Ashley Judd lelkét az állatai ápolják

A 44 éves színésznő lelki világát leginkább két kutyája és öt cicája támogatja, ők segítenek, hogy a színésznő megküzdjön a depresszióval.

Kedvencei még a forgatásokon is mellette vannak, és nem csupán azért, mert erőt merít belőlük, hanem ahogy ő fogalmaz, azért is, mert az állatok adnak „minőséget” az életnek.

Tíz esztendeje Ashley Judd még Hollywood legjobban fizetett színésznői közé tartozott, ám karrierjében törést okozott, hogy már régóta depresszióval és álmatlansággal küzdött.

2006 elején csaknem két hónapra befeküdt egy texasi rehabilitációs intézetbe, ahol történetesen éppen akkor  nővérét, az énekes Wynona Juddot is kezelték táplálkozási zavarok miatt. A színésznő lelki problémái gyerekkorában gyökereznek. Édesanyja, Naomi Judd és nővére sokszor magára hagyták kiskorában, és sokat szenvedett a magánytól. A kezelés után lényegében elfordult a színészettől, és belevetette magát a tanulásba és a jótékonysági munkába. 2007-ben francia szakon diplomázott a Kentucky Egyetemen, 2010-ben pedig a Harvardon közigazgatási szakon.

Mindeközben menekülttáborokban és árvaházakban járt és tevékenykedett szerte a világon. Járt Kambodzsában, Kenyában és Ruandában is, ahol AIDS megelőző programban vett részt.

Utazásai során a szegénység és elmaradottság mélyen megérintette, azóta is szószólója a szegénység elleni küzdelemnek, és támogatja a szegények művelődését is. Számtalan jótékonysági szervezetet és alapítványt támogat, többek között a vadvilágot védő programokat, a malária elleni harcot, a gyermekbántalmazást megelőző és a női egyenjogúságért küzdő nemzetközi szervezet.

Nem szeret önmagáról olvasni a sajtóban, különösen azért, mert nem ebbéli tevékenységéről szólnak a cikkek elsősorban, hanem, mint nőt igyekeznek kikezdeni. Mélyen elítéli, hogy a mai társadalomban ízekre szedik a nőket, és folyton a küllemüket boncolgatják. Róla azt pletykálták, hogy plasztikai műtéten esett át, mert 2012-es sorozatában, a Missingben, másképp látták arcát a kritikusai. Ám a színésznő cáfolta ezeket a híreket, állítása szerint a gyógyszerei miatt volt püffedtebb az arca. A sikeres sorozatot egyébként folytatni kívánták, de 2012 májusában törölték.

A színésznőt 1999-ben Dario Franchitti skót autóversenyző jegyezte el, aki az Indy Car sorozatban versenyez. 2001-ben házasodtak össze. A család igen sportos, hiszen Franchitti unokatestvére, Paul di Resta is autóversenyző, csak ő a Forma-1-ben rója a versenyköröket.

Ashley lelkes rajongója a férjének, boldogan élnek. Mint ahogy az a gyermektelen pároknál lenni szokott, a kutyusaik váltak a család legkisebb tagjaivá, és központi szerepet töltenek be az életükben. Ashley és férje két cockapoo kutyus, Buttermilk és Shug gazdája. Ez a fajta egy cocker spániel és egy uszkár keresztezéséből született meg. A színésznő szerint kutyái büszkék a „papára”, és a versenyek előtt ők adnak számára szeretetet, nyugalmat és erőt a koncentráláshoz. A versenyeken természetesen a kutyák is a helyszínen szurkolnak.-fotó: Genevieve

Random Posts

 • A korallok rejthetik a hatásos fényvédő tabletta titkát

  Brit kutatók azt remélik, hogy megismerve a korallok természetes nap elleni védelmének titkát, amellyel azok megelőzik az ibolyántúli sugarak ártalmait, […]

 • A cica fülének egyszerű tisztán tartása

  A cicának nem csak a látása, hanem a hallása is kiváló, háromszor olyan jól hallja a hangokat, mint mi. Ezt […]

 • A kutya-körömápolás szabályai

  A kutyusok ujjvégi szaruképződményét „hivatalosan” nem körömnek, hanem karomnak nevezzük. Ezek az ívszerűen hajló szarulemezek folyamatosan nőnek a kutyusoknál, s […]

 • Több mint 48 ezer kilométer út épült három év alatt a brazil esőerdőben

  Több mint 48 ezer kilométer út épült mindössze három év alatt a brazil esőerdőben – állapította meg térképek és műholdfelvételek […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.