Papírgyűjtéssel mentették meg egy erdő életét

Egy kisebb erdő életét mentették meg azok a szegedi és városkörnyéki óvodások és iskolások, akik részt vettek a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. által szervezett gyűjtőakción. A gyerekek 800 tonna papírhulladékot, továbbá tizenöt tonna pet- és alupalackot gyűjtöttek össze. Az akcióban résztvevő mintegy száz intézmény által összegyűjtött papírmennyiség közel 9600 fa életét mentette meg, hiszen a papírt újrahasznosítják majd.

A begyűjtött mennyiség szerint minden résztvevő intézmény megkapta a jutalmát, ezen felül pedig az első három helyezett intézmény értékes nyereménnyel gazdagodott. A szegedi oktatási intézmények közül első helyet ért el a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskolája, az óvodák versenyében pedig a kiskundorozsmai Negyvennyolcas Utcai Óvoda végzett az élen.

Az újrapapír minden tonnája körülbelül 12 fát kímél meg a kivágástól, előállítása annyi elektromos energiát takarít meg, amennyi egy négytagú  család házában egy esztendőben átlagosan fogy.-forrás: MTI-ÖS

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.