Ashley Judd lelkét az állatai ápolják

A 44 éves színésznő lelki világát leginkább két kutyája és öt cicája támogatja, ők segítenek, hogy a színésznő megküzdjön a depresszióval.

Kedvencei még a forgatásokon is mellette vannak, és nem csupán azért, mert erőt merít belőlük, hanem ahogy ő fogalmaz, azért is, mert az állatok adnak „minőséget” az életnek.

Tíz esztendeje Ashley Judd még Hollywood legjobban fizetett színésznői közé tartozott, ám karrierjében törést okozott, hogy már régóta depresszióval és álmatlansággal küzdött.

2006 elején csaknem két hónapra befeküdt egy texasi rehabilitációs intézetbe, ahol történetesen éppen akkor  nővérét, az énekes Wynona Juddot is kezelték táplálkozási zavarok miatt. A színésznő lelki problémái gyerekkorában gyökereznek. Édesanyja, Naomi Judd és nővére sokszor magára hagyták kiskorában, és sokat szenvedett a magánytól. A kezelés után lényegében elfordult a színészettől, és belevetette magát a tanulásba és a jótékonysági munkába. 2007-ben francia szakon diplomázott a Kentucky Egyetemen, 2010-ben pedig a Harvardon közigazgatási szakon.

Mindeközben menekülttáborokban és árvaházakban járt és tevékenykedett szerte a világon. Járt Kambodzsában, Kenyában és Ruandában is, ahol AIDS megelőző programban vett részt.

Utazásai során a szegénység és elmaradottság mélyen megérintette, azóta is szószólója a szegénység elleni küzdelemnek, és támogatja a szegények művelődését is. Számtalan jótékonysági szervezetet és alapítványt támogat, többek között a vadvilágot védő programokat, a malária elleni harcot, a gyermekbántalmazást megelőző és a női egyenjogúságért küzdő nemzetközi szervezet.

Nem szeret önmagáról olvasni a sajtóban, különösen azért, mert nem ebbéli tevékenységéről szólnak a cikkek elsősorban, hanem, mint nőt igyekeznek kikezdeni. Mélyen elítéli, hogy a mai társadalomban ízekre szedik a nőket, és folyton a küllemüket boncolgatják. Róla azt pletykálták, hogy plasztikai műtéten esett át, mert 2012-es sorozatában, a Missingben, másképp látták arcát a kritikusai. Ám a színésznő cáfolta ezeket a híreket, állítása szerint a gyógyszerei miatt volt püffedtebb az arca. A sikeres sorozatot egyébként folytatni kívánták, de 2012 májusában törölték.

A színésznőt 1999-ben Dario Franchitti skót autóversenyző jegyezte el, aki az Indy Car sorozatban versenyez. 2001-ben házasodtak össze. A család igen sportos, hiszen Franchitti unokatestvére, Paul di Resta is autóversenyző, csak ő a Forma-1-ben rója a versenyköröket.

Ashley lelkes rajongója a férjének, boldogan élnek. Mint ahogy az a gyermektelen pároknál lenni szokott, a kutyusaik váltak a család legkisebb tagjaivá, és központi szerepet töltenek be az életükben. Ashley és férje két cockapoo kutyus, Buttermilk és Shug gazdája. Ez a fajta egy cocker spániel és egy uszkár keresztezéséből született meg. A színésznő szerint kutyái büszkék a „papára”, és a versenyek előtt ők adnak számára szeretetet, nyugalmat és erőt a koncentráláshoz. A versenyeken természetesen a kutyák is a helyszínen szurkolnak.-fotó: Genevieve

Random Posts

 • D-vitaminnal a tbc és a HIV ellen

  Igen magas dózisú D-vitamin adagolásával sikeresebben vehető fel a harc a tuberkulózis ellen, és csökkenhető a HIV vírus okozta halálozás […]

 • Miket kérdezzünk gyerekeinktől a kapcsolat erősítése végett?

  A statisztikák szerint naponta átlagosan 30 perc jut a brit szülőknek arra, hogy esténként foglalkozzanak gyerekeikkel. A szülők negyede aggódik, […]

 • Ez okozhatta Jane Austen látásának romlását

  Szakértők szerint valószínűleg arzénmérgezés okozta Jane Austen (1175-1817) látásnak súlyos romlását, a brit írónő élete végén már szinte teljesen megvakult. […]

 • Az elhízott gyereknél többszörösére nő az epekő kockázata

  Az elhízott gyerekeknél akár nyolcszor nagyobb lehet az epekövek kialakulásának kockázata normál testsúlyú társaikhoz képest – állapították meg a Kaiser […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.