Hihetetlen barátságok

Nem csak az ember képes más fajokkal barátságokat kötni. Két külön fajhoz tartozó állat is egymásra találhat, és erre számtalan szép és megható példát láthattunk már. Még a méretkülönbség sem számít, egy kutya és egy elefánt is tudnak ragaszkodni egymáshoz, és ma már azon sem lepődünk meg, ha olyan állatok haverkodnak össze, melyek a természet kegyetlen törvényei szerint egymás ellenségei lennének. Ezekben a különös barátságokban az egyik fél legtöbbször egy kutya vagy egy cica, talán nem véletlenül. Hiszen ők azok, akik a legközelebb élnek az emberhez, sokkal inkább társaságkedvelő és társaságkereső lények, mint a vadon élő állatok. Ez tökéletesen igaz a cicákra is, még ha sokan úgy gondolják, hogy kerülik az emberek társaságát. Valójában csak félnek, de egyáltalán nem szeretnek egyedül lenni, és nagyon hálásak, ha egy igazi barátra akadnak, akiben megbízhatnak.

12061412-baby-fawn-cat

Ezt az őzgidát és hiúzkölyköt egy sorscsapás sodorta egymáshoz. Tudjuk, hogy az életben bármilyen katasztrófa vagy tönkretesz, vagy még erősebbé tesz egy kapcsolatot. Ebben az esetben a két kis állatot összehozta, és vigaszt találtak egymás mellett. A kép Kaliforniában készült, az összebújt álatokra egy mosókonyhában találtak. A környező erdőkben pusztító tűz valószínűleg elválasztotta a kölyköket az anyjuktól, és egy házba menekültek. Bár a vadonban halálos ellenségek lennének, bizonytalan és sebezhető helyzetükben új barátra találtak egymásban.

12063869-orangutan-houndEz a fiatal orangután szülei elvesztése után olyan depressziós lett, hogy nem volt hajlandó semmit megenni. Az állatorvosok úgy gondolták, hogy a szomorúság végezni fog vele. Aztán a gondozók az állatkert területén egy idős, beteg kutyát találtak, aki éppen akkor került a rehabilitációs központba, amikor az orangután. A két szomorú lélek miután találkozott egymással, elválaszthatatlanok lettek, és ma már a nap 24 órájában együtt vannak. Kedvenc napi tevékenységük a vízben való pancsolás, bár Roscoe, az orangután egy kicsit fél a víztől, de barátja segít neki az úszásban. Együtt felfedezték az élet apró örömeit, és megtanulták, mi az a barátság.- Forrás: PRLog.Org 1., 2. 

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.