Műtéti megoldás a férfiak inkontinenciájára

Manapság elsősorban a hölgyeket érintő vizelettartási problémáról hallunk, pedig az inkontinencia az erősebb nemet is érinti, sőt, az egyik leggyakoribb urológiai probléma férfiaknál.

A problémát a prosztata megnagyobbodása okozza, melyről a sok reklámnak köszönhetően, még azok a férfiak is hallottak, akik problémájukkal még nem fordultak szakemberhez. A megnagyobbodás miatt a prosztata összenyomja a húgycsövet, következésképp a húgycső beszűkül, és a vizelet áramlása akadályozottá válik.

A prosztata jóindulatú megnagyobbodásának enyhítésére számos természetes hatóanyagú étrendkiegészítő létezik, illetve különféle gyógyszerek. Azonban ha ezek nem hoznak eredményt, akkor a műtétre is gondolni kell. A megnagyobbodás műtéti úton is kezelhető, de több, súlyos kockázattal is jár, és előfordulhat, hogy az inkontinencia a beavatkozás után is megmarad, sőt, impotenciát is eredményezhet.

A legkorszerűbb műtéti eljárás viszont, melyet lézerrel végeznek a húgycsövön keresztül, akár végleges megoldást is jelenthet, és szinte semmilyen mellékhatástól nem kell tartani.

A lézeres műtét gyors, nem sérti meg a húgycsövet, minimális gyulladással és kevesebb vérzéssel jár, a hagyományos műtéti eljáráshoz képest. A kisebb kockázat miatt idősebb korban és kísérőbetegségek mellett is biztonsággal elvégezhető. A lézer a prosztata jelentős részét képes eltávolítani, gyakorlatilag belülről „elpárologtatja”, ezáltal nem okozhatja többé a húgycső szűkületét vagy elzáródását. A modern eljárás után a felépülés is gyorsabb, bár amíg a lézer által tönkretett prosztataszövet nem szívódik fel, pár hétig még nem jelentkezik a javulás, csak ez után.

A kezeletlen prosztata megnagyobbodás nem csak kellemetlen panaszokkal jár, hanem idővel veseelégtelenség kialakulásához is vezethet. A különböző formában jelentkező vizeletürítési problémákat a prosztata egyéb megbetegedései is okozhatják, ezért mindenképpen érdemes urológus szakembert felkeresni.

 • A prosztata védelmére: tökmagolaj!

  A tökmagolaj rendszeres fogyasztása jótékony hatású a prosztatára, segítségével megelőzhető a gyulladás és a megnagyobbodás. A megbetegedések főként az 50 […]

 • Az avokádó az egyik leggazdagabb Q10 forrás

  Az avokádó világoszöld vagy sárgás színű, dió ízre emlékeztető, puha húsú termése teli van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint […]

 • Mi szükséges csontjaink egészségéhez?

  A csontrendszer testünk tartóoszlopa, csak rajtunk múlik, hogy mennyire vigyázunk rá. A csontritkulás immáron népbetegség, a csontvesztés akár már a […]

 • Milyen egészségi problémákra jó a szója valójában?

  A szója a hüvelyesek családjába tartozik, akárcsak a bab vagy a borsó. A mag, azaz a szójabab az ázsiai étrendnek […]