Martín Karpan élvezi a rosszfiú szerepét

A ’Második élet’ Andrés-ének, az argentin születésű Martin Karpannak nem ez az első negatív karaktere, akit megformál. De nem fél a beskatulyázástól, sőt, szórakoztatják a negatív figurák. Bár hívták, nem menne Hollywoodba, nem vetkőzne egy magazin számára, és hangyaként szeretne újjászületni.

 Tévés karrierje 1995-ben kezdődött Argentínában a ’Gino’ című sorozattal. Egy évvel később a ’Sárga virágok az ablakban’ című filmmel debütált a mozikban, amiért megkapta a legjobb színész felfedezettnek járó díjat.

Ettől kezdve pályája felfelé ível, és a közönség egyik nagy kedvence.

Még akkor is, ha nem mindig a jófiút játssza. Nem tart attól, hogy elkönyvelik őt, mint negatív szereplőt, hiszen egyaránt játszott már jó és rossz karaktereket is, de utóbbiak különösen szórakoztatják. A ’Második élet’ Andrés-ét így írja le: „egy hideg, számító, cinikus és törtető alak, aki mindent és mindenkit felhasznál annak érdekében, hogy elérje, amit akar.”

A cinikusság, amivel ezek a negatív figurák rendelkeznek, nagyon sok szórakoztató és vicces pillanatot hozott már számára.

 Gyerekkorában nem akart színész lenni, sokáig nem is igazán tudta, mivel akar foglalkozni. Sok mindent tanult, köztük a rendszermérnök szakmát is.

Kezdetben tévéreklámokban szerepelt, és onnan került át a filmezés világába. A szülei azt mondták neki, hogy ne legyen színész, mert az csak egy hobbi, nem egy komoly szakma.

 De Martín Karpannak már az első szereplése is olyan elismerést aratott, hogy nem álhatott meg a siker felé vezető úton.

 Hollywoodból is megkeresték ajánlatokkal, de ő egyiket sem fogadta el. Úgy látja, hogy az Egyesült Államokban egyelőre igen negatív kép él a latin-amerikai emberekről, mert mást nem ajánlanak fel, mint drogkereskedői vagy piti bűnözői szerepeket olyan akcióhősök oldalán, mint például Sylvester Stallone, és az ilyen szerepek őt nem érdeklik.

Azt mondja, inkább marad a telenovelláknál, és emellett szívesen szerencsét próbálna a spanyol moziban, ami sokkal gazdagabb, értékesebb és mélyebb, mint az amerikai filmek világa.

 A jóképű színész sosem vetkőzne le egy magazin kedvéért, mert az csak az eladásról szól. A képernyőn való vetkőzés szerinte teljesen más, hiszen az része a szerepnek.

 A sikerektől nem száll fejébe a dicsőség, igyekszik két lábbal a földön maradni. Mikor valaki egy filmben szerepel, úgy érzi, hogy előtte hever az egész világ, de jól tudja, hogy az emberek hamar el tudnak feledkezni bárkiről.

Bár a színészek kétségtelenül nagy egóval rendelkeznek és érzékenyek, és tisztában van azzal, hogy ez alól ő sem kivétel. Éppen ezért már korán eldöntötte magában, hogy sosem fog színésznőbe beleszeretni, mert abból semmi jó nem sülhet ki, ha két erős személyiség „összekerül”. De ezt az elhatározását nem tudta betartani, párja ugyanis színésznő.

Zharick Leónnal 2006-ban  a ’La Viuda de Blanco’, azaz  ’A fehér özvegy’ című sorozat forgatásán ismerkedett meg. A sorozat főszerepében olyan ünnepelt és elismert színészek játszottak, mint Itatí Cantoral és Francisco Gattorno. Karpan Gattorno rosszéletű fivérét alakította, aki végül jó útra tért. Zharick León színésznővel pedig nem csak a filmben, hanem az életben is egymásba szerettek.

2008. július 7-én született meg kisfiuk, Luciano. A kisfiú szemei világos kávészínűek, és apukája szerint nem hasonlít sem rá, sem párjára.

A színész végig bent volt a szülőszobában, nagyon ideges volt, de akkor még nem sírt. Azt mondja, az orvos úgy fogta meg a csecsemőt, akár egy darab „rongyot”, és ő azt sem tudta, hogy az orvost ragadja meg, vagy a babát, vagy inkább elrohanjon. Később, mikor már mindenki megnyugodott, akkor jött ki belőle a feszültség, és sírva fakadt.

És ha már a születésnél tartunk…

Következő életében hangyaként vagy baktériumként szeretne újjászületni, mert úgy az Univerzumot egy más szemszögből láthatná.

Fotó: mojalbum.com

Random Posts

 • Vegyük komolyan a penész egészségkárosító hatásait!

  A beltéri levegő minősége komoly szerepet játszik egészségünkben. Otthonunk szennyezett levegője leggyakrabban allergiát, fertőzést és mérgezést okozhat, de ennél még […]

 • Dean Cain a valóságban is egy Superman

  Dean Cain talán legismertebb szerepe a földönkívüli hős megformálása volt. A szuperember, aki megmenti a Földet és az embereket minden […]

 • Mogyoróvaj az Alzheimer-kór diagnosztizálására

  A Floridai Egyetem kutatóinak jutott eszébe elsőként, hogy teszteljék a szagérzékenységet, mert ez az egyik első dolog, melyet érint a […]

 • A gazdagon fűszerezett étel jót tesz az anyagcserének

  Ha a vacsorát változatos fűszer-kombinációval tesszük ízletessé, az nem csak gasztronómiai élvezetet jelent, hanem az inzulin- és a vérzsír-szintünkre is […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.