Autóbaleset: mit tegyünk, ha gyermekünk is velünk van?

Egy autóbaleset, még ha nem is súlyos, egyáltalán nem szórakoztató. A legtöbb ember megtapasztalja élete során. Hogyan készüljünk fel a helyzet kezelésére, ha akkor történik meg baj, mikor gyermekünk is az autóban ül?

 Nap mint nap emberek százait érintik az autóbalesetek. Ezek mindig nagyon traumatikus és félelmet keltő helyzetek, különösen a gyerekek számára.

Ráadásul, mivel a testük és a lelkük is törékenyebb, sokkal hajlamosabbak a sérülésre, mint a felnőttek. Éppen ezért a felnőttnek mindig előbbre valónak kell lennie gyermeke biztonsága, mint a sajátja egy baleset során.

Ennek ellenére nem mindenki van teljesen tisztában azzal, mit kell pontosan tenni, miután egy baleset bekövetkezett.

Két egyszerű technikát kell csak megtanulni ahhoz, hogy a felnőtt sokkal hatékonyabban tudja kezelni a szituációt.

 Az első dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a gyermek sokkal riadtabb egy baleset után, mint egy felnőtt. A fiatalok egyébként is könnyebben megijednek.

Ha megtörténik a baj, az legyen az első, hogy azonnal a gyermekhez fordulunk, megkérdezzük, hogyan érzi magát, és elmondjuk neki, hogy nincsen semmi baj, minden rendben lesz. Próbáljuk őt megnyugtatni, amennyire csak lehet.

 A másik lépés, hogy mielőtt saját sérülésünkre koncentrálnánk, hacsak nem súlyosak, előbb bizonyosodjunk meg a felől, hogy gyermekünk jól van-e, látható-e rajta valamilyen sérülés. Ha igen, azonnal hívjuk a mentőket.

Ne feledjük, hogy a gyerekek szervezete sokkal törékenyebb, könnyebben megsérülhetnek. Előfordulhat, hogy egy sérülés nem vehető észre azonnal, ezért mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hogy biztosak legyünk abban, hogy nincsen belső sérülése.

 Ha bekövetkezik egy sajnálatos baleset, legyen bármilyen súlyos, mindig a gyerek megnyugtatása és egészségi állapotának ellenőrzése álljon az első helyen.

Ezek talán magától értetődő dolgoknak tűnnek, de egy baleset a felnőttet is idegessé teszi, és nem mindig tudunk higgadtan gondolkodni.

Forrás: PRLog.Org 

 

 

Random Posts

 • Miért olyan értékes táplálék a gomba, és miben segíthet nekünk?

  Az ehető gombák táplálkozástani jelentősége megkérdőjelezhetetlen, s ezt most két új tanulmány is alátámasztja. Az amerikai Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola kutatói […]

 • Veszélyben a jegesmedvék

  Az északi-sarkvidéki jégfelület folyamatos csökkenésének megállításáért fogott össze a Coca-Cola és a WWF. Szeretnék felhívni a figyelmet a jegesmedvék élőhelyét […]

 • Miért nem sajnálják az autósok a cicákat?

  Mennyi lehet azoknak az állatoknak, cicáknak, kutyáknak a száma, akiket évente elgázolnak az autósok? De nem is kell ilyen időtartamban […]

 • Torna után milyen vitaminok fontosak?

  Egy hosszú, kimerítő testedzés után gondolnunk kell arra, hogy segítsük izmaink regenerálódási folyamatát. Három vitamin van, melyek feltétlenül szükségesek: a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.