Műtéti megoldás a férfiak inkontinenciájára

Manapság elsősorban a hölgyeket érintő vizelettartási problémáról hallunk, pedig az inkontinencia az erősebb nemet is érinti, sőt, az egyik leggyakoribb urológiai probléma férfiaknál.

A problémát a prosztata megnagyobbodása okozza, melyről a sok reklámnak köszönhetően, még azok a férfiak is hallottak, akik problémájukkal még nem fordultak szakemberhez. A megnagyobbodás miatt a prosztata összenyomja a húgycsövet, következésképp a húgycső beszűkül, és a vizelet áramlása akadályozottá válik.

A prosztata jóindulatú megnagyobbodásának enyhítésére számos természetes hatóanyagú étrendkiegészítő létezik, illetve különféle gyógyszerek. Azonban ha ezek nem hoznak eredményt, akkor a műtétre is gondolni kell. A megnagyobbodás műtéti úton is kezelhető, de több, súlyos kockázattal is jár, és előfordulhat, hogy az inkontinencia a beavatkozás után is megmarad, sőt, impotenciát is eredményezhet.

A legkorszerűbb műtéti eljárás viszont, melyet lézerrel végeznek a húgycsövön keresztül, akár végleges megoldást is jelenthet, és szinte semmilyen mellékhatástól nem kell tartani.

A lézeres műtét gyors, nem sérti meg a húgycsövet, minimális gyulladással és kevesebb vérzéssel jár, a hagyományos műtéti eljáráshoz képest. A kisebb kockázat miatt idősebb korban és kísérőbetegségek mellett is biztonsággal elvégezhető. A lézer a prosztata jelentős részét képes eltávolítani, gyakorlatilag belülről „elpárologtatja”, ezáltal nem okozhatja többé a húgycső szűkületét vagy elzáródását. A modern eljárás után a felépülés is gyorsabb, bár amíg a lézer által tönkretett prosztataszövet nem szívódik fel, pár hétig még nem jelentkezik a javulás, csak ez után.

A kezeletlen prosztata megnagyobbodás nem csak kellemetlen panaszokkal jár, hanem idővel veseelégtelenség kialakulásához is vezethet. A különböző formában jelentkező vizeletürítési problémákat a prosztata egyéb megbetegedései is okozhatják, ezért mindenképpen érdemes urológus szakembert felkeresni.

Random Posts

 • Fogyás miatt szedjük, de az immunrendszerünket is erősíthetjük vele!

  A C.L.A. nem csak a testsúlycsökkentés területén használható eredményesen. Szerepe van az immunrendszer megfelelő működésében, lassítja az érelmeszesedés folyamatát, és […]

 • Állatvédők a hagyomány ellen

  Olasz állatvédők szerint nyaranta ötven állat hal meg az olaszországi népünnepélyeken. A civilek a híres sienai lovasverseny, a palio kezdete […]

 • A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás

  A kelet-antarktiszi Totten-gleccser és a Moszkvai Állami Egyetemről elnevezett jégár esetében is jelentős tömegcsökkenést figyeltek meg az Irvine-i Kaliforniai Egyetem […]

 • Ne szorongjon, igyon kamillateát!

  Az enyhe vagy közepesen súlyos generalizált szorongásos zavar jellegzetes tünetei a nagyfokú, tartós és túlzott szorongás, aggodalom érzése. A pánikbetegség […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.