Akupunktúra: alternatív gyógymód betegségekre és fogyásra

Az akupunktúra az egyik legősibb kínai gyógymód, melyet már több mint 2000 éve alkalmaznak hazájában a betegségek gyógyítására. A módszer ma már az egész világon széles körű elismertségnek örvend, és ha lassan is, de egyre népszerűbbé válik a nyugati kultúrákban.

Az akupunktúra hatásai jól ismertek, de hogy hogyan is „működik”, azzal már kevesen vannak tisztában. Az eljárás során az akupunktúrás pontok stimulálása révén a szervezet öngyógyító képességét indítják be.

Az akupunktúra alapvető szerepe, hogy helyreállítja a test megfelelő energiaáramlását. Az ún. meridiánok a testünkben az energiaáramlás útjai, melyek az egész testet behálózzák. Ezt az energiát nevezzük csi-nek. A meridiánokban taláhatók a 0,5-2 mm-es nagyságú akupunktúrás pontok. Ezek a pontok betegség esetén érzékennyé válnak, elektromos ellenállásuk lecsökken. Minden egyes betegségre jellegzetes pontkombináció jellemző.

A meridiánok ellenőrzésük alatt tartják a testünkben keringő energiát, és ha ezeket valami blokkolja, elzárja, akkor alakul ki egy betegség. Az akupunktúrás pontok kezelésével a meridián eltömődését felszabadítják, helyreáll az energiáramlás, és a test meggyógyul.

 Az akupunktúrás kezelést csak megfelelően képzett szakember végezheti, hiszen a tűket  a lehető legpontosabban kell elhelyezni. Helyes eljárással több betegség és egészségügyi probléma gyógyítható: asztma, migrén, allergia, szorongás, depresszió, izomfeszülés, emésztési zavarok, székrekedés, hasmenés, ízületi gyulladás, izomgörcs, rándulások, zúzódások, inkontinencia, ekcéma, pikkelysömör, akut és krónikus fájdalmak, és testsúlycsökkenés is elérhető vele. Egyes források a meddőség kezelésére is tanácsolják.

 Az akupunktúra azok számára is gyógyulást hozhat, akik olyan speciális betegségben szenvednek, melyre a hagyományos orvosi kezelések nem nyújtanak megoldást. Érdemes tudni, hogy az eljárás akkor is alkalmazható, ha a beteg éppen más orvosi illetve gyógyszeres kezelés alatt áll, mert az akupunktúra ezt nem befolyásolja.

 Sokan azért idegenkednek a módszertől, mert már a tűk puszta látványától is félnek. Erre nincsen különösebb ok, hiszen a felhasznált tűk sokkal vékonyabbak, mint például a hagyományos injekciós tűk, és elhelyezésük nem jár akkora kellemetlenséggel, mint sokan hiszik. A páciensek többsége egyáltalán nem is érez fájdalmat, miután a tűk elhelyezésre kerültek.

Ha már rászántuk magunkat a kezelésre, mindenképpen tájékozódjunk előtte, hogy az akupunktúrát végző személy tapasztalt, képzett szakember. Bátran konzultáljunk a „beavatkozás” előtt, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, mi vár ránk, és kényelmesebben érezzük magunkat a kezelés alatt.

A módszerben nyugodtan megbízhatunk, hiszen ezt az ősi gyógyító eljárást az egész világon alkalmazzák, és a gyógyhatása bizonyított.

Még a háziállatainkat is elvihetjük akupunktúrás kezelésre, a pozitív hatás kis kedvenceinknél is megmutatkozik. A leggyakoribb állatokon végzett kezeléseket váz- és izomrendszeri-, bőr-, légzőszervi-, gyomor-bélrendszeri-, és szaporodási problémák gyógyítása céljából végzik.

 

 Forrás: PRLog.Org

 

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.