A futás közben fellépő keringési problémák

A futás, a kocogás sokak által kedvelt sport. Fusson valaki akár versenyszerűen, vagy csak hobbiból, előfordulhat, hogy megtapasztalja, hogy sportolás közben nem érzi jól magát. A hányinger vagy a szédülés arra utalnak, hogy valami nincs rendben.

 Az ok általában egyszerű: keringési zavarok állnak a háttérben. Bizonyos szabályok betartásával ezek a tünetek elkerülhetők.

 Mint minden mozgásnál, a futásnál is nagyon fontos az alapos bemelegítés, különben sok sérülést szerezhetünk be, és megtapasztalhatjuk a kellemetlen ízületi fájdalmakat is. A megfelelő bemelegítés majd az edzés utáni levezetés a szív-és érrendszer védelme szempontjából is elkerülhetetlen. Különösen hosszabb pihenő után kell a testet lassan, fokozatosan felkészíteni a terhelésre, ha ezt nem tesszük, a testmozgással többet ártunk testünknek, mint amennyi hasznot.

 Nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadék biztosítása. Edzés előtt és után is sokat kell inni. Hosszú távú – több mint 60 perces – futás során közben is el kell látnunk folyadékkal szervezetünket.

Az étkezésre is oda kell figyelnünk. Sportolásnak nem lehet nekikezdeni sem üres, sem teli gyomorral. Egy komplett étkezés és a futás között legalább két órának el kell telnie. Kevés szénhidrát azonban futás előtt is bekapható, például teljes kiőrlésű kenyér formájában.

 Soha ne becsüljük túl a képességeinket. A test túlerőltetése is okozhat keringési problémákat.

 Ha ezen óvintézkedések betartása ellenére a keringési problémák továbbra is fennállnak, célszerű részt vennünk egy orvosi terheléses vizsgálaton.

Forrás: PRLog.Org

 

Random Posts

 • Házi praktikák fejfájás ellen

  A fejfájás gyakorta megkeserítheti életünket. Ha éppen nincsen otthon fájdalomcsillapító, vagy nem olyan erős a fájdalom, amire feltétlenül gyógyszert szeretnénk […]

 • Veszélyben a jegesmedvék

  Az északi-sarkvidéki jégfelület folyamatos csökkenésének megállításáért fogott össze a Coca-Cola és a WWF. Szeretnék felhívni a figyelmet a jegesmedvék élőhelyét […]

 • Ez a világ egyik legtöbb műanyagrészecskét tartalmazó folyója

  A Rajna a világ műanyagrészecskékkel leginkább fertőzött vizeinek egyike svájci tudósok tanulmánya szerint. Különösen sok mikrorészecske található a folyó Ruhr-vidéki […]

 • A mikrotápanyagok csökkentik az arzén-okozta bőrelváltozások kockázatát

  Hazánkban az ÁNTSZ adatai szerint több mint másfélmillió embert érint az arzénnal szennyezett ivóvíz problémája. Főként a dél-alföldi régiókban élők […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.