Hogyan javíthatnak a virágesszenciák lelkiállapotunkon?

A virágesszenciák gondosan kiválogatott virágokból készült folyékony kivonatok, melyeket különböző lelkiállapotok javítására használhatunk. Ez a fajta gyógymód már több évtizede segít a negatív érzelmi állapotok orvoslásában.

Dr. Edward Bach angol orvos az 1930-as években kezdett azzal foglalkozni, hogy milyen természetes gyógymódokkal lehetne javítani az emberek lelki állapotán. Angol virágokat és növényeket tanulmányozott, és kifejlesztett több mint három tucatnyi virágesszenciát, melyeket többféle érzelmi állapot javítására illetve gyógyítására alkalmazott. Nem ő volt az egyetlen, aki a virágesszenciák hatását tanulmányozta. Mások például észak-amerikai növénykivonatok gyógyító tulajdonságait vizsgálták.

Ma már számos olyan virágterápiás készítmény kapható, melyekben mind angol, mind észak-amerikai virágkivonatok találhatók.

A Bach-virágterápiát az ún. rezgésterápiák közé soroljuk, ugyanis az adott növény tuljadonsága, rezgése megfelel az egyes emberi lekiállapotoknak. Ez alapján tudunk esszenciát választani lelki problémánkhoz.

A Bach-virágterápia a homeopátiával áll rokonságban, ám nem a testi, hanem a lelki tüneteket veszi alapul a gyógyítás során. Hasonló a növényi illóolajokhoz, melyek közül számos pozitívan hat a kedélyállapotunkra, de míg az illóolajokat elsősorban belélegzéssel, addig a virágesszenciákat szájon át juttajuk a szervezetbe. Ezek a szerek biztonságosan alkalmazhatók, felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt. Sőt, a virágterápia kedvenceink lelki betegségeire is megoldást jelenthet.

Általánosságban a következő lelkiállapotok és tünetek gyógyíthatók a virágterápia segítségével:

– félelem, ijedtség, szorongás, stressz

– bánat, szomorúság

– harag, elfojtott indulatok

– krónikus betegség által kiváltott stressz és szorongás

– testi fájdalmak, fejfájás, fogfájás

A virágesszenciák sokat javíthatnak lelkiállapotunkon, ami különösen hasznos lehet mai, igen stresszes világunkban. Segítségükkel elérhetjük, hogy lelki világunk, érzelmeink kiegyensúlyozottak legyenek. Mint minden természetes gyógymódnak, a virágterápiának is vannak szkeptikusai. Így nekünk magunknak kell próbát tenni, hogy megtapasztaljuk, valóban van-e pozitív hatása lelki világunkra.

Forrás: PRLog.Org 

 

 

 

 

Random Posts

 • A krokodilok alkalomadtán gyümölcsöt is esznek

  Húsban gazdag étrendjét olykor gyümölcsökkel színesíti a mississippi aligátor (Alligator mississippiensis) és még vagy egy tucatnyi másik krokodilfaj – derült […]

 • Módosítja a gének működését fél év rendszeres testmozgás

    A következetes edzés a legbiztosabb módja a felesleges kalóriák elégetésének, ám egyéb előnyei is lehetnek: mindenekelőtt segít megváltoztatni a […]

 • Az MGM oroszlánja otthagyta mancslenyomatát a hollywoodi Chinese Theatre előtt

  Leo, a 90. évi jubileumát ünneplő MGM filmstúdió emblematikus oroszlánja lett az első vadállat, amelynek mancslenyomatát rögzítették a híres hollywoodi […]

 • A keleti sün lett az év emlőse 2014-ben

  Idén a keleti sün védelmére (Erinaceus roumanicus) hívja fel a figyelmet az év emlőse országos rendezvénysorozat a Vidékfejlesztési Minisztérium által […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.