3 dolog, amit egy anyának a krónikus fájdalomról tudni kell

Az anyukák mozgalmas élete zsúfolásig telve van a mindennapi feladatokkal, gondokkal, és persze örömökkel. A családról való gondoskodás közepette általában nem is veszik észre, ha fáj valamijük, vagy legalábbis túl elfoglaltak ahhoz, hogy erre figyelmet fordítsanak.

Az anyukák fontossági sorrendjében ők maguk mindig csak a második helyen állnak, és sokszor csak akkor érzik meg igazán mi is az a krónikus fájdalom, miután már a gyerekek felnőttek.

A legtöbb anya erről nem is beszél. Csak 50-es éveik után, mikor már a gyerekek kirepültek otthonról, akkor figyelnek oda magukra, és csak akkor panaszkodnak, ha a fájdalom már igazán elviselhetetlenné válik. Ez az igazi bizonyítéka annak, hogy a nők képesek csak igazán a fájdalmat elviselni.

És nem csak pusztán a hátfájásról van szó. Sokan számolnak be csípőtáji fájdalmakról, amelyek akár annyira erősek lehetnek, hogy komoly gondot jelenthet lemenni a közértbe, vagy otthon felnyújtózkodni a konyhaszekrénynél, levenni egy fűszert.

A fájdalom már húszévesen is kialakulhat, és kínzó lehet évtizedeken át. Három tényt érdemes tudnia minden anyukának a krónikus fájdalomról.

1. A fájdalom nagyon gyakran annak a jele, hogy az izmok nincsenek egyensúlyban, asszimetrikusak, ami azt jelenti, hogy mivel nem kaptak azonos terhelést, azaz nem egyformán használtuk őket, egyes izmok erősebbek, mások gyengébbé válnak. Az erős izom itt azonban nem feltétlenül jelent jót, ugyanis egy ilyen izom túlterhelt, és emiatt merev és rugalmatlan. Egy kötött izom nem csak sérülékenyebb, hanem a vérkeringése sem megfelelő, ami fájdalmat okoz.

2. Ha ez az állapot elég hosszú ideig fennáll, azaz izmaink rugalmatlanok, fájdalmasak, asszimetrikusak, az komolyan hatással van a mindennapi tevékenységeinkre, és súlyosan befolyásolhatja mozgási képességeinket.

3. Ha meg akarunk szabadulni a fájdalomtól, kezelni kell a problémát, és a jó hír, hogy nem számít, hány évesek vagyunk, ebbe bármikor belekezdhetünk.

Érdemes olyan mozgásformákat választani, melyek a nyújtásra helyezik a hangsúlyt. Ideális választás lehet a jóga, amely egyszerre erősíti és nyújtja az izmokat, képes megszüntetni az asszimetriát, a fájdalmakat. Egy ilyen mozgásformára akkor is szükség van, ha már nem az anyai teendők ellátásának megkönnyítése a cél, hiszen minden életkorban szükség van az egész napos munkától megmerevedett és feszült izmok ellazítására. –forrás: PRLog.Org

Random Posts

 • A túlsúly nem mindig probléma!

  Nem kell elkeserednie azoknak, akik nem tudnak lefogyni, mert túlsúlyosan is élhetnek egészséges életmódot, és semmivel sem rosszabbak az életkilátásaik, […]

 • Milyen színű fények okozhatnak depressziót?

  Ha késő este, illetve éjjel bizonyos színű fényeknek tesszük ki szervezetünket, a klinikai depresszió tünetei jelentkezhetnek rajtunk. Ezt állapította meg […]

 • Az afrikai oroszlánállomány felét kipusztulás fenyegeti

  Sürgős és hathatós állatvédelmi intézkedések nélkül az afrikai oroszlánállomány fele a kipusztulás szélére sodródhat a következő 20-40 éven belül – […]

 • Kevesebb hússal a világ egészségesebb, hűvösebb és gazdagabb lenne

  Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.