Fogyókúra új megközelítésben: az éhség valódi oka

„Már megint. Nemrég ettem, és már megint éhes vagyok. De hát nem lehetek éhes” – mondja magának. – „Végül is, nem is ettem meg az egész ebédet. És ma többet is gyalogoltam, mint amennyit szoktam. Csak bekapok valamit, hogy elmúljon ez az üres érzés a gyomromban.” Ismerősen hangzanak ezek a gondolatok? Nincsen vele egyedül. De vajon a legyőzhetetlennek tűnő éhségérzet valóban a gyomrából jön? Mert lehetséges, hogy inkább a „szívéből”!

A jelek mindig ugyanazok, és a következő falat után arra gondol, hogy ez az érzés csak átmeneti. „Még ezt megeszem, de holnaptól kezdve visszafogom magam” – fogadkoznak sokan.

Mi áll valójában az éhségérzet mögött? Egy vágy az étel után, és az a tulajdonság, hogy nehezen tudunk nemet mondani a felkínált ételnek.

Ez nem a mi hibánk. Ez már csecsemőként rögzült bennünk. Csak kinyitottuk a szánkat, és akkor máris jött valaki, aki betette a cumisüveget a szánkba, amiben valami finomság volt. És az is természetes volt, hogy döntik belénk az ételt, ez jelentette a kényelmet, a komfortérzetet.

Aki fogyni akar, annak elsősorban az éhségérzeten kell úrrá lenni. Gyerekként a táplálék volt az, ami kielégítette az igényeinket, ami vigaszt nyújtott. Most mire éhes, mi az éhsége valódi oka? Készen áll arra, hogy válaszoljon erre a kérdésre?

Mi jelentene most vigaszt? Megújítani a lelkét és a kreativitását? Érezni, hogy szeretik, elfogadják és elismerik? Úgy érzi, hogy nem teljesíti be élete célját?

A szív és a lélek éhezését az élelemhez való függőséggel próbáljuk orvosolni, ahelyett, hogy a valódi éhségre próbálnánk koncentrálni.

Amikor elkezd gondolkodni az evésen, minden különösebb ok nélkül, akkor valószínűleg ezzel próbálja betölteni az életében jelen lévő űrt. Ám nincsen az az ételmennyiség, ami képes lenne ezt betapasztani.

Ez a helyzet csak fokozódni fog, és ördögi körré válik, míg nem vagyunk hajlandóak szembenézni a valódi problémával, hogy az éhség igazi okát a lelkünkben kell keresni.

Ha ismét jelentkezik az éhség, ami a hűtő felé csábítja, mondja meg neki, hogy tűnjön el. Mikor megint azon veszi észre magát, hogy élelem után kutat, akkor eljött az idő arra, hogy feltegyen magának néhány kérdést.:

-Mi hiányzik, vagy mire van szükségem az életemben? Be tudja az étel tölteni ezt a szükségletet? Milyen gondolatok, lépések, vagy tettek kellenek ahhoz, hogy elérjem a vágyaimat?

Készítsen egy listát arról, hogy mit szeretne, és mi hiányzik az életéből. Ha úgy érzi, hogy kényeztetésre van szüksége, vegyen egy meleg fürdőt, vagy egy masszást. Ha szomorú, vagy magányosnak érzi magát, hívja fel egy barátját, játsszon a kutyájával, vagy hallgasson egy kellemes zenét. Ha unatkozik, keressen egy hobbit magának, vagy olvasson el egy jó könyvet.

Minél többször fogja így táplálni a lelkét, és elégeti ki ezzel a valódi éhségérzetet, annál jobban meg fogja tapasztalni a teste és az egészsége szeretetét.

Ezeket a tanácsokat az amerikai Denise Palmisano életvezetési tanácsadó adja Önnek, aki 1989 óta tanulja és tanítja az embereket arra, hogyan legyenek képesek arra, hogy teljessé tegyék saját életüket.

 Forrás: PRLog.Org

 

Random Posts

 • Új, halálos mérgű főemlős fajokat fedeztek fel

  Missouri kutatók három új, a lajhármakikhoz tartozó főemlős fajt fedeztek fel. A főemlősök között kizárólag ezek rendelkeznek méreggel, és bár […]

 • Ánizs: egy ősrégi gyógynövény ezernyi pozitív hatással

  Az ernyősvirágzatúak közé tartozó ánizs (Pimpinella anisum) egyike a legrégebben használt gyógynövényeknek. Ez a fehér virágú, 30-50 cm-re megnövő évelő […]

 • Úgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre

  A fiatal halak ugyanúgy rászoknak a tengerekben a műanyagrészecskék fogyasztására, ahogy a tinédzserek az egészségtelen gyorséttermi ételekre – állapították meg […]

 • Miért olyan értékes táplálék a gomba, és miben segíthet nekünk?

  Az ehető gombák táplálkozástani jelentősége megkérdőjelezhetetlen, s ezt most két új tanulmány is alátámasztja. Az amerikai Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola kutatói […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.