Florida, az egzotikus madarak paradicsoma

Hókócsag

Florida állam nem csupán a napsütés, a tengerpart, a narancsligetek, az aligátorok és a pihenésre vágyó emberek paradicsoma, hanem megannyi egzotikus madáré is. Élnek itt kicsi, nagy, különleges, és veszélyeztetett madarak. Láthatunk gyönyörű, rózsaszín flamingókat, hatalmas csőrű barna pelikánokat, és lenyűgöző szépségű hókócsagokat, melyek az Everglades mocsár fölé nyúló faágakon töltik az éjszakát. De élnek itt színes tollazatú papagájok is, melyek bár a déli féltekén őshonosak, az Egyenlítőtől északra, Florida szubtrópusi éghajlatán is jól érzik magukat.

A papagájok itteni előfordulása annak köszönhető, hogy temérdek kedvencként tartott papagáj és törpepapagáj szökött meg „otthonról”, s mára már sikeres szaporodásuknak köszönhetően nagy állományokban repkednek szerte Floridában.

Arapapagájok a Jungle Island parkban

A Floridában lévő Jungle Island (Dzsungel sziget) nevű állatparkban elégedetten él több mint 300 fajta papagáj, s nem különben a velük élő orángutánok, egy hatalmas, Új-Guineában őshonos, röpképtelen madár, a kazuár, és egy liger vadmacska, mely egy tigris és egy oroszlán hibridje.

Jácintara

A parkot 1936-ban alapították, s akkor még Parrot Jungle, azaz Papagáj Dzsungel volt a neve, és nem is pontosan ott helyezkedett el, ahol a mai park található.

Egy osztrák férfi, Franz Scherr évi 25 dollárért bérelt egy 22 hektáros, száraz, sűrű erdővel borított területet, hogy kedvenc madarainak, a papagájoknak biztosítson egy területet, ahol szabadon repdeshetnek. A természetes növényzetet érintetlenül hagyták.

Ez volt az első turisztikai látványosságok egyike Miamiban. A terület ilyenfajta hasznosítását egyébként általános elégedettség fogadta, ugyanis korábban a hely nudisták paradicsoma volt, és mindenki örült, hogy helyüket a szép madarak foglalják el.

A park egyik leghíresebb madara volt a Pinky nevű kerékpározó kakadu.

Egy évtizeddel a park megnyitása után Winston Churchill is ellátogatott a Parrot Jungle-be, és találkozott Pinkyvel, a kerékpározó kakaduval.
Őszi amazon

2007-ben lett a park hivatalos neve Jungle Island, mely ma aktívan támogatja a floridai környezetvédelmi mozgalmakat, és számos környezetvédelmi eseménynek és konferenciának ad otthont.

Továbbá számos non-profit szervezetet segít, köztük az Everglades Alapítványt. Az itt élő papagájok egy része szabadon repked, valamint beszélget és mászik fel a látogatókra.

Mások nagy terű zárt, de a látogatók által is bejárható röpdékben vannak elszállásolva, és hangosan rikoltoznak, ha éppen egy eltévedt sólyom száll el a fejük felett.-forrás: VOA-Voice of America

Pálmakakadu, más néven fekete kakadu is él a Jungle Island parkban

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.