Legendának nevezte Overdose-t a világ legjobb zsokéja

Legendának nevezte Overdose-t Frankie Dettori, az eredményei alapján a világ legjobbjának tartott zsoké, akivel a nyeregben vasárnap a magyar versenyló megnyerte a római Premio Carlo e Francesco Aloisi elnevezésű Group III-as futamot.

Overdose portréja, fotó: Judit Seipert

 Az olasz zsoké a pannoniaoverdose.hu oldalnak adott interjújában felelevenítette: izgatott lett, amikor Mikóczy Zoltán társtulajdonos felkérte, hogy Rómában ő üljön a ló nyergébe.

    “Overdose legenda a sprinterek között – mondta Dettori. – A verseny előtt pihent benyomást keltett, ami nem is csoda, hiszen rég versenyzett utoljára. Ám a pályára érve ez elszállt, ott már nem mozgott olyan nyugodtan. A versenyt pedig úgy nyerte, hogy érezni lehetett, a ló maga is győzni akart.”

    Overdose a római viadalon – amelyen 2008 után másodszor lett első – 1:08.40 perces időeredménnyel haladt át a célvonalon, fél hosszal megelőzve a második Dagda Mort, ezzel pályafutása 16. sikerét aratta. A zsoké a versenyt követően azt mondta, 75 százalékos teljesítményt kért a lótól, s szerinte Overdose a jövőben még legalább öt hosszt javulhat.

    “Végül is könnyű győzelem volt, de ahogy már említettem, azért győzött Overdose, mert pontosan tudja, hogyan kell nyerni. És nyerni is akart!” – fogalmazott Dettori, aki hozzátette, reméli, hogy lesz még alkalma a magyar versenyló nyergében ülni, lehetséges helyszínként pedig Hongkongot említette.

    Overdose a múlt vasárnapot megelőzően legutóbb a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással a negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladással küszködött, ami miatt veszélybe került a karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, utóbb a Royal Ascoton bizonyította egyedülálló tehetségét.

    Az elmúlt hétvégén viszonylag hosszú kihagyás után futott ismét, sikere után pedig az is elképzelhető, hogy tulajdonosai télen is versenyeztetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubaji nagy sprintversenyekre.

Overdose Christopher Soumilonnal 2009. április 19-én az OTP-Hungária Nagydíj megnyerésekor, fotó: Mirus Luna. (Nagyításhoz kattintson a képre!)

Forrás: MTI

Random Posts

 • Az éghajlatváltozás pecsételhette meg a neandervölgyi ember sorsát

  Az éghajlatváltozás pecsételhette meg a neandervölgyi ember sorsát – állítják amerikai antropológusok, akik vizsgálataikról a Human Ecology című folyóiratban számoltak […]

 • A kávé csökkenti a nők depresszióját

  Egy több mint tíz éven át tartó amerikai kutatás megállapította, hogy a rendszeres kávézás drasztikusan csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét […]

 • Ránctalanító krémmel megszabadulhatunk a szarkalábaktól?

  A ráncok, ha tetszik, ha nem, az öregedés jelei, ezt mindannyian tudjuk, és tulajdonképpen nincsen mód arra, hogy megelőzzük vagy […]

 • Félreértett barátaink, a méhek

  Mikor a nyári melegben ülünk a szabadban egy szendvics és egy üdítő társaságában, és a közelünkbe repül egy méhecske, sűrű […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.