Jossie Bissett és az egészséges életmód

41 évesen is remek formában van, hála egészséges életmódjának

Jossie Bissettet Jane Mancini szerepe tette nemzetközileg ismert színésznővé a Melrose Place című sorozatban. A népszerű tévésorozat hét sikeres évad után 1999 májusában ért véget.

A csinos színésznő először 12 évesen állt kamerák elé, modellként szerepelt újság és tévéreklámokban. Nagyon fiatalon, mindössze 16 évesen ment Japánba, hogy ott folytassa a karrierjét, de egy esztendő múltán már vissza is tért az Államokba, és Hollywood felé vette az irányt.

Férjével, Rob Estesszel, tizennégy évig élt boldog házasságban, válásukat 2006-ban mondták ki. Kapcsolatukból két gyermekük született, a most 13 éves Mason, és a tíz esztendős Maya Rose. Jossie Seattle-ben él velük.

A színészet mellett számos más elfoglaltsága is van. Két gyermekkönyv és két családi könyv szerzője, melyekkel fő célja, hogy a családokat arra buzdítsa, minél több hasznos, élvezetes, kreatív és vicces pillanatot töltsenek együtt. 2008-ban egy amerikai magazin megválasztotta az év sztáranyukájának. Nem csupán szülői tanácsokkal igyekszik ellátni a családokat, hanem nőként is példát mutat, hogyan kell egészségesen élni.

A színésznő számos kozmetika márkának is reklámarca volt, és mosolygott ránk a plakátokról, de volt egy időszak az életében, mikor sokszor nem volt oka a vidámságra.

A Melrose Place című sorozatban 1992 és 1997 között megszakítás nélkül játszott, majd egy év szünet után tért vissza 1998-ban a forgatásokhoz. A kihagyásban szerepe volt a színésznő egészségi állapotának is. Évek óta szörnyű fejfájás kínozta, és hiába járt orvosokhoz, az azok által felírt gyógyszerek sem oldották meg a problémát, csak átmenetileg tudtak segíteni. Jossie úgy döntött, hogy saját kezébe veszi egészségét, és lázasan kutatni kezdett valamilyen alternatív gyógymód iránt. Gyógyteákkal és természetes étrendkiegészítőkkel kúrálta magát, melyek már néhány hét után enyhülést hoztak panaszára.

Az akkor 28 esztendős színésznő az étrendjét is megváltoztatta, teljesen száműzte a cukrot, a koffeint, a tejtermékeket, és lecsökkentette a zsírok mennyiségét is. A főzéshez kizárólag olívaolajat használt, nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt evett, és hetente háromszor a halat is beiktatta a menüsorba. Felfedezte a szójabab előnyeit is, tej helyett például szójatejet fogyasztott. Csak teljes kiőrlésű gabonából készült péktermékeket evett, és barna rizst, így biztosította a kellő rostmennyiséget szervezete számára.

Elfoglaltságai mellett még arra is szakított időt, hogy egy határozott edzéstervet építsen be a mindennapjaiba, mely aerobikból, nyújtógyakorlatokból, és izomerősítő gyakorlatokból állt. Mindezt még kiegészítette azzal, hogy hetente kétszer egy órát gyalogolt súlyokkal a karján, és még jógaórákra is járt.

A krónikus fejfájás azóta már a múltté, s bár jóképű férjétől elváltak az útjaik, a színésznő semmit sem vesztett kiegyensúlyozottságából. A mai napig az egészséges életmód híve, odafigyel a környezet védelmére, rendszeresen feltűnik amerikai magazinokban és tévéműsorokban, ahol igyekszik hasznos tanácsokkal ellátni az embereket. Év elejéig egy egészséges életmóddal foglalkozó amerikai reggeli műsor egyik háziasszonya is volt.-fotó: allstarpics.net

 

 • Nem mindegy, mit eszünk, ha tartani akarjuk a súlyunkat

  A legtöbb ember nehezen tartja meg a fogyókúrával elért súlyát, a leadott kilók könnyen visszajöhetnek, ha nem figyelünk oda étrendünk […]

 • Mikortól tanítsuk gyermekünket úszni?

  Szakemberek szerint minél korábban tanítjuk meg gyermekünket úszni, annál természetesebb lesz számára a vízben való mozgás. Az oktatásra akár már […]

 • Úgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre

  A fiatal halak ugyanúgy rászoknak a tengerekben a műanyagrészecskék fogyasztására, ahogy a tinédzserek az egészségtelen gyorséttermi ételekre – állapították meg […]

 • A fogyás jót tesz az emlékezőképességnek

  A fogyás javítja az agyi teljesítményt, jót tesz a memóriának – fedezték fel svéd kutatók.     Az Umea Egyetem tudósai húsz […]