A hollywoodi szuperhősök keményen edzenek a jó formáért

Chris Hemsworth

Hollywood szuperhőseit és akciósztárjait alakító színészek odafigyelnek arra, hogy mindig jó formában legyenek, és nem esnek kétségbe akkor sem, ha egy szerep kedvéért még nagyobbra kell kidolgozniuk izmaikat pár hónap alatt. Azért utánozni nem kell őket, ha nem sürget bennünket valamilyen kecsegtető filmszerep, inkább törekedjünk arra, hogy lassabban, fokozatosan érjük el a célunkat.

Egyes fitneszszakértő szerint, néhány hónap alatt csak úgy lehet olyan látványos változásokat elérni, mint egyes színészek, ha az illető szed valamilyen szteroidot is. Mások úgy vélik, hogy a kemény munka, a szívós edzések, a helyes táplálkozás is elegendő egy kiváló edző mellett, és természetesen a szükséges nyugalmi időszak beiktatása, ami szintén elősegíti az izmok növekedését.

A sztárok valóban odafigyelnek minderre, saját, személyi edző nélkül nem vágnak bele a testformálásba. Christian Bale az egyik legnagyobb változáson keresztülment híresség, aki a Batman-filmek során fokozatosan növelte fizikai erőnlétét. Mindig is jó testfelépítésű fiú volt, de a szuperhős szerephez túlságosan vékonynak találták. Döbbenetes mértékben sikerült „feltornáznia” magát: a mindössze 60 kilós színészből csaknem 100 kilogrammos izomember lett.

Christian Bale

A Batman: Kezdődik! című film előtt ráadásul éppen egy anorexiás embert kellett alakítania, és csupán öt hónapja volt arra, hogy a feketeköpenyes szuperhőssé váljon, ami sikerült is neki. Bale a láb és a combok formálásához nagyon kedveli a guggolásokat és a kitöréseket, míg a felsőtest edzésére kiválónak tartja a bokszolást. Ám ő is osztja azt a véleményt, mint sok más akciósztár, hogy az egyik legjobb testformáló sport a harcművészet, és ilyen gyakorlatokat ő is gyakran végzett.

Tom Hardy, aki A sötét lovag: Felemelkedés című Batman filmben Christian Bale ellenfelét alakítja, szintén úgy gondolja, hogy a legjobb módja annak, hogy valaki formába lendüljön az, ha harcművészeti képzést kap. Ugyanis ehhez nem csak fittnek kell lenni, hanem erősnek, hajlékonynak, rugalmasnak és mozgékonynak is. Az edzés tipikus részeit képezik a súlyemelések – földről, állva és a fej fölé -, a guggolások és a húzódzkodások, melyekben jócskán volt része Hardynak. Bár neki nem a Batman film miatt kellett elsősorban erősödnie. A 2008-as Bronson című filmben egy igazi erőembert alakított, emiatt pár hónap alatt hetente valamivel több, mint három kilót szedett fel evéssel és súlyemeléssel, a 2011-es Warrior: A végső menet című film kedvéért pedig további 16 kilót kellett magára „építenie”. Az átalakulásban egy profi fitness oktató – ex-katona és MME-harcos – segítette.

Egy másik szuperhős, Chris Evans már fiatalabb korában is izmos srác volt, de ő is rákényszerült arra, hogy ezt tovább fokozza. 2005-ben találta meg az első szuperhős szerep a Fantasztikus Négyesben, ezután hat évet kellett várnia eddigi leghíresebb szerepére. Amerika Kapitányaként még erősebbé kellett válnia, mint korábban. Edzésterve hasonlít Christian Bale és Chris Hemsworth testépítő programjához. Utóbbi színész az isteni Thor kedvéért 9 kilónyi izmot épített magára. Egy ilyen fejlődéshez kemény munka szükséges, edzőteremben eltöltött hosszú órák, az étrendben a fehérjék, szénhidrátok és más tápanyagok izomépítéshez szükséges tökéletes kombinációja, és magasan képzett oktatók. Chris Evanst egy hollywoodi körökben jól ismert tréner edzette, Steve Zim, aki többek között Ashley Judd és Jessica Biel tökéletes alakjáért is felelős.

Chris Evans

Ryan Reynolds sok felüléssel és súlyemeléssel edzi magát, külön napokon dolgoztatja meg a mellkasát, a hasát, a hátát és a lábát, a karizmait pedig legalább kétnaponta edzi. A helyes táplálkozásra ő is nagyon odafigyel, számára a tökéletes étkezést a napi hétszeri kisebb adag jelenti. Így biztosítja, hogy az anyagcseréje egyenletes maradjon, ne lépjen az éhezési szintre. Ugyanis ha éhezik, a szervezet több kalóriát vesz fel a táplálékból, és ez megnöveli a zsírlerakódás esélyét.

Jason Statham szintén nem a napi háromszori étkezés híve. Hatszor eszik egy nap keveset, emellett rengeteg vizet iszik. Nem eszik cukrot, édességeket, sütiket, kenyeret, péksüteményeket, nem fogyaszt alkoholt és gyümölcsleveket sem. Valaha a brit búvárválogatott tagja volt, a sport mindig is szerves része volt az életének. Bokszol és kickbokszol ma is. Ő is profi trénerrel dolgozik, hogy teste egyre izmosabb legyen, és az állóképessége is fejlődjön. Fokozatosan küzdötte fel magát az elismert akciósztárok sorába, és ezért fizikailag is sokat tett és tesz a mai napig is.

Ha követni szeretnénk példájukat, és komolyan gondoljuk az edzést, ne feledjük, hogy ennek nem az a módja, hogy lerohanunk az edzőterembe súlyokat emelgetni. A fejlődéshez profi útmutatásra van szükség, ellenkező esetben akár komolyabb sérüléseket is szerezhetünk magunknak.

Random Posts

 • A dinoszauruszokat kipusztító aszteroida 2 évre sötétségbe borította a Földet

  Majdnem két évre sötétségbe borította a Földet az a hatalmas mennyiségű korom, amely a dinoszauruszok kipusztulását okozó aszteroida becsapódását követő […]

 • A világ természetvédelmi területeinek harmadát veszélyezteti az ember

  A világ természetvédelmi területeinek egyharmadát veszélyezteti emberi tevékenység, és a legtöbb terület védelme nem éri el valódi célját – állapította […]

 • A koffeines kávé csökkenti a szájrák kockázatát

  A koffeintartalmú kávé fogyasztása csökkenti egyes szájüregi daganatok kockázatát, ezt állapította meg az Amerikai Rák Társaság új tanulmánya. A tanulmány szerzői szerint, […]

 • A méz jótékony hatásai

  A mézet, mint egészségünk egyik fontos támogatóját régóta ismerjük, megbízható házi szerként alkalmazzuk meghűléses betegségeink során, ám a mézhez nem […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.