Leticia Calderón és az ő „Angyala”

Hazánkban főként Esmeraldaként szerették meg a nézők az elismert mexikói színésznőt, aki  mai napig jól emlékszik magyarországi látogatására. 2009-ben mint írónő is debütált, az akkor ötéves Down-kóros kisfiáról írt egy könyvet, „Luciano, egy angyal az életemben” címmel.

 Leticia Calderónnak boldog és nyugodt gyermekkora volt. Szüleivel és három fiútestvérével, Marioval, Alejandroval és Miguellel Veracruzban éltek, egészen tizenhárom éves koráig, mikor is visszatértek Mexikóba.

Ekkor ment el első meghallgatására, és bár nem kapta meg a szerepet, egy művészeti ösztöndíjat adományoztak számára.

 Szülei egyöntetűen támogatták és biztatták, hogy színésznő legyen.

1983-ban, mindössze tizennégy évesen megkapta első szerepét az ’Amalia Batista’ című telenovellában, ezután pedig eljátszotta élete első vak lány szerepét egy másik sorozatban.

Első főszerepére 1987-ig kellett várnia, ez volt a ’La Indomable’ (A Rettenthetetlen), mellyel karrierje elkezdett szépen felfelé emelkedni.

1990-ben nagy sikert ért el a ’Yo compro esa mujer’, azaz ’Megveszem ezt a nőt’ Ana Christinájaként Eduardo Yanez oldalán. Ez a sorozat hazánkban is sokak tetszését elnyerte.

Legnagyobb szerepe kétségtelenül az 1997-es Esmeralda, melyben Fernando Colunga világtalan zöld szemű szerelmét alakította. Ez a telenovella az egész világot meghódította, Mexikóból eljutott Ázsiába és Európába is. Kelet-Európában különösen nagy népszerűségnek örvendett, annyi ember érkezett Leticia érkezésére, mint ahányan a Pápa fogadására szoktak összegyűlni.

A színésznő jól emlékszik magyarországi látogatására is, különösen kedves emléke, hogy itthon az emberek pénzgyűjtésbe kezdtek, hogy Esmeralda megoperáltathassa a szemét, és visszanyerje a látását.

2000 és 2008 között visszavonult a filmezéstől, hogy teljesen két fia nevelésének tudja szentelni magát. Ez alatt az idő alatt csak kisebb szerepekben tűnt fel a képernyőn.

 Második férjétől, az ügyvéd Juan Colladotól nyolcévnyi kapcsolat után 2007-ben vált el, miután férje beleszeretett egy másik színésznőbe, Yadhira Carrilloba. Juannal két kisfiuk született, Luciano és Carlo.

2008-ban Leticia eljátszotta élete első negatív szerepét ’A szerelem nevében’ című sorozatban. A színésznő bevallotta, hogy nagyon nehéz volt egy gonosz figura karakterét magára öltenie, azok után, hogy mindig pozitív szerepei voltak, és a nézők is így szerették meg. Reméli, hogy a közönség továbbra is szereti, és csak a gonosz ’Carlotát’ gyűlölik, nem Leticia Calderónt.

A színésznő filmes szerepei mellett színházban is játszik, nem is egy darabban.

2009-ben könyvet írt Down-kóros kisfiáról, ‘Luciano, egy angyal az életemben’ címmel. Azt mondta, a könyv lapjain leírja minden örömét, bánatát, és a könyv egy olyan nő története is egyben, aki sokat sírt, sokat szenvedett és aggódott, először azért, mert nem lehetett gyermeke, aztán kisfia betegsége miatt.

Könyvét egyfajta útmutatónak is szánja azoknak a szülőknek, akik szintén Down-szindrómás gyermeket nevelnek, és segítségre van szükségük.

Mikor Luciano megszületett, senki sem mondta neki, hogy mit tegyen, hogyan nevelje helyesen, nem kapott tanácsokat. Ezzel a könyvvel szeretne másoknak segíteni, és egyúttal nevelési és orvosi tanácsokat is papírra vetett. A kis Luciano ’A szerelem nevében’ című sorozatban is szerepelt, és Lety nagyon büszke volt rá.

Két fiának, Lucianonak és Carlonak minden támogatást megad, hogy sikeresek legyenek az életben. Ez Leticia Calderón életcélja.

2011-ben éppen egy ilyen szerepben találta magát, a ’La fuerza del destino’ című sorozatban Alicia szerepében egy olyan nőt alakít, aki harcol azért, hogy fiának jobb életet tudjon biztosítani.

Fotó: esmas

Random Posts

 • A rossz alvás fokozza a szívelégtelenség kockázatát

  A Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem kutatói több mint 50 ezer 20 és 89 év közötti embereket vizsgáltak 11 éven […]

 • Testi-lelki bajokra: zsálya!

  Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) régóta ismert a népi gyógyászatban görcsoldó és összehúzó hatásáról. Az ókori Egyiptomban mint termékenységi gyógyszer […]

 • Az ivóvíz a jövő olaja?

  A víz az egyik legfontosabb természeti kincsünk, és a jövőben egyre értékesebbé fog válni. Földünk 71 százalékát víz borítja, ennek […]

 • A világon minden 5. élelmiszer kárba vész

  A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy az emberek a szükségesnél többet fogyasztanak, és mert az élelmiszerek […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.