A joghurtfogyasztás csökkenti a magas vérnyomás kockázatát

Az élőflórás joghurt fogyasztása nem csak bélrendszerünk egészsége, bélflóránk és immunrendszerünk számára hasznos, hanem azért is, mert csökkenti a magas vérnyomás kockázatát. Az amerikai Tufts Egyetem kutatóinak megállapítása szerint, azoknak az embereknek, akik napi kalóriaszükségletük több mint 2 százalékát joghurttal fedezik, nem kevesebb, mint 31 százalékkal kisebb esélyük van a magas vérnyomás kialakulására, azokhoz képest, akik nem fogyasztanak ilyen élőflórás tejkészítményt.

A vizsgálatban tizennégy éven keresztül kísérték figyelemmel több mint 2100 résztvevő vérnyomását és joghurtfogyasztási szokásait. A vizsgálat kezdetén a résztvevők egyikének sem volt magas vérnyomása, és csaknem másfél évtized után 913 embernél fordult elő esetenkénti magas vérnyomás.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a joghurtot fogyasztóknál az átlagos éves vérnyomás emelkedés 0,19 Hgmm-rel kevesebb volt, mint a joghurtot mellőzőknél.

A kutatók úgy vélik, hogy legalább háromnaponta 180 ml zsírszegény joghurt elfogyasztása hatásos segítséget jelent abban, hogy vérnyomásunkat a helyes értékek között tartsuk, persze csak akkor, ha a joghurtot nem plusz kalóriaként visszük be szervezetünkbe.

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.