A futás közben fellépő keringési problémák

A futás, a kocogás sokak által kedvelt sport. Fusson valaki akár versenyszerűen, vagy csak hobbiból, előfordulhat, hogy megtapasztalja, hogy sportolás közben nem érzi jól magát. A hányinger vagy a szédülés arra utalnak, hogy valami nincs rendben.

 Az ok általában egyszerű: keringési zavarok állnak a háttérben. Bizonyos szabályok betartásával ezek a tünetek elkerülhetők.

 Mint minden mozgásnál, a futásnál is nagyon fontos az alapos bemelegítés, különben sok sérülést szerezhetünk be, és megtapasztalhatjuk a kellemetlen ízületi fájdalmakat is. A megfelelő bemelegítés majd az edzés utáni levezetés a szív-és érrendszer védelme szempontjából is elkerülhetetlen. Különösen hosszabb pihenő után kell a testet lassan, fokozatosan felkészíteni a terhelésre, ha ezt nem tesszük, a testmozgással többet ártunk testünknek, mint amennyi hasznot.

 Nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadék biztosítása. Edzés előtt és után is sokat kell inni. Hosszú távú – több mint 60 perces – futás során közben is el kell látnunk folyadékkal szervezetünket.

Az étkezésre is oda kell figyelnünk. Sportolásnak nem lehet nekikezdeni sem üres, sem teli gyomorral. Egy komplett étkezés és a futás között legalább két órának el kell telnie. Kevés szénhidrát azonban futás előtt is bekapható, például teljes kiőrlésű kenyér formájában.

 Soha ne becsüljük túl a képességeinket. A test túlerőltetése is okozhat keringési problémákat.

 Ha ezen óvintézkedések betartása ellenére a keringési problémák továbbra is fennállnak, célszerű részt vennünk egy orvosi terheléses vizsgálaton.

Forrás: PRLog.Org

 

Random Posts

 • A leggyakrabban használt természetes szerek megfázás ellen

  Egyre többen keresnek természetes hatóanyagokat ellenálló-képességük erősítésére, és ez a megfázásos, fertőzésveszélyes téli hónapokban egyre inkább előtérbe kerül. Szinte nincs is […]

 • Egy kicsiny sziget lesz a világ első napenergiával működő területe

  A távoli Tokelau-szigetek lesz az első olyan terület a világon, melyet kizárólag a Nap lát el energiával. A világon eddig […]

 • Hogyan hozhatják magukat formába az urak?

  Tökéletesen fittnek és egészségesnek érzi magát? Vagy talán túlsúlyos, és szeretne izmosabb és energikusabb lenni, kevesebb testzsírral? Jó, ha erre […]

 • Miről árulkodhat egy fogfájás?

  A fogfájás előbb-utóbb minden embert utolér. A fájdalomnak különböző okai lehetnek, és még az enyhe fájdalom is – amit sokan […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.