyan fogyjunk le a terhesség után?

  A kismamáknak már a terhesség előtt célszerű megtervezni, hogyan szeretnék visszanyerni ideális testsúlyukat a szülést követően. Általánosságban elmondható, hogy aki […]

 • Vitaminok és étrendkiegészítők ízületi gyulladás ellen

  Bár az orvosok többsége szkeptikus a tekintetben, hogy a táplálkozásnak és a tápanyagoknak különösebb szerepe lenne az ízületi gyulladás kezelésében, […]

 • A magas szénhidráttartalmú étrend növeli a vastagbélrák kiújulásának kockázatát

  Akik már egyszer sikeresen leküzdötték a vastagbélrákot, érdemes odafigyelniük az étkezésükre, állítja a Dana-Farber Rákkutató Intézet új tanulmánya. Az intézet kutatóinak vizsgálata szerint, azoknál […]

 • Hazánkban a Szigetköz a hódok kedvence

  Lezárult a WWF Magyarország idei monitorozása a legjelentősebb hazai hód élőhelyeken. A megfigyelésből kiderült, hogy a hódok állománya folyamatosan nő […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.