A futás közben fellépő keringési problémák

A futás, a kocogás sokak által kedvelt sport. Fusson valaki akár versenyszerűen, vagy csak hobbiból, előfordulhat, hogy megtapasztalja, hogy sportolás közben nem érzi jól magát. A hányinger vagy a szédülés arra utalnak, hogy valami nincs rendben.

 Az ok általában egyszerű: keringési zavarok állnak a háttérben. Bizonyos szabályok betartásával ezek a tünetek elkerülhetők.

 Mint minden mozgásnál, a futásnál is nagyon fontos az alapos bemelegítés, különben sok sérülést szerezhetünk be, és megtapasztalhatjuk a kellemetlen ízületi fájdalmakat is. A megfelelő bemelegítés majd az edzés utáni levezetés a szív-és érrendszer védelme szempontjából is elkerülhetetlen. Különösen hosszabb pihenő után kell a testet lassan, fokozatosan felkészíteni a terhelésre, ha ezt nem tesszük, a testmozgással többet ártunk testünknek, mint amennyi hasznot.

 Nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadék biztosítása. Edzés előtt és után is sokat kell inni. Hosszú távú – több mint 60 perces – futás során közben is el kell látnunk folyadékkal szervezetünket.

Az étkezésre is oda kell figyelnünk. Sportolásnak nem lehet nekikezdeni sem üres, sem teli gyomorral. Egy komplett étkezés és a futás között legalább két órának el kell telnie. Kevés szénhidrát azonban futás előtt is bekapható, például teljes kiőrlésű kenyér formájában.

 Soha ne becsüljük túl a képességeinket. A test túlerőltetése is okozhat keringési problémákat.

 Ha ezen óvintézkedések betartása ellenére a keringési problémák továbbra is fennállnak, célszerű részt vennünk egy orvosi terheléses vizsgálaton.

Forrás: PRLog.Org

 

Random Posts

 • Kutya- és macskaevés: A színtiszta állatkínzás

  Miközben a legtöbb országban, így hazánkban is az állatbarátok naponta fáradoznak azon, hogy bajba került, elesett, hontalan, lelkileg meggyötört állatokat […]

 • A gekkók nedves felületen sem csúsznak meg

  A gyíkok alrendjébe tartozó gekkók legbámulatosabb tulajdonsága, hogy az ujjaik alsó felületét borító tapadólemezkék segítségével lenyűgöző ügyességgel tudnak bármilyen felületen […]

 • 10 ok arra, hogy több vizet igyunk!

  Kezdjük egy érdekes történettel! 1990-ben, egy Dr. Batmanghelidj nevű orvos börtönben lévő fogvatartottak egészségéért volt felelős. Egy nap az egyik […]

 • A csótányok révén új antibiotikumokhoz juthatunk

  Kegyetlen módon ér véget annak a csótánynak az élete, melyet egy ékes ősdarázs szemel ki áldozatául. Ez az Afrika és […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.