Mérgező gombával a rák ellen

Képünkön a shiitake gomba, mely szintén ismert immunerősítő és rákellenes hatásáról

Egy Kínában vadon növő mérgező gombafajból olyan vegyületet sikerült izolálni, mely képes megölni a ráksejteket.

Az említett gombaösszetevőt verticillin A-nak nevezik. A rákkutatásban egyre inkább bebizonyosodik, hogy a daganatok ellen sokszor a leghatásosabb ellenszer az, ha a gyógyszereket és az orvosi kezelést természetes eredetű hatóanyagokkal egészítik ki.

Ebben az esetben is ez történt. A TRAIL nevű hatóanyag képes arra, hogy a rákos sejteknél sejthalált idézzen elő. A rákos sejtek azonban idővel ellenállóvá válnak a gyógyszerekkel szemben. A gombából nyert verticillin nevű vegyület segített abban, hogy a rákos sejtek továbbra is érzékenyek maradjanak a TRAIL-lel szemben.

A kínai kutatók kísérleteikben úgy találták, hogy a verticillin A önmaga is képes volt elpusztítani a rákos sejteket, de az a mennyiség, mely ezt a hatást képes volt kiváltani, nem kívánatos mellékhatásokat okozott – ami minden rákterápia gyakori problámja.

Ám amikor kisebb dózisban használták a TRAIL-lel kiegészítve, egy erősebb és a szervezet számára jobban tolerálható megoldást találtak arra, hogy a korábban ellenálló rákos sejteket megöljék.

Forrás: PRLog.Org

 

 

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.