Csak mi tudjuk megváltoztatni a világot

2011 november elején kerül sor az első Green Screen Nemzetközi Filmfesztiválra, Kanadában. A Green Screen Nemzetközi Filmfesztivál Társaság elkötelezte magát a mellett, hogy minél szélesebb körben mutassa be és ismertesse meg az emberekkel azokat a filmeket, melyek a Föld megmentésért tett erőfeszítésekre mutatnak jó példát.

A társaság reméli, hogy az emberek, miután megnézik ezeket a filmeket, rájönnek, hogy milyen értékes környezetben élünk, amit nem szabad veszni hagynunk. A filmekben láthatnak olyan hétköznapi embereket is, akik az egész életüket arra tették fel, hogy megvédjék a Földet és élővilágát.

A fesztiválra beérkezett művek nagyon megindították a zsűrit, látva, mire képes egy ember a környezetéért, ha tudja, hogy azzal mindenki számára jót cselekszik. Sajnos, a mindennapokban inkább csak ennek ellenkezőjét látjuk és tapasztaljuk, az anyatermészet kizsákmányolását. És amíg ebből anyagi haszon származik, a legtöbben szemet is hunynak felette.

 A Green Screen Nemzetközi Filmfesztiválon olyan filmeket ígérnek a szervezők, melyek a nézőket megnevettetik, könnyre fakasztják, és a filmek hatására megérinti őket az élet szeretete.

 Az egyik filmben, melynek címe: „Az ember, aki megállította a sivatagot”, a főszereplő férfi, Yacouba, Afrika egyik legszárazabb területén fogott bele a mezőgazdaságba. Fákat ültetett, és gondozta őket, mert elhatározta, hogy megállítja az elsivatagosodást. Igazi dráma az ő harca, és hála az ő hitének, ma már több ezren élnek abban az övezetben.

De látható lesz Raoul du Toit története aki Zimbabwében az orrszarvúkat tereli biztonságos helyre, ahol az állig felfegyverzett orvvadászok már nem bánthatják őket; salvadori farmerek története, akik az életük árán is megvédik tiszta vizű forrásaikat az aranyat bányászó nagyvállalattól; egy texasi vállakozó harca, aki szembesül azzal, hogy az ipari szennyezés milyen károkat okozott lakóhelyén, a kis tengerparti közösség életében.

A társaság célja, hogy tanítson, ösztönözzön és szórakoztasson, és bátorítsa az embereket arra, hogy cselekedjenek, és legyenek elkötelezettek a környezetért folyó harcban. Jelmondatuk, Margaret Mead amerikai antropológustól származik, aki azt mondta:

 “Sose kételkedjünk benne, hogy egy gondolkodó, elkötelezett emberekből álló kis csoport meg tudja változtatni a világot. Valójában csak ők tudják megváltoztatni.”

 A társaság törekvéseivel olyan sztárok is egyetértenek, mint Tom Selleck, Glenn Close és Robert Redford, aki a fesztiválon narrátorként is közreműködik.

Minthogy a fesztivál Kanadában kerül megrendezésre, mi csak remélhetjük, hogy ezek a filmek egyszer hozzánk is eljutnak. Addig is kaphatunk egy kis ízelítőt a csodás felvételekből ezen az oldalon: http://www.greenscreenfilmfest.ca/the-films

 Forrás: PRLog.Org

 

 

Random Posts

 • Hatásos az aszpirin a prosztatarák kezelésében

  A rendszeresen fogyasztott aszpirin növeli a prosztatarákban szenvedő férfiak túlélési esélyét, ezt állítja az egyesült államokbeli Texasi Orvosi Központ egyetemének […]

 • Sivatagi oroszlánok

  Az oroszlánok bámulatos alkalmazkodó-képességéről tesz tanúbizonyságot, hogy még a sivatagban, a szélsőségesen száraz körülmények között is képesek megélni. A namíbiai […]

 • Tovább csökkent a világ erdeinek területe

  Földünk 2,3 millió négyzetkilométernyi erdőterületet vesztett 2000 és 2012 között, miközben ugyanebben az időszakban 800 ezer négyzetkilométernyi területtel nőtt az […]

 • Milyen összefüggés van a krónikus betegségek és az alvás között?

  A krónikus betegségek kialakulása összefüggésbe hozható a túl kevés vagy éppen a túl sok alvással. Az USA Betegségmegelőzési és Járványügyi […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.