Inkább kidobjuk, mint leadjuk a használt sütőolajat

oilAz emberek általában tisztában vannak vele, hogy a használt sütőolaj veszélyes hulladék, a legtöbben mégis kidobják vagy kiöntik, ahelyett, hogy leadnák a megfelelő átvevőhelyeken – derül ki a Mol augusztusban készített felméréséből, amelyet a vállalat a vásárlói körében végzett el ezer ember online megkérdezésével.

    A Mol a használt sütőolaj begyűjtésére még 2011-ben indított programot. Idén augusztusban újabb kampányban igyekszik felhívni minél több ember figyelmét arra, hogy környezetkímélő módon szabaduljanak meg a használt sütőolajtól. Az elmúlt években 175 tonna sütőolajat adtak le a gyűjtésben résztvevő benzinkutakon – ismertette Szollár Domokos, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója közleményben. A vállalat szeptember 1-ig tartó kampányában a veszélyes hulladék leadásával a résztvevők a megyeszékhelyüknek nagyszabású utcabált, maguknak pedig házibulit nyerhetnek.

    A Mol felmérését ismertető közlemény szerint a válaszadók több mint fele a lefolyóba vagy a szemetesbe önti az olajat, annak dacára, hogy tudják, szennyezik vele a környezetet. -forrás: MTI, fotó:metrovista

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.