A fogápolás a kedvenceknél is fontos!

A kutyák-cicák fogainak ápolására nagy figyelmet kell fordítani. A különféle fog, fogágy- és ínybetegségek nem csak kellemetlen leheletet okoznak – amiről egyébként könnyen felismerhetjük, ha valami nincs rendben kedvencünk szájában – hanem az ínyen megtapadó baktériumok az állat keringési rendszerébe jutva a létfontosságú szervekbe is eljuthatnak.

 A fogágybetegség a három évnél idősebb kutyák és cicák háromnegyed részét érinti. Az okot a gazdi háza táján kell keresni, hiszen az ő felelőssége, hogy kedvence fogai megfelelően legyenek ápolva, rendszeresen lássa állatorvos, és olyan ételeket adjon számára, melyek nem rontják fokozottabban a fogak épségét.

 Akárcsak az embereknél, az állatok fogain is ott maradnak étkezés után az ételmaradékból és baktériumokból álló plakkok, melyek egy vékony filmréteget képeznek a fogak felszínén. Ha ez nincsen eltávolítva, a plakk irritálja a fogínyt, gyulladást okozhat, és idővel kemény fogkő alakulhat ki a fogon.

Egy beteg íny a baktériumok számára ideális környezet, ráadásul remek közlekedési kiindulópont a keringési rendszerbe, ahonnan bármely szervbe eljutva károsíthatják azt.

 Ma már nagyon sok fog- és szájápolási termék áll a gazdik és kedvenceik rendelkezésére. Elvileg a kutyák és cicák fogait is moshatjuk nekik való fogkrémmel és fogkefével, de nem mindegyikük megy bele egy ilyen procedúrába.

Alternatív megoldást jelentenek a speciális összetételű és alakú fogtiszító falatok, melyek észrevétlenül eltávolítják a lepedéket, tisztítják a fogakat, csökkentik a fogkő kialakulásának esélyét, miközben a kis kedvenc boldogan elrágcsálja.

Forrás: PRLog.Org

Random Posts

 • Melyik testmozgás segít elérni a testi és a szellemi harmóniát?

  A jóga már csaknem 6000 éve a testi és szellemi egészség megőrzésének szolgálatában áll. Ennek az ősi, tudatos gondolkodásra épülő […]

 • Csökken a cápauszony iránti kereslet Hong Kongban

  Hong Kong a világ “cápauszony” fővárosának számít, a forgalomba kerülő cápauszonyok 50 százalékával ugyanis itt kereskednek. A környezetvédők és a […]

 • A tojás a legjobb reggeli, főként, ha fogyni akarunk

  Egy új tanulmány szerint, jobb, ha kész gabonapelyhek helyett tojást reggelizünk, mert akkor kevésbé fogjuk magunkat éhesnek érezni, ugyanis teltségérzetet […]

 • Boldogabb akar lenni? Menjen ki a zöldbe!

  Egyes vizsgálatok szerint van összefüggés a boldogság és a zöld terület között, ám eddig ok-okozati összefüggést nem sikerült senkinek megállapítani. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.