Egy régi kedvenc: Francisco Gattorno

Francisco Gattorno az egyik legismertebb és legelismertebb kubai színész. Nem csak szülőhazájában ismerik a nevét, hiszen Kubán kívül játszott már kolumbiai, amerikai és mexikói produkciókban is. Pár éve úgy döntött, Mexikóban szeretné folytatni pályafutását, ahol újabb telenovellákban kíván szerepelni.

Gattorno 1964-ben született Kubában. Nagyon aprólékos, precíz és kitartó színészként ismerték meg kollégái, aki mindig a legjobb alakítást akarja nyújtani minden forgatáson.

Művészi pályafutása 1984-ben indult, mikor az ’Una novia para David’ (Menyasszony Dávidnak) című kubai filmben szerepelt.

Mielőtt színésszé vált, művészettörténetet tanult, amiből diplomát is szerzett. Nevét nem csak az általunk is ismert telenovellák fémjelzik, hiszen több mozifilmben szerepelt, és legalább ennyire szereti klasszikus színházi szerepeit is a Rómeó és Júliában, az Othellóban illetve a Hamletben.

A ’La Dueña’ (Az úrnő) volt az első telenovella, melyet Mexikóba költözése után forgatott 1995-ben, és nagyon elégedett volt ezzel a sorozattal. Partnere Angélica Rivera volt, akit itthon a ’Szerelempárlat’ Gaviotájaként ismerhettünk meg. A filmben ugyancsak főszerepet játszott a színész akkori felsége, Cynthia Klitbo.

Gattorno pályafutása első díjait e filmben nyújtott alakításáért kapta. A számos elismerés és a széles körű ismertség miatt 1996-ban a People magazin beválasztotta a 10 legbefolyásosabb latin sztár közé.

2006-ban olyan sorozatokban szerepelt, mint a ’A fehér özvegy’, melyben Itatí Cantoral és Martín Karpan mellett játszotta a főszerepet, és vendégszerepelt a ’Második esély’ című amerikai telenovellában Gabriela Spanic oldalán.

Bármilyen nagy színész, nem jelentett problémát számára, hogy miutén eldöntötte 2008-ban, hogy Mexikóban szeretne újabb telenovella szerepeket kapni, ő kereste fel a producereket, és kopogtatott az ajtajukon. Azt mondta, azért megy el hozzájuk, akik között egyébként sok régi ismerőse is van, mert azt akarja, hogy mindannyian tudják, itt van Mexikóban, és bármikor elérhető egy szerepre.

Mexikót nagyon szereti, mert ott mindig tárt karokkal fogadták, és sok kedves emléke fűződik hozzá.

Első felesége, Cynthia Klitbo mexikói színésznő volt, ám ez a kapcsolat nem működött. A sors úgy hozta, hogy legújabb ’Merj álmodni’ című telenovellájában – amit a világ számos országában már a tavalyi évben levetítettek – újra találkoztak egymással, ugyanis mindketten játszanak a sorozatban. Gattorno a viszontlátáskor üdvözölte volt feleségét, és örömét fejezte ki, hogy volt párja elégedett és boldog az életével.

Jelenleg is házas, felesége Belmaris González kubai táncosnő. De nem ő az egyetlen nő az életében.

A színészkedés mellett ugyanis három nőnek szenteli az idejét, feleségének és két lányának: Isabellának és Carolina Aliciának.

Fotó: mauricioislas.foroportal.es

Random Posts

 • Már az ókori emberek is okoztak éghajlatváltozást?

  A bolygónkat fenyegető globális felmelegedésben bár természetes folyamatok is szerepet játszanak, mégis az emberiség tehető leginkább felelőssé a változásokért, és […]

 • Természetes módszerek látásunk javítására

  Mindennapi, egyszerű módszerek és étrendünk helyes összeállítása sokat segíthet abban, hogy javítsunk látásunkon. Szemeink csodálatos érzékszervek, mégis általában keveset törődünk […]

 • Az eszközhasználat nem mindig jelent magasabb intelligenciát

      A harkálypintyek mégsem olyan okosak, mint korábban gondolták – állapították meg osztrák kutatók madarakkal végzett kísérleteik eredményeként.     Míg […]

 • Fájdalomenyhítés természetes módszerekkel

  A fájdalom mindannyiunk életének meghatározó része, befolyásolja mindennapjainkat, teljesítményünket. Különösen a krónikus fájdalmak, köszvény, ízületi gyulladás tudja megkeseríteni az ember […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.