Jennifer Ehlét nem lehet beskatulyázni

Jennifer Ehle valószínűleg legismertebb szerepe Elizabeth Bennet megformálása az 1995-ben készült ’Büszkeség és balítélet’ című sorozatban. A film sikere ellenére nem törekedett arra, hogy hasonló karaktereket alakítson, mindig olyan szerepet vállal, amit elég érdekesnek talál. A filmjeiben olyan összetett személyiségű nőket alakított, ami mindig lehetővé tette számára, hogy ne skatulyázzák be egyetlen szerepébe se.

 A Mr.Darcyt alakító Colin Firth-szel egy ideig az életben is egy párt alkottak. A sorozatban legkedvesebb jelenetei azonban nem csak hozzá, hanem az édesapját alakító Benjamin Whitrow-hoz is kötődnek. Lizzy és az apja kapcsolata a könyvben is a kedvencei közé tartozott, és a forgatásokon is nagyon élvezte a közös jeleneteket. A sorozat felvételei öt hónapon át zajlottak, de az apa-lánya jeleneteket már a legelején felvették, és ezek nagyon jól sikerültek, mondja a színésznő, mert egyrészt megvolt az összhang közöttük, másrészt még nem voltak elfáradva.

 Az életben is nagyon jó a kapcsolata édesapjával és édesanyjával is. Apja, John Ehle regényíró, édesanyja Rosemary Harris elismert színésznő. Kislányként fel sem merült benne, hogy ne szülei hivatásai közül válasszon magának. Míg a gyerekeknek általában azt a kérdést szokás feltenni, hogy mi leszel, ha nagy leszel, az ő esetében ez másképp hangzott: „Színésznő leszel vagy író?”

Egy ilyen bohém és vidám művészcsaládban felnőni igazi öröm volt számára, és soha nem is kacsingatott más lehetőségek után.

Legújabb filmje a Steven Soderbergh rendezte ’Fertőzés’ most szeptemberben kerül a mozikba. A történet középpontjában hétköznapi emberek küzdelme áll, egy olyan vírussal szemben, mely a levegőben gyorsan terjed és néhány nap alatt végez áldozataival.

Az orvosok eközben igyekeznek gyógymódot találni a betegségre, és megfékezni a pánikot, mely még a vírusnál is gyorsabban terjed.

 A filmben Jennifer Ehle partnerei többek között Kate Winslet, Jude Law, Marion Cotillard, Matt Damon, Gwyneth Paltrow és Lawrence Fishburne.

 Jennifer Ehle szerint a forgatókönyv olyan intelligens és magával ragadó volt mikor olvasta, hogy lehetetlen volt nemet mondani rá. Steven Soderbergh-gel pedig nagyon jó együtt dolgozni, ahogy mondja, mert lenyűgöző a látásmódja, és egy teljesen valóságos világot tud megteremteni a filmvásznon.

 A színésznő a szerep miatt két délelőttöt töltött el a Columbia Egyetemen, ahol professzorok elmagyarázták, hogy egy hasonlóan válságos helyzetben, mint ami a filmben elevenedik meg, ők hogyan cselekednének.

 A szerepeket a színésznő ma már aszerint is válogatja, hogy családja rábólint-e. Mióta 2001-ben férjhez ment Michael Ryan íróhoz, és gyermekei vannak, az ő véleményük is sokat számít.

Fotó: jenniferehle.blogspot.com

Random Posts

 • A rosacea oka az immunrendszer hibájában keresendő

  A rosacea nevű krónikus betegséggel a világon nagyon sokan kénytelenek együtt élni, csak az Egyesült Államokban 14 millió ember szenved […]

 • Többlet D-vitamint igényelnek a világos bőrűek

  A napon gyorsan leégő, világos bőrű embereknek szükségük lehet D-vitamin pótlásra. Úgy tűnik, a “sápadt arcúak” még akkor is hiányt […]

 • Kihalás fenyegeti a kínai óriásszalamandrát

  Kihalás fenyegeti természetes élőhelyén az “élő kövületnek” számító kínai óriásszalamandra mindegyik faját egy új felmérés szerint – írta a BBC […]

 • Milyen színű fények okozhatnak depressziót?

  Ha késő este, illetve éjjel bizonyos színű fényeknek tesszük ki szervezetünket, a klinikai depresszió tünetei jelentkezhetnek rajtunk. Ezt állapította meg […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.