Larry Hagman hálás Jockey-nak

Az 1978 és 1991 között futó Dallasnak és JR Ewing szerepének köszönhetően Larry Hagmant szerte a világon megismerték, és imádták nézni a csavaros eszű texasi olajmágnás fondorlatait. Most, hogy 79 évesen visszatér ebbe a szerepébe azért is hálás, hogy a munka könnyebbé teszi mindennapjait, amit felesége súlyos betegsége árnyékol be.

 A ’Dallas’-os évek alatti alkoholproblémái miatt 16 évvel ezelőtt májátültetésen kellett átesnie, de hála a sikeres operációnak és életmódváltásának, felgyógyult a betegségből.

Szeretett felesége, Maj, akit 1954-ben Londonban ismert meg, Alzheimer-kórban szenved. Az elmúlt évek nagyon nehezek voltak a pár életében. Hagman szerette volna maga ápolni őt, de két év után rájött, hogy erre nem képes egyedül. Napi 24 órában vele volt, ebből állt az élete, és egyszer csak úgy érezte, hogy már sem ő nem boldog, sem a felesége.

Ezért egy speciális intézményben helyezte el, de az is katasztrófa volt, mert Maj gyűlölte, hogy idegenek veszik körül. Így a közelmúltban Hagman a Santa Monica-i óceánparti házától ötpercnyire vásárolt egy apartmant számára, ahol egész nap figyelnek rá. Ő minden nap meglátogatja Majt, és együtt ebédelnek.

Nagyon hiányzik neki, egyedül érzi magát nélküle, hiszen egész életüket együtt élték le.

Az Alzheimer még nem „rabolta” el őt teljesen, hiszen Maj felismeri őt, és ötven évvel korábbi emlékeket is fel tud idézni, azt azonban már nem, hogy mit reggelizett.

Hagman szerint ez egy kegyetlen betegség, és ezért is hálás, hogy visszatér a Dallas, mert ez segít, hogy elfoglalt legyen, és ne mindig felesége betegségére gondoljon. Annak is örül, hogy közel a nyolcvanhoz, még mindig dolgozhat.

 Mikor nemrégiben felvették a sorozat bevezető epizódját, és ő ismét ott találta magát a Southfork Ranchon, hihetetlen élményt jelentett számára. Hát még amikor újra felcsendült a régi dallam! Nosztalgikus érzések szállták meg.

Az eredeti ranch egy Duncan nevű családé volt, akik a sorozat sikere után turistalátványosságként mutogatták, majd eladták egy olyan cégnek, amelyik esküvők és más jeles események számára adja bérbe.

Azért vicces gondolatok is megfordultak ’Jockey’ fejében, mikor a házban járt a forgatás során. Első gondolata az volt, hogy ’Itthon vagyok’, majd körülnézett, és azt mondta „Istenem, milyen kicsi ez a ház!”. A belső jeleneteket ugyanis nem itt, hanem egy stúdióban vették fel annak idején.

Véleménye szerint van igény az emberekben egy olyan jól megírt melodrámára, mint a Dallas, főként, hogy a televízió tele van egy rakás színvonaltalan műsorral. A híreken kívül ő nem is nagyon néz benne semmit.

Bár a régi-új szerepben nem egy energikus, hanem egy megtört Jockey-t alakít. Az olajtársaságot immáron ex-felesége, Samantha vezeti, akit ezúttal Sue Ellennek hívnak majd. Ráadásul JR-t az új Dallasban ismét lelövik…

 A sorozat valóban legendás, és őt is azzá tette. Jó érzéssel tölti el, hogy bárhová megy, az emberek szeretik őt, mert ő Jockey Ewing.

A közelmúltban bejelentette, hogy gyógyítható, nem súlyos rákbetegségben szenved.-2011.október, fotó: © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com

*  *  *

Larry Hagman 81 esztendős korában elvesztette a küzdelmet betegségével szemben. Sokak szerint bár korábban optimista volt a gyógyulását illetően, nem akart tovább küzdeni, mert szeretett felesége, aki Alzheimer-kórban szenved, már nem ismerte fel őt. Egy dallasi kórházban hunyt el szerettei körében. Családja elmondása szerint békésen távozott az életből.

Larry Hagman tizennégy évadon keresztül szórakoztatta a közönséget a világ egyik legnépszerűbb amerikai sorozatában. Kevés olyan pontja akad a világnak, ahol ne ismerték volna Jockey Ewing alakját, melyet olyan remekül jelenített meg. Nem ő volt a sorozat jófiúja, mégis a legtöbben csak miatta nézték a Dallast, ami nélküle szinte bizonyosan nem lett volna olyan sikeres, és ezt filmbeli kollégái is elismerik, akik szerint ő volt a sorozat hajtómotorja. Linda Gray, aki a feleségét alakította a sorozatban, szinte az utolsó pillanatig mellette volt. Több mint harmincöt éves, mély barátság fűzte őket össze.

„Larry egy nagyszerű barát volt, és mindenkinek, aki csak ismerte, vidámságot csalt az életébe. Kreatív volt, nagylelkű, humoros, jólelkű, szeretetreméltó, és nagyon tehetséges. Borzasztóan fog hiányozni” – nyilatkozta a színésznő.-forrás: VOA-Voz de América

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.