3 dolog, amit egy anyának a krónikus fájdalomról tudni kell

Az anyukák mozgalmas élete zsúfolásig telve van a mindennapi feladatokkal, gondokkal, és persze örömökkel. A családról való gondoskodás közepette általában nem is veszik észre, ha fáj valamijük, vagy legalábbis túl elfoglaltak ahhoz, hogy erre figyelmet fordítsanak.

Az anyukák fontossági sorrendjében ők maguk mindig csak a második helyen állnak, és sokszor csak akkor érzik meg igazán mi is az a krónikus fájdalom, miután már a gyerekek felnőttek.

A legtöbb anya erről nem is beszél. Csak 50-es éveik után, mikor már a gyerekek kirepültek otthonról, akkor figyelnek oda magukra, és csak akkor panaszkodnak, ha a fájdalom már igazán elviselhetetlenné válik. Ez az igazi bizonyítéka annak, hogy a nők képesek csak igazán a fájdalmat elviselni.

És nem csak pusztán a hátfájásról van szó. Sokan számolnak be csípőtáji fájdalmakról, amelyek akár annyira erősek lehetnek, hogy komoly gondot jelenthet lemenni a közértbe, vagy otthon felnyújtózkodni a konyhaszekrénynél, levenni egy fűszert.

A fájdalom már húszévesen is kialakulhat, és kínzó lehet évtizedeken át. Három tényt érdemes tudnia minden anyukának a krónikus fájdalomról.

1. A fájdalom nagyon gyakran annak a jele, hogy az izmok nincsenek egyensúlyban, asszimetrikusak, ami azt jelenti, hogy mivel nem kaptak azonos terhelést, azaz nem egyformán használtuk őket, egyes izmok erősebbek, mások gyengébbé válnak. Az erős izom itt azonban nem feltétlenül jelent jót, ugyanis egy ilyen izom túlterhelt, és emiatt merev és rugalmatlan. Egy kötött izom nem csak sérülékenyebb, hanem a vérkeringése sem megfelelő, ami fájdalmat okoz.

2. Ha ez az állapot elég hosszú ideig fennáll, azaz izmaink rugalmatlanok, fájdalmasak, asszimetrikusak, az komolyan hatással van a mindennapi tevékenységeinkre, és súlyosan befolyásolhatja mozgási képességeinket.

3. Ha meg akarunk szabadulni a fájdalomtól, kezelni kell a problémát, és a jó hír, hogy nem számít, hány évesek vagyunk, ebbe bármikor belekezdhetünk.

Érdemes olyan mozgásformákat választani, melyek a nyújtásra helyezik a hangsúlyt. Ideális választás lehet a jóga, amely egyszerre erősíti és nyújtja az izmokat, képes megszüntetni az asszimetriát, a fájdalmakat. Egy ilyen mozgásformára akkor is szükség van, ha már nem az anyai teendők ellátásának megkönnyítése a cél, hiszen minden életkorban szükség van az egész napos munkától megmerevedett és feszült izmok ellazítására. –forrás: PRLog.Org

Random Posts

 • Így javíthatja 3 hónap alatt a kék áfonya az agyi funkciókat

  A kék áfonya 12 héten át tartó mindennapos fogyasztása idősebb embereknél javítja a kognitív funkciót, az agyi véráramlást, és serkenti […]

 • Újítsuk meg a bőrünket a sok napozás után!

  A napfénytől és káros szabad gyököktől szárazzá és érzékennyé vált bőrünket fontos megújítani, főként a hideg idő beállta előtt. A […]

 • Szívbetegségek megelőzésére és kezelésére: galagonya

  A galagonya a rózsafélék családjába tartozó tövises cserje vagy kis fa. Hazánkban a szárazabb erdőkben találkozhatunk vele. A Crataegus oxyacantha […]

 • A főzelék nem hiányozhat a gyermek étrendjéből

  A csecsemők legfontosabb tápláléka négy-hat hónapos korig az anyatej. Étrendjüket azonban már három hónapos kortól kiegészíthetjük, kezdetben tejes, később, 6 […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.