Jelentősen csökkent az elefántok száma a kongói rezervátumban

1410830_elephant (1)Az utóbbi öt évben 37 százalékkal csökkent az erdei elefántok száma a közép-afrikai esőerdőkben lévő Okapi rezervátumban.

    A Vadvédelmi Társaság (Wildlife Conservation Society, WCS) és Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő természetvédelmi központ munkatársai által végzett legújabb felmérés szerint már csak 1700 erdei elefánt (Loxodonta africana cyclotis) él a rezervátumban, és ha nem vetnek gátat az erdei elefántok orvvadászatának, tíz éven belül szinte teljesen eltűnhetnek a faj egyedei Afrika második legnagyobb országának területéről.

    A felmérés szerint az elmúlt 15 évben a rezervátum erdei elefántállományának 75 százalékát, 5100 állatot öltek meg az agyarukért. Ez a szám azért különösen sokkoló, mert ez a rezervátum számít a legjobban védett természetvédelmi területnek a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A felmérés azt követően látott napvilágot, hogy egy minap közzétett másik jelentésből kiderült: több mint tizenegyezer erdei elefántot öltek meg az orvvadászok a gaboni Minkebe Nemzeti Park dzsungeljeiben 2004 óta.-forrás: MTI