Boldogabb akar lenni? Menjen ki a zöldbe!

park-bench-1427420-sEgyes vizsgálatok szerint van összefüggés a boldogság és a zöld terület között, ám eddig ok-okozati összefüggést nem sikerült senkinek megállapítani. Az Exeter Egyetem kutatói ezért elhatározták, hogy megpróbálnak találni ilyen kapcsolatot.

A közép- és magas jövedelmű országokban a lakosság közel 80 százaléka városi környezetben él, ahol az egyik legkomolyabb közegészségügyi problémát a depresszió jelenti. Parkok, kertek és zöld területek nem mindig vannak a lakókörnyezetünkben.

Az Exeter Egyetem kutatóinak új tanulmánya szerint a zöld környezet jó hatással van mentális egészségünkre. Ezt bizonyítja az a több száz brit állampolgár, akik a szürke, városi környezetből zöldebb helyre költöztek. A költözés után ők sokkal boldogabbak voltak, mint azok, akik ellenkező irányban változtatták meg lakhelyüket, azaz a zöldből mentek a  városba. A kutatás öt év adatait foglalta össze, és mindenképpen levonható belőle az a következtetés, hogy mennyire fontos, hogy a városokban növeljük a zöld területek nagyságát.-forrás: VOA-Voice of America

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.