Az „ősi terv” diéta

Titokzatosan hangzik, pedig csak egy sor nagyon egyszerű elemet tartalmaz az „ősi terv” vagy más néven „ősember diétája”, annak érdekében, hogy testünket teljesen irányításunk alatt tarthassuk, és eredendő génjeinknek megfelelően azzal táplálkozzunk, melyhez emberelődeink is hozzájutottak. A diéta követői szerint így eleget tehetünk génjeink akaratának, és segíthetünk nekik, hogy a lehető legerősebb, legkarcsúbb és legegészségesebb szervezetet építhessék fel.

Az ősember diéta az Egyesült Államokban kezdte meg hódítását.

Az ősi terv, azaz őseink étrendjének követéséhez alapvetően tíz elvet kell szem előtt tartani:

1. Együnk kellő mennyiségű növényt, rovart és húst (na jó, a rovar nálunk még kevésbé jött divatba a hozzávalók közül)

2. Képeseknek kell lennünk lassabban járni és mozogni.

3. Emellett viszont néha fel is kell gyorsulnunk.

4. Edzenünk kell a testünket, hogy erős legyen, ne okozzon gondot a nehéz tárgyak felemelése

5. Sokat kell aludnunk éjszaka

6. Mindig legyen időnk a játékra, szórakozásra, örömre!

7. Kerülnünk kell a stresszt!

8.  Napozzunk sokat! (Ma már csak fényvédővel! Őseink egyrészt szőrösebbek voltak, másrészt vastagabb ózonréteg védte őket)

9.  Mindig használjuk az agyunkat, hogy megőrizzük szellemi frissességünket.

10. Tartsuk magunkat távol a mérgező dolgoktól, és tisztítsuk is meg szervezetünket a méreganyagoktól.

Az „ősi terv” diéta szerint felesleges számolgatnunk a kalóriákat. Testünk eleve úgy lett megtervezve, hogy pontosan tudja, mennyi tápanyagra van szüksége, azaz, akkor eszünk, mikor éhesek vagyunk, és annyit, amennyi jólesik.

Egy diétában egyébként sem az számít, mennyit eszünk, hanem az, hogy mit.

Az ősi terv diétában az étrendben az szerepel, ami az ősember étlapján is megtalálható volt: hal, sovány hús, zöldségek és gyümölcsök. Ugyanakkor távol kell tartanunk magunkat a magvaktól, a tejtermékektől, a hüvelyesektől és az összes feldolgozott félkész vagy konyhakész terméktől. Az étrend összetétele olyan egyszerű, hogy nem kell felállítani részletes érkezési tervet, hogy elkezdhessük.

 Ez a diéta csak részben mond ellent a mai korszerű táplálkozási iránymutatásoknak, melyek szerint étrendünkből nem maradhatnak ki a tejtermékek, a probiotikus készítmények és a gabonamagvak, illetve a teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszerek. Ezekkel azonban elődeink nem találkoztak, tehát nem is részei az ősi terv diétának sem. Az ősember táplálkozásának leutánzása nagyon hasznos a sportolóknak is, a magas fehérjetartalom miatt, és azoknak is kedvező természetesen, akik allergiásak a tejkészítményekre. A diéta elvbarátai senkinek sem ígérik, hogy emiatt hosszabb lesz az élettartam, de ezzel a táplálkozással, aminek fontos része még az alacsony sófogyasztás, senki nem fog cukorbetegen vagy magas magas vérnyomás miatt meghalni.

Az ősi terv diétát a vegetáriánusok is megirigyelték, de ők az egyik fő elemet, a húst nem fogyaszthatják. Azonban nekik sem kell elkeseredniük, a diéta készítői nekik azt tanácsolják, hogy a fehérje pótlását tojással oldják meg, és számukra engedélyezett a csírázatott magvak fogyasztása is.

Az ősember diétájában az ételeket újszerűen kell felfogni, azaz egy reggeli süti, ne egy muffint jelentsen, hanem például egy darab finom sült tököt.

Forrás: PRLog.Org

Fotó /Homo erectus/: Gunkarta

 

Random Posts

 • Kutya- és macskaevés: A színtiszta állatkínzás

  Miközben a legtöbb országban, így hazánkban is az állatbarátok naponta fáradoznak azon, hogy bajba került, elesett, hontalan, lelkileg meggyötört állatokat […]

 • Marlboro Man – A világ legbefolyásosabb embere, aki sosem létezett

  A Marlboro cigaretta reklámkampányát minden idők egyik legbriliánsabb kampányának tartják. A cigarettázó cowboy eltűnése után még számos reklámarca létezett a […]

 • Ezt a várost nappal is sötétségbe borította a sűrű szmog

  Pekingben egyre súlyosabb a levegőszennyeződés, december elsején, kedden a kínai fővárost egész nap esti sötétségbe burkolta az áttetsző, sötét szmog, […]

 • A cica fülének egyszerű tisztán tartása

  A cicának nem csak a látása, hanem a hallása is kiváló, háromszor olyan jól hallja a hangokat, mint mi. Ezt […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.