Három tipp a boldogság eléréséhez

Könyvek, cikkek ezrei íródtak már a témában, mégsem találtunk még rá a titokra. Mindenki boldog szeretne lenni, ez egyfajta életcél. Pedig nem kellene feltétlenül úgy gondolni erre, mint valami végső célra. A boldogság lehetne a mindennapi életünk része.

 Mi tesz valakit boldoggá? A pénz, az anyagi javak, a pozíció, vagy az elért eredményei? Nem feltétlenül. Van, aki eléri a vágyait, és mégsem boldog. A pénz sem boldogít feltétlenül. Gondoljunk a híres sztárokra, akik úsznak a pénzben, mégsem boldogok, sőt, önpusztító életet élnek és depressziósak.

Hogy elérjük a boldogság érzését, először a gondolatainkat kell a helyes irányba terelni. Például, mikor reggel felébredünk, gondoljunk azokra a dolgokra, amelyekért hálásak vagyunk. Vagy naponta gondoljunk pár percet arra, ami jó az életünkben.

A legtöbb ember egyetért abban, hogy a boldogság elérésének nincsen titka. Még egy boldog ember se érzi az örömöt a nap huszonnégy órájában. De egy boldog embernek, még ha történetesen rossz napja is van, meg van a képessége ahhoz, hogy még az aprócska dolgokban is örömöt találjon.

 Ha valaki egy bizonyos dologtól várja a boldogságát, és azt mondja, hogy majd akkor leszek boldog, ha azt elérem – ha kapok fizetésemelést, ha meg tudom venni az áhított autót – ez a gondolkodás a biztos módja annak, hogy nyomorultul érezzük magunkat a jelenünkben. Pedig a jövőnk attól függ nagymértékben, hogy a jelenben hogyan gondolkodunk.

 A boldogság elérése könnyebbé válik, ha arra koncentrálunk, hogy mit szeretnénk csinálni, és nem arra, hogy miket szeretnénk birtokolni. Arra kell koncentrálnunk, hogy fejlesszük magunkat, hogy pozitív kapcsolatokat építsünk, és élvezetet találjunk a munkánkban, és akkor úgy érezhetjük, hogy van értelme az életünknek.

 A boldogság a saját értékrendünktől is függ. Mit tartunk fontosnak az életben: a pénzt, a családot, a szerelmet vagy az egészséget?

 Az életben az emberek főként pesszimisták vagy optimisták. A pesszimisták azt látják meg a világból, ami rossz, az optimisták azt, ami jó. És persze vannak realisták, akik gyakorlatiasan gondolkodnak. Ugyanabban a világban élünk, mégis mások vagyunk.

 Amit keresünk a világban, az mind a saját gondolkodósunkból fakad. Így kézenfekvő, hogy az optimista gondolatok tulajdonosai érik el legkönnyebben a boldogságot, és képesek nevetni, mert az élet napos oldalára koncentrálnak.

A nevetés jó hatással van mind a fizikai mind a mentális egészségre, ez bizonyított tény.

Anna Apariciot, Írország legjobb női életvezetési tanácsadójaként tartják számon. Ő három tippet ad mindenkinek a boldogság eléréséhez:

1. Adjunk! Adjunk önzetlenül másoknak, úgy hogy nem várunk semmit cserébe. Az adakozás és ajándékozás olyan tettek, melyek elégedetté és boldoggá teszik az adakozót. Mindegy mit adunk, anyagi dolgot, szolgáltatást, vagy csak időt áldozunk másokra az életünkből.

2. Alkossunk! Létrehozni egy új dolgot: alkotást, üzletet, ételt, nem számít, mekkora dologról van szó, végtelen mennyiségű elégedettséget és pozitív önértékelést ad számunkra.

3. Legyünk részei egy közösségnek! Egy közösség tagjaként érezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül, tartozunk valahova, és elfogadnak bennünket. Az új kapcsolatokban új lehetőség is rejlenek, hogy boldogabbak lehessünk.

Ahogy Mahatma Gandhi mondta: „A boldogság az, amikor amit csinálsz, amit mondasz és amit teszel harmóniában vannak.”

 

Forrás: PRLog.Org

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.