Csak mi tudjuk megváltoztatni a világot

2011 november elején kerül sor az első Green Screen Nemzetközi Filmfesztiválra, Kanadában. A Green Screen Nemzetközi Filmfesztivál Társaság elkötelezte magát a mellett, hogy minél szélesebb körben mutassa be és ismertesse meg az emberekkel azokat a filmeket, melyek a Föld megmentésért tett erőfeszítésekre mutatnak jó példát.

A társaság reméli, hogy az emberek, miután megnézik ezeket a filmeket, rájönnek, hogy milyen értékes környezetben élünk, amit nem szabad veszni hagynunk. A filmekben láthatnak olyan hétköznapi embereket is, akik az egész életüket arra tették fel, hogy megvédjék a Földet és élővilágát.

A fesztiválra beérkezett művek nagyon megindították a zsűrit, látva, mire képes egy ember a környezetéért, ha tudja, hogy azzal mindenki számára jót cselekszik. Sajnos, a mindennapokban inkább csak ennek ellenkezőjét látjuk és tapasztaljuk, az anyatermészet kizsákmányolását. És amíg ebből anyagi haszon származik, a legtöbben szemet is hunynak felette.

 A Green Screen Nemzetközi Filmfesztiválon olyan filmeket ígérnek a szervezők, melyek a nézőket megnevettetik, könnyre fakasztják, és a filmek hatására megérinti őket az élet szeretete.

 Az egyik filmben, melynek címe: „Az ember, aki megállította a sivatagot”, a főszereplő férfi, Yacouba, Afrika egyik legszárazabb területén fogott bele a mezőgazdaságba. Fákat ültetett, és gondozta őket, mert elhatározta, hogy megállítja az elsivatagosodást. Igazi dráma az ő harca, és hála az ő hitének, ma már több ezren élnek abban az övezetben.

De látható lesz Raoul du Toit története aki Zimbabwében az orrszarvúkat tereli biztonságos helyre, ahol az állig felfegyverzett orvvadászok már nem bánthatják őket; salvadori farmerek története, akik az életük árán is megvédik tiszta vizű forrásaikat az aranyat bányászó nagyvállalattól; egy texasi vállakozó harca, aki szembesül azzal, hogy az ipari szennyezés milyen károkat okozott lakóhelyén, a kis tengerparti közösség életében.

A társaság célja, hogy tanítson, ösztönözzön és szórakoztasson, és bátorítsa az embereket arra, hogy cselekedjenek, és legyenek elkötelezettek a környezetért folyó harcban. Jelmondatuk, Margaret Mead amerikai antropológustól származik, aki azt mondta:

 “Sose kételkedjünk benne, hogy egy gondolkodó, elkötelezett emberekből álló kis csoport meg tudja változtatni a világot. Valójában csak ők tudják megváltoztatni.”

 A társaság törekvéseivel olyan sztárok is egyetértenek, mint Tom Selleck, Glenn Close és Robert Redford, aki a fesztiválon narrátorként is közreműködik.

Minthogy a fesztivál Kanadában kerül megrendezésre, mi csak remélhetjük, hogy ezek a filmek egyszer hozzánk is eljutnak. Addig is kaphatunk egy kis ízelítőt a csodás felvételekből ezen az oldalon: http://www.greenscreenfilmfest.ca/the-films

 Forrás: PRLog.Org

 

 

Random Posts

 • Kutyahús fesztivállal ünneplik a nyári napfordulót Dél-Kínában

  Az idén is tömegek gyűltek a dél-kínai Jülin város utcáira pénteken, hogy hódoljanak az ősi szokásnak és kutyahús fesztivállal ünnepeljék […]

 • Képesek lennénk alkalmazkodni a Földön kívüli élethez?

  Az emberekben mindig is ott élt a vágy, hogy megismerjék a távoli világűrt, felfedezzék az ismeretlent. Az emberiség irdatlan tempójú […]

 • Oxigénnel a szívinfarktus ellen

  Kutatások szerint a hiperbár oxigénterápia hatékonyan segíthet a legtöbb szívbetegség – így például a szívinfarktus – megelőzésében és leküzdésében. A […]

 • Gyógyuljunk enzimekkel!

  Tudja-e, hogy mit tesznek az enzimek az egészségünkért, hogyan adnak több energiát, és hogyan hosszabbíthatják meg életünket? És hogy a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.