A futás közben fellépő keringési problémák

A futás, a kocogás sokak által kedvelt sport. Fusson valaki akár versenyszerűen, vagy csak hobbiból, előfordulhat, hogy megtapasztalja, hogy sportolás közben nem érzi jól magát. A hányinger vagy a szédülés arra utalnak, hogy valami nincs rendben.

 Az ok általában egyszerű: keringési zavarok állnak a háttérben. Bizonyos szabályok betartásával ezek a tünetek elkerülhetők.

 Mint minden mozgásnál, a futásnál is nagyon fontos az alapos bemelegítés, különben sok sérülést szerezhetünk be, és megtapasztalhatjuk a kellemetlen ízületi fájdalmakat is. A megfelelő bemelegítés majd az edzés utáni levezetés a szív-és érrendszer védelme szempontjából is elkerülhetetlen. Különösen hosszabb pihenő után kell a testet lassan, fokozatosan felkészíteni a terhelésre, ha ezt nem tesszük, a testmozgással többet ártunk testünknek, mint amennyi hasznot.

 Nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadék biztosítása. Edzés előtt és után is sokat kell inni. Hosszú távú – több mint 60 perces – futás során közben is el kell látnunk folyadékkal szervezetünket.

Az étkezésre is oda kell figyelnünk. Sportolásnak nem lehet nekikezdeni sem üres, sem teli gyomorral. Egy komplett étkezés és a futás között legalább két órának el kell telnie. Kevés szénhidrát azonban futás előtt is bekapható, például teljes kiőrlésű kenyér formájában.

 Soha ne becsüljük túl a képességeinket. A test túlerőltetése is okozhat keringési problémákat.

 Ha ezen óvintézkedések betartása ellenére a keringési problémák továbbra is fennállnak, célszerű részt vennünk egy orvosi terheléses vizsgálaton.

Forrás: PRLog.Org

 

Random Posts

 • Hatékony és kíméletes edzés Fit-Ball-al!

  A Fit-Ball egy óriási gumilabda, aminek segítségével hatékonyan fogyhatunk, javíthatjuk a tartáshibákat, erősíthetjük izmainkat, és még a kismamák is tornázhatnak […]

 • Szívrohamra figyelmeztethet a szemhéjon lévő elváltozás

  A szemhéjon megjelenő sárgás zsírfelhalmozódás a szívroham és más érrendszeri betegségek megemelkedett kockázatának jele lehet. A tanulmány szerint azoknál az embereknél, […]

 • Brokkolival a leukémia ellen

  Egy új tanulmány megállapította, hogy a brokkoliban és más keresztesvirágú zöldségben található vegyület, az ún. szulforafán, koncentrált formában csökkentette az akut limfoblasztos […]

 • Tökéletes reggeli, ami segíti az emésztést, a fogyást, és az immunrendszer működését

  Mai rohanó világunkban nem mindig van időnk főzésre, de egy tökéletes reggelihez, ami segíti az emésztést, támogatja immunrendszerünk működését és […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.