A “C-faktor”: a celebek titka az önbizalom növelésére

Számos ismert ember egy személyes fejlesztő technikát, az ún. NLP-t (Neuro-Linguistic Programming) használja arra, hogy legyőzze félelmeit, elhessegesse azokat a gondolatokat, hogy neki korlátai vannak, és erős önbizalmat építsen fel. Ebből a technikából bárki sokat tanulhat saját önbizalma növelésére.

 Az NLP, ami magyarul neuro-linvisztikus programozást jelent, az emberi képességek és készségek fejlesztésének és alkalmazásának a tudománya, melyet a 70-es években Dr. Richard Bandler fejlesztett ki, azzal a céllal, hogy segítsen másoknak a félelmeik leküzdésében és az önbizalom építésében (emellett a párkapcsolati, munkahelyi, döntéshozatali problémák megoldásában is alkalmazható).

 A módszer szerint igenis lehetséges, hogy az ember megváltoztassa maga körül a dolgokat, növelje az önbizalmát és a magabiztosságát, és ezáltal egy sokkal eredményesebb és boldogabb életet élhessen. Az NLP segít abban, hogy jobban megértsük az agyunk működését, és arra is megtanít, hogyan használjuk eredményesebben az elménket, hogy többet érjünk el az életben.

Nagyon sok sikeres üzletember, sportoló és híresség használja az NLP-t magabiztossága növelésére, és hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki magából.

Beyoncé és Sasha Fierce

Az egyik legjobb példa az énekesnő Beyoncé, aki alapvetően szégyenlős személyiséggel rendelkezik, ám ezt sikeresen el tudja választani színpadi énjétől, ahol mer szexi és vad lenni. Az „alteregoját” úgy írja le, mint aki egy sokkal viccesebb, érzékibb, agresszívebb, nyitottabb, beszédesebb és ragyogóbb személyiség, és ez jön elő belőle, mikor a színpadon van.

Képes volt megváltoztatni a magáról alkotott képet, hogy jobban megfeleljen saját elvárásainak. És mivel nincs rá szüksége, hogy állandóan szexi és szupermagabiztos legyen, képes arra, hogy ezt az oldalát akkor kapcsolja be vagy ki, amikor szükséges.

Vannak akik erre sokkal természetesebb módon képesek, mint mások, de ez egy olyan képesség, amit bárki megtanulhat. Különféle helyzeteken keresztül el lehet sajátítani, hogyan legyünk nyitottabbak, viccesebbek, harmonikusabbak.

A legfontosabb, hgogy mindig hasznos dolgokra gondoljunk. A gondolatok váltanak ki aztán érzelmeket, melyek később cselekedetté válnak, azaz megvalósulnak. Kezdjünk el másképp gondolni önmagunkra és a világra, és akkor másképp fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, és a világot is más szemmel látjuk majd.

A sok bizonytalanság, félelem, a korlátaink, amelyek bennünk vannak, nagyrészt gyerekkorunkból fakad, a családunktól és a nevelőinktől tanultuk ezeket.

Ugyanis leginkább a tanult szokásaink azok, amelyek visszafognak és visszatartanak bennünket. Ezért meg kell tanulni ezeket elrejteni az elménkben, és olyan új szokásokat és viselkedést tanulni és felépíteni, melyek segítenek, hogy jobban, boldogabban, sikeresebben és magabiztosabban éljünk.

Ha ezt nem sikerül egyedül megvalósítani, kérhetünk segítséget, ugyanis hazánkban is léteznek NLP-tréningek.

 Forrás: PRLog.Org

Random Posts

 • Kim Nam-gil nem akarta ’Bi-dam’-ot

  A 30 éves fiatalember egy csapásra népszerű lett, nem csak hazájában, Dél-Koreában, hanem a világ számos országában, Bi-dam szerepének köszönhetően. […]

 • Helyes étrenddel a prosztatarák ellen

  A rák megelőzésében és gyógyításában is kiemelkedően fontos szerepet töltenek be az étrendben előforduló természetes összetevők, és az általuk indukált […]

 • A chili az étrend módosítása nélkül is fogyaszt

  Azok a fogyni vágyók, akik a mindennapi étrendjükbe chilit tesznek, könnyebben fogják elérni a kívánt testsúlyt. Ez az erős paprika […]

 • Terhesség és növekedés idején még fontosabb a kellő folsav-bevitel

  A folát, más néven B9-vitamin, a B-vitamin csoportba tartozik,  mely természetes módon megtalálható ételeinkben. Szintetikus formája a folsav, melyhez étrendkiegészítők […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.