Julianne Moore visszatért gyökereihez

A színésznő két és fél évvel ezelőtt veszítette el tragikus hirtelenséggel édesanyját. Nagyon szeretné, ha még mindig vele lehetne, mert akkor azt is láthatná, hogy lánya brit állampolgár lett. A színésznő szerint ez a világot jelentené édesanyja számára.

 Anyukája Anne, Skóciában született. Mikor feleségül ment Moore édesapjához, egy amerikai ezredeshez, le kellett mondania a brit állampolgárságról, mert a katonai szolgálatban álló férjének nem lehetett külföldi állampolgárságú felesége. Julianne Moore ma is emlékszik arra, hogy édesanyja a könnyeivel küszködött, hogy ily módon el kellett válnia a gyökereitől.

A család akkor költözött az Államokba, mikor a színésznő tíz esztendős volt.

Julianne-t fiatalon, húsz éves korában szülte az édesanyja, ezért a színésznő mindig boldog volt, hogy nem csak fiatalos anyukája van, de majd együtt is fognak megöregedni. Váratlan halálából – ami egy embóliát követő fertőzés következtében történt – megtanulta, hogy az élet minden pillanatát nagyra kell értékelni. Mindenkinek meg kell becsülnie a jelenét.

Most, 50 évesen azt mondja, hogy igyekszik ezt a kort is kiélvezni, mert ahogy mondja, még egyszer nem lesz többé 50 éves.

Ha azon kesergünk, hogy miért nem vagyunk fiatalabbak, akkor még ez az idő is hamar elmegy, és azon kapjuk magunkat, hogy betöltöttük az 51-et, mondja.

 A színésznő azon szerencsések közé tartozik, akik fiatalabbnak néznek ki a koruknál. És ebben nem a plasztikai sebészek segítenek neki. Saját bevallása szerint soha nem vett igénybe szépészeti bevatakozást, úgyhogy bár jó génjei vannak, a ráncok már megjelentek az arcán. Ennek nem örül, de elfogadja önmagát.

 Vörös haja és szeplői is hozzá tartoznak. Gyerekként nem nagyon szerette külsejét, mert csúfolták miatta. Ebből az élményből még egy gyerekkönyv-sorozatot is írt, melyek utolsó részét a közelmúltban adták ki.

Boldog házasságban él, két gyermeke van, egy tizennégy éves kamasz fia, és egy kilencéves kislánya.

Legújabb filmjében, egy vígjátékban, egy olyan nőt alakít, aki megunja 25 éve tartó unalmas házasságát, és megcsalja a férjét.

Összehasonlítva saját életével, sokszor számára is meglepő, hogy már másfél évtizede együtt van a férjével – „hivatalosan” nyolc éve, ugyanis 2003-ban házasodtak össze.

A házasságról az a véleménye, hogy mindenki vágyik rá, de ha valaki már férj vagy feleség, akkor a kapcsolat nem csak a romantikáról szól, hanem arról is, hogy átadjuk magunkat egymásnak és a gyerekeinknek. Ráadásul, ha azt akarjuk, hogy jól működjön, keményen kell dolgozni érte, ami egyáltalán nem egyszerű. A mindennapok gyakran szürkévé válnak, ott a munka, a gyerekek, csöpög a csap, megbetegszik a kutya, és az ember arra gondol:  ez lett az életemből.

A színésznő szerint senkinek nem kell megmaradnia egy rossz kapcsolatban. Ő is elvált már egyszer fiatalon, mert nem volt boldog. Jelenlegi férjét, Bart Freundlichet 1996-ban ismerte meg, és minden kudarc ellenére szeretett volna ismét feleség lenni.

Freud szavait idézve azt vallja: „Az embernek szüksége van munkára és szerelemre, és ha egyik vagy másik hiányzik az életéből, akkor felborul az egyensúly”.

Julianne Moore pillanatnyilag jól érzi magát, mert mindkettő megadatott neki, és reméli, hogy ez a jövőben is így marad.

Fotó: nicolas genin

Random Posts

 • A tea gátolhatja a vas felszívódását

  A teázás nagyon egészséges, ám oda kell figyelnünk arra, hogy mikor fogyasszuk el, ugyanis nem feltétlenül jó, ha étkezés mellé isszuk, mert gátolhatja  […]

 • A rizsfogyasztás egészségesebbé és fittebbé tesz

  Akiknek az étrendjében előkelő helyet foglal el a rizs, azok jobb egészségi állapotnak örvendhetnek, jobban szinten tudják tartani a testsúlyukat […]

 • A testmozgás fontossága menopauza idején – Milyen gyakorlatokat végezzünk?

  A menopauza számos változást idéz elő a női szervezetben, melyek többsége kellemetlen tünetekben nyilvánul meg: fáradtság, alvászavarok,  ízületi fájdalom, megváltozott […]

 • Egy évtized után még mindig tarol a Föld Órája

  A 2007-ben indult WWF kezdeményezés mára a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtt ki magát. Tavaly 178 ország vett részt a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.