A mozgáshiány az egészségünk legnagyobb ellensége

A szívbetegség a világon az első számú halálokok közé tartozik. A szívbetegségek kialakulása szorosan összefügg az elhízással, és egészséges életmóddal az esetek 80 százalékában meg lehetne előzni.

 A súlyos elhízottság komolyan veszélyezteti egészségünket, ilyen esetben nem érdemes különféle csodadiétákkal kísérletezni. Ha komolyan fogyni szeretnénk, mindenképpen dietetikus szakemberhez kell fordulnunk.

Sokan nagyon nehezen szánják rá magukat, hogy áttérjenek az egészséges életmódra és táplálkozásra. Zsíros ételek és vörös húsok helyett sok csirkét, halat és zöldséget kellene fogyasztani. Az ún. nyugati típusú étrendbe tartozó sült húsok, és sült ételek is hizlalnak, a magas zsír-és cukortartalmú ételekkel együtt az erek szűkülését idézik elő. Ezek mellett a dohányzás is komoly kockázati tényezőt jelent.

 A szívbetegség egy gyűjtőfogalom, beletartozik többek között a koszorúér-betegség, a perifériás érbetegség, a szívinfarktus, a sztroke, melyek mind összefüggésben állnak a testsúllyal, a magas vérnyomással, a magas koleszterinszinttel és a dohányzással. Általában nem vesszük elég komolyan a megelőzésre vonatkozó intelmeket, pedig az emberek fele, aki szívrohamot kap, meghal, mielőtt kórházba kerülne.

 A rendszeres testmozgással elkerülhető a test elzsírosodása, a fizikai aktivitással karban tarthatjuk a szív- és érrendszer működését.

 Állítsunk fel egy mozgási programot magunknak. Próbáljunk meg aktívabban élni, sétáljunk, kerékpározzunk, ússzunk vagy táncoljunk, mozgásformától függetlenül a rendszeres edzéssel hatalmas előrelépést tehetünk szívünk egészsége szempontjából.

 Forrás: health-e.org

Kapcsolódó cikkek:

Az aerobik csökkenti a szellemi hanyatlás kockázatát

Mit tartalmaz egy ideális edzésprogram?

A rendszeres testmozgás csökkenti a mell-és vastagbélrák kockázatát

Egészségmegőrzés és életerő csikunggal

Előzzük meg a cukorbetegség kialakulását!

A jobb iskolai teljesítmény titka: a rendszeres testmozgás

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.