James Marsters újra eljátszaná Spike-ot

James Marsterst a nagyközönség szélesebb körben a ’Buffy,a vámpírok réme’ gonosz, majd jó útra térő, szerelmes vámpírjaként ismerte meg. Hihetetlen, de Marsters már a 42. életévét töltötte be a sorozat vége felé, pedig semmivel sem látszott idősebbnek jóval fiatalabb kollégáinál. Még ma is szívesen eljátszaná újra a szőke vámpírt. Ahogy mondja, felette is eljárt már az idő, de minden csak megvilágítás kérdése.

 A most 49 esztendős színész úgy fogalmaz, hogy mikor belenéz a tükörbe, azt látja, hogy az idő rajta is nyomot hagyott. Ha felkérnék, hogy játssza el újra Spike-ot, csak akkor vállalná el, ha a képernyőn ügyesen megoldanák, hogy úgy tűnjön, Spike nem öregedett. Hiszen egyrészt egy vámpír nem öregszik, másrészt nem akar amolyan kivénhedt, vegetáló vérszívót alakítani.

 Miután felkérték a ’Buffy’-ban Spike szerepére, azt gondolta, hogy öt rész sem fog eltelni, és megölik a karakterét. De nem így történt. 1993 és 2003 között hét évadon át, 96 epizódban szerepelt, és Angel (David Boreanaz) távozásával hamar az egyik főszereplővé nőtte ki magát. Ahogy egyre pozitívabb irányba formálódott Spike figurája, úgy nőtt a rajongótábora is részről részre.

Az ’Angel’című sorozatból sem maradhatott ki, ahol 24 epizódban erősítette a jófiúk csapatát.

Spike megformálásáért hat különböző díjban részesült, többek között, mint legjobb mellékszereplő, mint legjobb férfi karakter, és mint legjobb tévészínész.

 A haja eredetileg barna és göndör, a szerep kedvéért kilencnaponta festették szőkére, és ki is volt egyenesítve, amit egyébként nagyon élvezett, mert mindig is egyenes hajat szeretett volna.

A vámpírvadász történetében Spike szép lassan beleszeretett Buffyba, és még közelebbi kapcsolatba is került vele. Marsters szerint a közös jeleneteket könnyű volt eljátszani, és sokkal jobb volt egy olyan régi baráttal csókolózni, mint Sarah Michelle Gellar, mint olyan valakivel, akit a jelenet előtt két perccel ismer meg az ember. A szerelmi jelenetekkel azért vigyáznia kellett, mert a barátnője ott ült a közelben.

 A ‘Buffy’ forgatásakor gyakorlatilag nem volt szabadideje, és sajnálta, hogy nem tudott kedvenc időtöltésének, az írásnak hódolni.

Másik szenvedélye a gitározás, tizenöt éve játszik a hangszeren. Az éneklés is szerves része az életének, eleinte rockbandákban játszott és énekelt, 2004-től elindult szólókarrierje is.

Nagyon szereti az állatokat, a fárasztó forgatások után Zack nevű cicája várta otthon, aki egészen 14 éves koráig volt mellette.

 Spike szerepére eredetileg nem őt szemelték ki, először a híres, befutott színészek között keresgéltek a sorozat alkotói, de mivel nem jártak sikerrel, hát máshol is körülnéztek, és rábukkantak Marstersre.

James szerint szerencséje volt. Hálás a szerepnek, saját bevallása szerint leginkább abból a szempontból változtatta meg az életét, hogy végre nem kellett többé senkitől kölcsönkérnie, és ez nagy dolog.

 A sorozat befejeződése után más fantasztikus és sci-fi sorozatokban is feltűnt, 2005 és 2008 között a ’Smallville’-ben , 2009-ben a ’Dragonball: Evolúció’ című filmben a Piccolo nevű démont alakította.

Régi jó ’vámpírhoz’ méltóan a legújabb népszerű vámpíros filmeket és sorozatokat is figyelemmel kíséri, ismeri a ‘True Blood’, a ’Twilight’ és a ’Vámpírnaplók’ történetét.

Szerinte a legfőbb különbség a Buffyhoz képest, hogy ott a vámpírokat mindenki utálta, és a cél az volt, hogy minél hamarabb elpusztítsák őket.

Ellenben az új történetekben a vámpírok olyan ősi teremtmények, akiknek van szívük, akarják, hogy szeressék őket, és olyan kapcsolatokra vágynak, akár az emberek.

Marsters eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne valóban vámpírnak lenni, és egyáltalán nem bánná, ha olyan erős lehetne, mint a filmbeli vérszívók.

Számára bármilyen fantasztikus dolog érdekesen hangzik. Például, ha létezne időutazás, azt mondja, nem a múltba menne, hanem a jövőbe, mert szeretné látni, hogy a jövővel kapcsolatos félelmei beigazolódnak-e vagy sem.

Fotó: Patrick Lee

Random Posts

 • Saját magvait elásó növényt fedeztek fel

  Északkelet-Brazíliában, az Atlanti esőerdőben olyan növényt fedezett fel egy amatőr botanikus, amely lehajol, hogy magvait a talajba juttassa. A Spigelia genuflexa […]

 • A klímaváltozás miatt egyre messzebbre terjednek a kártevők

  Az éghajlatváltozás elősegíti a mezőgazdasági termények kártevőinek és betegségeinek elszaporodását az egész világon – állítja egy friss kutatás.     Az Essexi […]

 • Mi a niacin szerepe egészségünkben?

  Akárcsak a többi B-vitamin, a B3-vitamin (más néven niacin vagy nikotinsav) is segíti a szervezet energiatermelését, hozzájárul a bőr, a […]

 • Sabah harcol a cápák védelméért

  Sabah egyike Malajzia tizenhárom szövetségi államának, azok között a második legnagyobb területtel rendelkezik. Borneó szigetének északi részén terül el. Szokás […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.