Egy ágyban kedvencünkkel – Nem káros az egészségre?

kedvalvA cica- és kutyagazdik jelentős része együtt alszik kedvencével. Az ötlet többnyire nem is a gazdától származik, kedvenceink maguk döntenek úgy, hogy a kemény, hideg padló helyett a puha, meleg ágyikón akarnak szunyókálni. Minél kisebb testű a kutyánk, annál valószínűbb, hogy az ágyban akar aluszkálni, a cicák esetében pedig szinte mindegyikük kivétel nélkül erre vágyik, bár ők a saját kiságyukba is szívesen fekszenek.

Ebből is látható mellesleg, hogy az állatok egyáltalán nem igénytelenek, és ha van választásuk, akkor ők is a tiszta, meleg fekhely mellett döntenek.

Az biztos, hogy egészséges állattól semmilyen betegséget nem kaphatunk el. Ha kedvencünk rendszeresen van féregtelenítve, mentes a külső parazitáktól, nem bolhás, atkás vagy tetves, nincsen gombás bőrbetegsége – aminek egyébként látható nyomai vannak -, akkor nyugodtan felengedhetjük az ágyunkba.

Gondot okozhat a szőrre való allergia, illetve az asztma, mert a közelség miatt súlyosbodhatnak a tünetek, bár ez sem tántorít el mindenkit attól, hogy kedves kis „szórmókjával” együtt aludjon.

Arra viszont ügyelni kel, hogy kutyánk tappancsai minden sétáltatás után le legyenek mosva, ha felugrál a fotelre, kanapéra. A parkban ugyanis sok kórokozót összeszedhet, akár más kutya ürülékébe is beleléphet, ezért higiéniai okokból muszáj a talpát megmosnunk, ha felengedjük az ágyunkra. A biztonság kedvvért leteríthetünk a takarónkra egy plédet, hogy arra heveredjen kedvencünk.

Az állatok csak azzal alszanak együtt, akiben megbíznak. Ha megnyugvást jelent számunkra, hogy kis kedvencünk éjjelente mellettünk szuszog, semmiképp ne tiltsuk ki az ágyunkból. Ráadásul, még elő is segíthetik a nyugodt alvást azzal, hogy olyan lassan, békésen és egyenletesen lélegeznek mellettünk.

291782_splat_sleeping_again

Random Posts

 • Mi az összefüggés a mazsola és szájüregünk egészsége között?

  A szájüregi betegségek, ínybetegségek, fogszuvasodás és a fogak elvesztése, több embert érint, mint bármely más egészségi probléma. Ezek a betegségek nem […]

 • A jóga enyhíti a hát- és derékfájdalmakat

  A jógának szerves részét képezik a nyújtógyakorlatok, a különböző légzési technikák és a relaxáció. Segítségével minden izomcsoportot megtudunk erősíteni, és […]

 • CharlizeTheron szívén viseli szülőföldje sorsát

  A dél-afrikai születésű Oscar-díjas színésznő élvezi Hollywood minden csillogását, ennek ellenére nem felejtette el, honnan jött. Tisztában van azzal, hogy […]

 • Élő folyókkal a jövő árvizei ellen

  A folyók és vizes élőhelyek helyreállítása komoly előnyökkel jár a természeti értékek védelme és a társadalom számára. A 20. században […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.