Hogyan szabaduljunk meg az úszógumiktól?

A derék köré lerakódott zsírpárnáktól legkönnyebben „célzott” megoldással lehet megszabadulni, amihez gyermekkorunk egyik kedvenc játékszerét hívhatjuk segítségül: a hullahopp karikát. A színes műanyagkarika persze ma is népszerű a gyerekek körében, felnőttként viszont, ha azt szeretnénk, hogy hatásos tornaszer váljon belőle, akkor ne a könnyű műanyag, hanem a nehezebb fa tornakarikát válasszuk segédeszközként.

Sokan azért nem tornáznak rednszeresen, mert úgy érzik, napi elfoglaltságaik közé már képtelenek beilleszteni a testedzést. A hullahoppozással azonban ez a kifogás többé nem állja meg a helyét, mert még tévénézés közben is szakíthatunk rá időt délután vagy esténként.

A fából készült karikák drágábbak, vizsont ez egy tartós eszköz, és hosszú éveken át lehet hasznos segítőtársunk. (Persze lehet műanyag karikát is vásárolni, vannak akik egy kis trükkel – a belsejének a kitöltésével – “varázsolnak” belőle nehezebb súlyú karikát.)

A tornakarikák többféle méretben kaphatók, minél nagyobbat választunk, annál könnyebb vele tornázni, mert az kisebb sebességgel is forgatható. A zsírégetés több úton valósul meg: egyrészt a masszírozáshoz hasonlóan közvetenül vékonyítja a lerakódott zsírszövetet, másrészt hatékonyan erősíti a hasfalat, a hasizmokat, és az izommunka  során is égetjük a szírt.

Legyen szó bármilyen tornáról, nagyon fontos szempont, hogy ne csak karcsúsodjunk, hanem az alakunkat is formáljuk vele. A tornakarika ezt az igényt is kielégíti, rendszeres használata szép, formás hasat és derekat eredményez. Beveztesként, ha nem vagyunk edzésben, napi tíz perc „karikázás” is elég, ez igazán könnyen teljesíthető akár kedvenc filmünk nézése közben is. Ha ennél többet is bírunk, növelhetjük a napi időtartamot, vagy akár naponta háromszor is elvégezhetjük a tíz perces edzést. A karika használata közben hátunkat tartsuk egyenesen, hasfalunkat pedig feszesen, koncentráljunk a gyakorlat hatékony elvégzésére.

Torna előtt mély lélegzetvétellel, valamint törzshajlítással és törzsdöntéssel melegítsünk be, edzés után pedig nyújtsuk meg izmainkat. Erre remek mód, ha kis terpeszállásban magasba emeljük nyújtott karjainkat, majd jobb kezünkkel megfogjuk bal csuklónkat, és lassan balra dőlünk, miközben oldalizmukat nyújtjuk és megfeszítjük. Ezt természetesen mindkét oldalra végezzük el. A hasizmok nyújtására kiváló a következő gyakorlat: feküdjünk a földre a hasunkra, két tenyerünket támasszuk a mellkasunk mellé, és emeljük meg a törzsünket a karizmok és a hátizmok segítségével. Addig emelkedjünk csak, ameddig bírunk, ne erőltessük. Érezzük a hasfalban a nyújtást!

A hasizom nyújtásának egyik legjobb módja

Annak érdekében, hogy a zsírpárnák csökkenését jobban fokozzuk, érdemes apróbb változtatásokat bevezetni az étrendünkben. Csökkentsük le radikálisan a cukrok, a szénhidrátok, a fehér liszt fogyasztását. Együnk sovány húsokat, szárnyasokat, halat, sok „zöldet” (zöldséget, salátákat), és telítetlen zsírokat. Utóbbiak remek forrásai a dió, mogyoró (mértékkel), avokádóolaj, halolaj. Cukros üdítők és cukrozott gyümölcslevek helyett részesítsük előnyben a tiszta víz fogyasztását!

Mindezek és a torna meg kell hogy hozzák a kívánt eredményt!

Fotó: Eren Emre Kanal

Random Posts

 • 6 gyógyító hatású növényi olaj

  Számos olyan növény van, melynek levele, termése vagy olajos magja értékes, gyógyító hatóanyagokat rejt magában. Az egyes növények olajos kivonata […]

 • Tömeges fajkihalás fenyegeti bolygónkat

  A legújabb kutatások szerint az óceánok sokkal nagyobb bajban vannak, mint azt korábban gondolták. A káros emberi tevékenységnek köszönhetően Földünk […]

 • Megfázás vagy allergia?

  A hideg téli hónapokban sokkal több időt töltünk zárt ajtók mögött a lakásban, ahol viszont ki vagyunk téve a különböző […]

 • Vigyük magunkkal kedvenceinket is a nyaralásra

  Ha nem szeretnénk a rokonokra vagy idegenekre bízni kedvencünket, amíg mi kellemesen kikapcsolódunk, vigyük magunkkal a családi nyaralásra. Nem olyan […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.